Æggemuffins – sunde og velsmagende

Æggemuffins Ægge muffins
Æggemuffins er næsten som en mellemting mellem en muffin og en god omelet. Det smager ihvertfald hamrende godt, og er en god og sund måde, at begynde dagen på. Jeg faktisk både mine æggemuffins til morgenmad, men også til frokost engang imellem i weekenderne, eller til min mands madpakke. Findes der noget bedre, end at have sådan en lille delikat (og sund) muffin med på arbejde.

Inspiration til opskrifter med æg: Den bedste omelet med ost, og Klassisk æggekage med bacon

Opskrift på æggemuffins

Æg og bacon Muffins af æg

Æggemuffins

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 12 æggemuffins

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1/2 dl cremefraiche (mælk, hytteost, skyr mm.)
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille rødløg
  • 2 håndfulde spinat
  • 1/2 bundt purløg
  • 150 g færdigstegt bacon, evt. i tern
  • 1 spsk. smør til formene

Sådan gør du

  • Pisk æg, cremefraiche og salt godt sammen
  • Hak løg og purløg fint og spinat groft
  • Skær det stegte bacon i tern
  • Smør muffinsformene med smør (brug gerne en bradepande med muffinsforme i eller silikoneforme. Sidst nævnte behøver ikke at smøres)
  • Fordel æggemassen i alle formene. De skal ca. fyldes halvt op
  • Drys med purløg, rødløg, spinat og bacon i formene
  • Bag dine æggemuffins i ovnen ved 180 graders almindelig ovn i ca. 10-15min eller til dine æggemuffins er gennembagte

Æggemuffins med bacon Æg

Hjemmelavet ægge muffins til madpakken

Jeg synes det er fantastisk at bruge ingredienser, der både passer til årstid og tradition, men selvom det nu ikke er påske og forår, så kan man sagtens spise æggemuffins. De egner sig nemlig hele året rundt, da de kan varieres med præcis de råvarer og ingredienser, som er i sæson. Purløg, rødløg, tomat, spinat, revet gulerod og squash, svampe mm. smager alt sammen herligt i denne opskrift på ægge muffins.

Derudover er æggemuffins fabelagtige til madpakke, picnic eller god frokost. Da kan spises af både store som små, og særligt babyer er de perfekte til. Det kræver nemlig ikke tænder, at komme igennem sådan en æggemuffin. Hvis kalenderen skriver weekend, så kan det klart anbefales at putte bacon i opskriften. Det smager virkelig hertligt.

 

Del på print

18 kommentarer til “Æggemuffins – sunde og velsmagende”

  1. Hej. Faldt lige over de her spændende æggemoffins. Jeg vil høre om de er egnet til nedfrysning? Har også en datter 10mdr. som jeg ønsker at lave lidt varieret til til frokost udover de gængse levebrødsmadder med pålæg 👍🏼👍🏼 glæder mig til at prøve at lave dem. Spiser dog ikke gris- så tænker at prøve med kalkunbacon 😊

    1. Maria Vestergaard

      Hej Camilla
      De er oplagte til de små. Min pige er ihvertfald glade for dem, og hvis det er, så kan du også lave dem helt uden kød. Det smager også rigtig godt! Jeg ved desværre ikke, om den er fryseegent. Det er vel et forsøg værd?
      Mvh Maria 🙂

  2. Hej Maria,

    Har også forsøgt mig med disse skønne muffins, men synesde falder lidt sammen når de kommer ud af ovnen? Mine blev lidt slatne og knap så fyldige.
    Kh. C

    1. Kære Camilla
      Det er et stykke tid siden jeg har lavet dem sidst, men tror du har helt ret i, at de i falder en smule sammen når de bliver taget ud af ovnen. Jeg tror faktisk slet ikke, at det kan undgås desværre. Jeg håber dog de smagte godt alligevel, og at du får en dejlig dag 🙂
      Kh Maria

      1. Prøv at putte en lille bitte smule bagepulver i æggemassen. Det gør det hele lidt luftigere. Det fylder mere og falder (som regel ..) ikke sammen

  3. Hej Maria 🙂
    Sauterede du din spinat, inden du kom i? Jeg synes nemlig, det ser sådan ud på billederne og jeg synes ikke det fungerede så godt, da jeg ikke gjorde det… 🙂
    Vh
    Sofie

  4. Elsebeth Larsen

    Hej
    Er der slet ingen der har prøvet at fryse dem? Jeg skal have lavet en masse mad i forvejen til en fødselsdag og er derfor på jagt efter opskrifter hvor man laver maden i forvejen og putter i fryseren til man skal bruge det 🙂

  5. Louise Marie Vange

    Hej Maria!

    Kan man tilføje noget andet end tomat? er desværre ikke stor fan af dem. De skal afprøves i dag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering