En simpel salat med varmrøget laks er blevet en af mine absolut yndlings frokoster. Det er godt nok et luksus måltid, men hvis man har lyst til at forkæle sig selv, så synes jeg man skal kigge nærmere på opskriften nedenfor.
Inspiration til opskrifter med laks: Bagt pasta med laks og Ovnbagt laks
Frisk salat med varmrøget laks
Jeg har hjemmearbejds- og læse dag idag. Så de fleste af timerne er gået foran skrivebordet med hovedet solidt plantet i bøgerne. Eller bogen. For jeg læser faktisk altid alt digitalt. Og nu hvor vejret pt er rimelig gråt og kedeligt udenfor, så tænkte jeg, at jeg ville forkæle mig selv med en dejlig frokost. Sådan en blandet og mættende salat med varmrøget laks, blev det til.
Frisk fordi det trods vinterhalvåret lykkedes, at tømme grøntsags afdelingen for sprøde og økologiske grøntsager, og mættende fordi salaten både indeholder varmrøget laks der er utrolig rig på flerumættede fedtsyrer og protein, der mætter gevaldigt, samt grønne linser, der også giver masser af fylde.
Inspiration til måltids salater: Buddha bowl med avokado og sødekartoffel og Måltidssalat med rucola og oliven
Opskrift på salat med varmrøget laks
De faste elementer i denne salat er altid laksen, noget blandet salat, fennikel og en hurtig rørt sennepsdressing. Resten af ingredienserne kommer lidt an på humør og hvad jeg lige har på dagen. Avokado er altid cremet og lækkert, og hvis jeg ikke har linser bruger jeg andre former for kerner og bælgfrugter.
Ved at bruge f.eks linser gør man også en salat med varmrøget laks til en måltidssalat, der sagtens kan spises til aftensmad. Det er i hvertfald planen for i aften, også. Jeg bliver nok bare nødt til at tage en lille portion gryderet op fra fryseren til børnene, da de endnu er for små til at tygge sig igennem så sprøde salater. Den dag skal nok komme, og jeg glæder mig.
Den bedste salat med laks
- 100g blandet salat
- 1 moden avokado
- 100g varmrøget laks
- 1 dl kogte linser (f.eks grønne)
- en håndfuld spirer
- en lille håndfuld fintsnittet fennikel
- Urter (f.eks persille eller dild)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk dijon sennep
- saften fra ¼ citron
- en tsk. salt
- en tsk. honning
- Bland salaten med skive af avokado, linser, spirer og urter
- Snit fennikel og drys over salaten
- Bland dressingen og fordel den ligeledes over salaten
- Drys evt. med ekstra havsalt