Madmuffins er små muffins lavet på en almindelig brøddej, men som også indeholder kød, grøntsager, urter og krydderier. Alt efter hvordan man bedst kan lide sin madmuffin. Dertil er de helt geniale til madpakken, så lav endelig en stor portion.
Inspiration til madpakke opskrifter: Pølsehorn og Pizzasnegle
Opskrift på madmuffins
Madmuffins
Ingredienser
- 3 dl lunken mælk
- 50 g gær
- 1 tsk. sukker
- 100 g blødt smør
- 1 tsk. salt
- 500 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- 200 g bacon
- 200 g mozzarella ost
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
- Opløs gær og sukker i mælk
- Tilsæt blødt smør, salt og hvedemel lidt ad gangen
- Ælt dejen grundigt i hænderne eller på en røremaskine i ca. 7min
- Steg bacon sprødt på panden og tilsæt det til dejen sammen med ost og fint hakket purløg
- Ælt ingredienserne godt ind i dejen
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-90 minutter
- Del dejen i 18 lige store dele og fordel dejen i muffinsforme
- Pensl dine madmuffins med sammenpisket æg
- Bag dine madmuffins i ovnen ved 180 graders varme i ca. 12-15min eller til brødene er gennembagte og gyldne på overfladen
Muffins med ost og bacon
Det første man tænker på, når man hører ordet muffins, er måske ikke ost, bacon og purløg. Ikke destomindre er det, hvad disse madmuffins indeholder. For når de små madpakke boller bliver bagt i muffinsforme, så giver det både noget hyggeligt og funktionalitet til måltidet. Muffinsformene fungerer som indpakning i sig selv, og man kan placere sin madmuffin direkte i madpakken. Derudover gør dét, det hele meget nemmere at spise af når man har en muffinsform som underlag. Sidst men ikke mindst er der noget særdeles hyggeligt vil måltidet, når det er pakket ind i en form. Dette gælder både store og små.
Inspiration til madpakke ideer: Pizzasnegle med skinke og Grove pizzasnegle
Fyld til madpakke muffins
Det der gør disse muffins særlige, er deres fyld. Foruden deres fyld, er de blot en helt almindelig bløddej eller bolledej om man vil. Smagen kommer altså fra de grøntsager, urter, oste eller kød, man vælger at tilsætte til sine madmuffins. I denne opskrift er der brugt stegt bacon, mozzarellaost og purløg, som er utrolig mildt i smagen. Man kunne sagtens tilføre flere grøntsager. F.eks revet gulerødder, squash, peberfrugt, persille mm. Dertil er skinke og kylling skåret i tern også glimrende i disse madmuffins.
Inspiration til madpakke ideer: Mini quiche og Rugmuffins
Sunde madmuffins
Hvis man ønsker at tilføre mere fuldkorn til sine madmuffins, så er det utrolig nemt. Tilsæt i dette tilfælde noget fuldkorns hvedemel. F.eks grahamsmel og brug det i stedet for 200g hvedemel. Ligeledes kan man også bruge olivenolie eller rapsolie i stedet for smør til sine madmuffins. Olivenolie og rapsolie indeholder nemlig flerumættede fedtsyrer.
Inspiration til opskrifter: Squashbrud
Kan bollerne fryses?
Madmuffins kan i særdeleshed fryses. Lav derfor gerne en stor portion, og frys en masse ned. Tag dem derefter op undervejs, som du får brug for en madmuffin.
2 kommentarer til “Madmuffins”
Tak for en rigtig god opskrift. Smager fantastisk. Hvis man erstatter smør med olie, hvor meget olie skal der så tilsættes?
Hilsen Sara
Hej Sara
Det er dejligt at høre at mine madmuffins falder i god jord. Jeg har ikke prøvet det du foreslår, men hvis jeg selv stod og skulle bage dem, så ville jeg blot erstatte det 1:1 🙂
Mvh Maria Vestergaard