Studenterbrød

Studenterbrød

Studenterbrød fremgangsmåde
Opskriften på studenterbrød indeholder reklame for Valsemøllen

Hjemmelavet studenterbrød er en fortryllende lille kage, som absolut kan laves derhjemme, og i øvrigt sagtens kan konkurrere med bagerens version. De ekstra point til mørdejskagen kommer helt sikkert. ved, at der er langt tid og kræfter i bagværket. Langt hen ad vejen er det netop dette som gør, at hjemmebagt kage, smager allerbedst.

Inspiration til klassiske kager: Den bedste opskrift på drømmekage og Klassisk brownie med chokolade

Hjemmelavet studenterbrød i samarbejde med Valsemøllen

Valsemøllen romkugler

Chokoladekage dej

Jeg har endnu engang udviklet en opskrift til Valsemøllen, og denne gang har jeg af prøvet studenterbrødene flere gange. Hvilket absolut ikke er et ærgerligt arbejde. Den første portion blev bagt med Valsemøllens kageblanding “romkugler“. Romkuglemassen blev lagt i lag med den hjemmelavede mørdej og syltetøj, og på den måde kan man virkelig hurtigt og nemt trylle en hjemmelavet studenterbrød frem. Mørdejen kræver nemlig ikke mange ingredienser at få bagt.

Generelt er alle deres kageblandinger virkelig et fint alternativ i flere henseender. F.eks når man skal køre i sommerhus eller på weekend tur, hvor man skal have noget nemt og lækkert med sig. Eller i den travle hverdag, hvis man ikke synes tiden er til at lave kagen fra bunden. Eller i sidste tilfælde, som ofte er det der sker herhjemme, hvor børnene vil stå for bagværket selv.

Hvis man ønsker at lave sin romkugle masse fra bunden af, så deler jeg nedenfor en opskrift på netop dette. Studenterbrødene kan således sagtens laves helt fra bunden af.

Hjemmelavet studenterbrød

Studenter brød

Opskrift på studenterbrød

Studenterbrød

Antal 6 personer

Ingredienser

Hjemmelavet kagemasse:

  • 300 g kagerester (f.eks wienerbrød, chokoladekage, kiks mm)
  • 1 dl hindbær marmelade
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1-2 tsk. romessens

Valsemøllen kagemasse:

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 1 æg

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 1,5 æggehvide
  • frysetørret hindbær til pynt

Sådan gør du

Hjemmelavet kagemasse:

  • Bland kagerester, marmelade, chokoladepulver og romessens godt sammen til det bliver en ensartet trøffel blanding
  • Stil kagemassen på køl i køleskabet

Valsemøllen kagemasse:

  • Tilbered romkugle massen som anført bag på pakken fra Valsemøllen "romkugler"
  • Lad kagemassen køle helt ned inden hindbærmarmelade tilsættes
  • Stil kagemassen på køl i køleskabet

Mørdej:

  • Bland hvedemel med flormelis
  • Skær koldt smør i tern og smuldr det i melet til det ligner fint revet ost
  • Pisk ægget sammen og tilsæt det til mel blandingen lidt ad gangen imens dejen samles
  • Stil mørdejen på køl i 30min i køleskabet til dejen har samlet sig og er blevet afkølet. På den måde er den nemmere at rulle ud
  • Rul mørdejen ud vha. en kagerulle til en stor firkant så den har en tykkelse på ca. 05-1cm
  • Bag mørdejsbunden på en bageplade beklædt med bagepapir ved 175 graders varme i ca. 15min (almindelig ovn) eller til mørdejen er gennembagt og er meget let lysebrun i kanterne
  • Lad mørdejen køle helt ned inden studenterbrødet samles

Glasur:

  • Pisk flormelis med æggehvider til det får en cremet konsistens uden klumper
  • Fordel kagemassen over mørdejs bunden i et jævnt lag
  • Fordel glasuren udover kagemassen i et jævnt lag og drys med frysetørret hindbær
  • Lad glasuren stivne inden studenterbrødene skæres ud i passende størrelser
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Bagværk og bekæmpelse af madspild

Der er virkelig meget god mad og ikke mindst bagværk, man kan lave, hvor man samtidig får brugt overskud råvarer eller rester. Et godt eksempel er helt klart disse hjemmelavede studenterbrød, hvor en chokoladekage eller rester af wienerbrød eller kiks kan bruges i kagemassen. Hvis man tænker en anelse fremad, så kan man endda fryse sine kagerester ned og samle et lille lager med tiden. Til romkugler, trøfler og studenterbrød, kan man nemlig bruge alverdens kagerester. Kagerne kan også sagtens blandes sammen i en stor pærevending.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering