Brownie med kaffe er en virkelig skøn kage, der får sin gode smag fra chokolade og kaffe. Kagen tager sit udgangspunkt i en klassisk brownie, men den får et tvist og ekstra smag i kraft af en god, stærk kaffe. Selvom der er kaffe i brownien, så kan den sagtens nydes af både børn og voksne. Brownien med kaffe er perfekt at servere til aftenkaffen. Enten som den er eller med en kugle vaniljeis, når der skal hygges lidt ekstra.
Inspiration til brownie opskrifter: Klassisk brownie og Peanutbutter brownie
Opskrift på brownie med kaffe
Ingredienser
- 250 g smør
- 1/2 dl stærk kaffe
- 200 g chokolade, 50%
- 275 g sukker
- 4 æg
- 5 spsk. kakaopulver
- 1/2 tsk. salt
- 225 g hvedemel
- flormelis til servering
Sådan gør du
- Smelt smør, friskbrygget kaffe og chokolade i en gryde ved svag varme
- Hæld chokolade blandingen i en skål og lad den køle ned imens
- Pisk i en ny skål æg og sukker hvidt og skummende
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og si dem i æggemassen imens det forsigtigt vendes rundt
- Vend chokoladeblandingen lidt ad gangen i æggemassen og rør til dejen er glat og ensartet
- Hæld kagedejen i en bageform eller springform beklædt med bagepapir
- Bag brownien i ovnen ved 175 graders forvarmet ovn i ca. 25min alt efter hvor våd kagen ønskes i midten
- Lad kagen køle helt ned og gerne i køleskabet natten over inden den skæres ud og spises
- Drys evt. med flormelis inden servering
Video af fremgangsmåden
Hjemmelavet brownies med kaffe
Denne skønne hjemmelavede brownie med kaffe er dejlig nem at lave. Kagen laves ved at lave tre forskellige blandinger. Den ene blanding består af smeltet smør, friskbrygget (stærk) kaffe og rigtig chokolade, som giver kagen sin helt vidunderlige smag. Den anden blanding består af æg og sukker, der skal piskes godt sammen til en luftig masse, så kagen bliver helt silkeblød og svampet. Den sidste blanding er alle de tørre ingredienser som mel, kakaopulver og salt, som giver både smag og konsistens til kagen. Disse tre blandinger skal vendes sammen, men i den korrekte rækkefølge. De tørre ingredienser sies ned i æggemassen, som efterfølgende skal vendes forsigtigt i chokoladeblandingen. Sørg for at vende massen i i stedet for at røre. Ved at vende dejene sammen bevarer du luften i kagen. Herefter skal dejen blot hældes i en beklædt springform eller tærtefad og bages i ovnen i ca. 25 min. Bagetiden afhænger af om du er mest til en våd eller en lidt mere tør brownie. En brownie skal gerne have tid til at køle helt ned inden den serveres, så den kan med fordel laves dagen inden.
Inspiration til Brownie opskrifter: Bønnebrownie og Julebrownie
Kaffen til brownies
Kaffen er utroligt vigtig i denne opskrift på brownie med kaffe. Uden kaffe ville det blot være en almindelig, dog stadig utrolig dejlig, brownie. Det er dog helt op til dig, om du ønsker en intens kaffesmag, eller om du bedre kan lide en mere mild smag af kaffe i kagen. Uanset hvilken intensitet du foretrækker, så skal der dog ofte bruges lidt mere kaffe end man regner med, så du må gerne lave den rimelig stærk, så den lille mængde kaffe der skal bruges, giver noget smag og kraft til kagen.
Inspiration til desserter: Chokolademousse med kaffe og Hvid brownie
Hvilken chokolade skal du bruge til brownies?
Foruden kaffen er chokoladen den vigtigste ingrediens i en brownie. I denne opskrift er der brugt en chokolade på 50% som er dejlig mild i smagen. Som det også gør sig gældende med kaffen, så er valget af chokolade helt op til dig. Ønsker du en mere intens og mere bitter chokoladesmag, kan du vælge en chokolade på 60, 70 eller måske hele 80%. Omvendt kan du også sagtens bruge en mælkechokolade. Kort sagt så kan alle chokolader bruges, og det kommer helt an på dine præferencer.
2 kommentarer til “Brownie med kaffe”
Jeg gav min 40 minutter og den var stadig underbagt. Er det virkelig rigtigt, at den kun skal have 25 minutter? Det var varmluft
Ja. Det synes jeg 🙂
Det er selvfølgelig forskelligt fra ovn til ovn, men hvis en brownie skal blive rigtig god, så er det allerbedst at lade den være til den underbagte side, og så lade den køle helt ned inden servering. Så samler den sig også derefter.
Jeg har endda lært at en “rigtig” brownie skal hvile natten over i køleskabet, før den kan skæres ud og spises. Det behøver denne opskrift dog ikke.
Ps. Det er selvfølgelig også en smagssag, hvordan man ønsker sin brownie. Jeg kan bedst lide, at den ikke er tør, overhovedet 🙂
Kh Maria