Lakseruller  Lakseruller med flødeost
Lakseruller med flødeost og mexicanske tortilla wraps er ganske vist en rimelig utjekket ret, men ikke destomindre smager det hamrene godt. Hvem der i sin tid har fundet på det, ved jeg ikke, men jeg synes det er utrolig godt fundet på!

Lakseruller med flødeost

Det er virkelig en sjov kombination, som jeg hentyder til ovenfor. Ikke det med at blande laks og flødeost, men det med at bruge det i en tortilla wrap. Det minder mig lidt om “boller i karry” en nærmest traditionel dansk ret, som jeg mildest talt er vokset op med. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad østens karry gør sammen med det danske svinekød. Ikke destomindre smager det jo skønt. Ligesom disse lakseruller, og det er vel det vigtigste.

Inspiration til opskrifter med laks: Den bedste lakselasagne, Opskrift på pasta med laks og Tærte med laks og spinat

Lakseruller med tortillawrap  Tortillawrap med laks

Opskrift på lakseruller

Der skal selvfølgelig flødeost i lakseruller. Flødeost og laks er bare generelt en drømmespise, om det så er på rugbrød, franskbrød eller i en tortilla wrap som denne. En flødeost med krydderurter smager også skønt, men jeg foretrækker nu den helt neutrale, så den gode smag fra laksen skinner igennem.

Derudover bruger jeg ofte noget blandet salat, frisk spinat, ruccola osv., samt lime og en smule dild. Jeg har det (desværre) ikke alt for godt med dild, så det bliver altid i begrænsede mængder, når jeg laver disse lakseruller, men lidt dild skal der selvfølgelig være.

Tortillawrap med laks og flødeost  Lakseruller med flødeost og dild

Lakseruller med tortilla wraps
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 8-10 lakseruller:
  • 100g flødeost
  • 100g røget laks
  • 1 stor tortilla wrap
  • 50g ruccola
Serveres på en salat bestående af:
  • 75g blandet salat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. salt
  • en lille håndfuld frisk dild
  • ½ lime
Fremgangsmåde
  1. Smør tortilla wrappen med flødeost og placer laks og ruccola ud over hele wrappen
  2. Rul tortillawrappen til en pølse og skær den ud i ca. 2cm tykkelse
  3. Bland salat med olivenolie, balsamicoeddike og salt og placer lakserullerne på salaten
  4. Drys med skiveskåret lime og frisk dild