Hvid brownie er brownies, hvor der bruges hvid chokolade i stedet for mørk chokolade. Derfor kaldes den også for en blondie. Blondie er en meget intens og fyldig kage. I denne opskrift kommer der også friske hindbær i, for at give et lidt syrligt og friskt modspil til den hvide chokolade. Kagen er nem at lave, og perfekt at servere til eftermiddagskaffen. Den ser utrolig fin og indbydende ud i sig selv. De friske røde hindbær giver et skønt farvespil i kagen.
Inspiration til brownie opskrifter: Brownie og Brownie med kaffe
Opskrift på hvid brownie
Hvid brownie
Ingredienser
- 200 g hvid chokolade
- 150 g smør
- 2 tsk. vaniljesukker
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 150 g friske hindbær
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde ved lav varme og tilsæt 3/4 af chokoladen hakket i stykker. Rør til chokoladen er smeltet og smør blandingen har en ensartet konsistens
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og skummende
- Vend chokoladeblandingen i æggemassen
- Tilsæt hvedemel og salt til kagedejen og rør til dagen bliver ensartet
- Fordel kagedejen i en bageform beklædt med bagepapir (ca. 20*20cm)
- Fordel hindbær skåret i kvarte og resten af den hakkede, hvide chokolade udover kagen
- Bag kagen i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 25-30min
- Tag kagen ud af ovnen når den er let gylden på toppen og stadig fugtig i midten
- Lad kagen køle ned i køleskabet i mindst 2 timer, hvor den vil samle sig
Video af blondie kage
Hvid brownie med hindbær
Blondie kagen er utrolig nem at lave, og kræver ikke særlig lang tid. Blondie (og brownies for den sags skyld) har godt af at stå og samle sig inden serverig. Som minimum gerne i 2 timer, men den kan med fordel laves dagen inden servering. Det bliver den kun bedre af. Dejen til blondien består af tre blandinger. Først skal smørret smeltes og hældes over den hvide chokolade. Du må endelig ikke skrue for højt op for varmen på komfuret, da varmen kan ødelægge konsistensen. Herefter skal sukker, vaniljesukker og æg piskes sammen, indtil det er helt lyst og luftigt.
Herefter skal de to masser blandes godt sammen. Her er det vigtigt at du vender masserne rundt, så du ikke slår al den gode luft ud af æggemassen. Mel og salt vendes forsigtig i, og så skal den op i kageformen. Du kan både bruge runde og firkantede kageforme eller tærteforme. Fordel og tryk let hindbærerne ned i kagedejen, og din hvide brownie i ovnen.
Inspiration til brownie opskrifter: Bønnebrownie og Peanutbutter brownie
Smagsvariationer til kagen
I denne opskrift bliver den hvide brownie lavet med hindbær. Der findes dog mange råvarer og ingredienser, der passer rigtig godt til blondie. Prøv med brombær eller blåbær. Rabarber smager også virkelig godt i en blondie, så hvis de er i sæson, er de en klar anbefaling at prøve. Du kan også prøve en kombination med revet citronskal og birkes. Det smager også helt fantastisk. Valnødder smager ikke kun godt til den klassiske brownie, det er også rigtig godt til en blondie. Valnødderne giver noget bitterhed, som er en god kontrast den søde kage.
Inspiration til kage opskrifter: Julebrownie og Black Magic kage
Hvid chokolade til hvid brownie
Hvid chokolade adskiller sig fra mælke- og mørkchokolade ved at den ikke indeholder noget kakaomasse, og derfor taler man heller ikke om hvor mange procent, der er i chokoladen. Derfor opfører den hvide chokolade sig også anderledes end de andre. Hvid chokolade er utrolig sød og fed, og derfor er det godt at give den noget kontrast i form af hindbær. Valget af chokolade til kagen er afgørende for, hvordan resultatet bliver. Alle slags hvide chokolader kan selvklart bruges til en hvid brownie, men jo bedre kvalitet, jo bedre blive brownien.
6 kommentarer til “Hvid brownie”
Virkelig god – Virkelig simpel.
Smager også godt, hvis man kun har to æg
Dejligt at høre, at den blev god – selv med to æg 🙂
Mvh Maria Vestergaard
Dejlig kage, alle den bliver lavet til elsker den : ) kan den fryses?
Hej Henriette
Jeg er glad for, at du er glad for min opskrift, og tak for din kommentar 🙂
Den hvide brownie kan i øvrigt sagtens fryses.
Mvh Maria Vestergaard
Hvor længe kan den holde sig frisk i køleskabet? Kan den fx laves 1-2 dage før brug?
Hej Maja
Ja det kan den sagtens 🙂
Mvh Maria Vestergaard