Squashbrud

Squashbrud

Svampede squashbrud med bacon bliver du nødt til at prøve. Squashbrudene er oplagt til madpakken, og så er de utrolig nemme at lave. I brudene er der, foruden en bløddej, revet squash, mozzarellaost og bacon. Sidst nævnte kan man undvære eller erstatte med skinke eller lignende.

Inspiration til boller: Gulerodsbrud og Gulerodsboller

Opskrift på squashbrud

Squashbrud

Squashbrud

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 squashbrud

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 25 5 gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 250 g squash (ca. en mellemstor størrelse)
  • 100 g revet mozzarella ost
  • 2 æg
  • 150 g bacon i tern

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er fingervarm, og opløs gær i mælken
  • Tilsæt olivenolie og hvedemel lidt ad gangen sammen med salt
  • Ælt dejen i 5-10min på køkkenbordet eller på en røremaskine
  • Lad dejen hæve lunt og dækket under et klæde i ca. 60min
  • Steg bacon til det er gennemstegt men ikke helt sprødt endnu
  • Riv squash groft på et rivejern
  • Fordel dejen ud på et køkkenbord, og tilsæt æg, squash og ost til dejen. Vend det hele rundt i en stor pærevending, og hak med en dejspatel eller kniv i dejen
  • Saml dejen i squashbrud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft og lad squashbrudene efterhæve imens ovnen opvarmes
  • Bag squashbrudene i ovnen i ca. 15-20 min eller til de er gennembagte og let gyldne på overfladen

Hjemmelavet brud med squash

Når man laver hjemmelavede squashbrud, så er det ikke det samme som squashboller. Denne type bagværk laves ved at stykker af dej og fyld samles til brud. For at udpensle det, så begynder man med at fordele dejen ud på et rent køkkenbord. Herefter fordeles æg, revet squash, bacon og revet mozzarellaost ud på dejen. Dernæst tager man en kniv eller allerhelst en bagespatel og hakker rundt i dejen samtidig med at man blander fyldet ind i dejen. Slutteligt får man en grofthakket dej smurt ind i revet squash og det øvrige fyld. Man samler således brudene ved at placere dejstykkerne og fyldet tæt sammen. Når squashbrudene så bages i ovnen, så vil bagværket samle sig som boller med den karakteristiske ujævne overflade. Dine squashbrud bages blot i ovnen som var det klassiske squashboller, og resultatet bliver altid virkelig, virkelig godt.

Inspiration til bagværk: Grøntsagsboller og Pølsehorn

Squashbrud med skinke

Man kan bruge utrolig meget forskelligt fyld i sine squashbrud udover revet squash. I denne opskrift er der som sagt brugt mozzarellaost og sprød bacon, men andre råvarer kan også bruges med stor succes. Skinke er det åbenlyse valg, som de fleste squashbrud nok er lavet med. Og kogt skinke i tern kan også sagtens erstatte sprød bacon, hvis man bedre kan lide det. Derudover kan forskellige oste også anbefales. Revet cheddarost er for eksempel en virkelig smagfuld variation. Ligesom kerner som solsikkekerner også smager godt i disse boller.

Inspiration til bagværk: Pizzasnegle og Madmuffins

Koldhævede boller

Som det meste andet bagværk, så kan squashbrud også godt hæve i køleskabet under såkaldt koldhævning. I så fald skal du blot bruge 5g gær, lade dejen hæve på køkkenbordet i 30min inden den køles ned i køleskabet, og igen lade den hæve på køkkenbordet i 30min inden dejen formes som brud. Derudover kan du også tilsætte en grovere meltype en almindelig hvedemel. Fuldkornshvedemel giver både smag og fuldkorn til squashbollerne.

Inspiration til bagværk: Æggemuffins og Rugmuffins

Opbevaring af bagværk

Det er oplagt at bruge disse boller med squash, ost og sprød bacon til madpakken. Derfor kan det også anbefales at lave en stor portion, og så fryse de fleste af dem ned. Efterhånden som bollerne skal bruges, kan man således tø dem op.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering