Pizzasnegle

Pizza snegle

Pizzasnegle er perfekte til madpakken, skovturen, tog- eller bil rejsen, eller hvornår man nu lige kan få flettet en snasket, smagfuld og blød pizza snegl ind i frokost ordningen. Opskriften er helt klassisk. Pizzasneglen indeholder nemlig ost og tomatsauce som grundingredienser til fyldet. Derudover kan man tilføje alverdens revet grøntsager, skinke, bacon osv.

Inspiration til madpakken: Pølsehorn og Wraps med tun

Opskrift på pizzasnegle

Pizza snegle

Pizzasnegle

Udskriv Pin
Antal: 24 pizzasnegle

Ingredienser

Pizzasnegle dej:

  • 50 g gær
  • 1 tsk. rørsukker eller honning
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 100 g speltmel eller grahamsmel
  • ca. 450 g hvedemel

Pizzasnegle fyld:

  • 300 g hakkede tomater (eller pizzasauce)
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1/2 mellemstor squash
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • ca. 300 g revet ost

Sådan gør du

Pizzasnegle dej:

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Tilsæt speltmel, salt og olivenolie, og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1-2 timer

Pizzasnegle fyld:

  • Riv gulerødder og squash fint og bland det sammen med tomatsauce og krydderier
  • Del dejen i to og rul pizzadejen ud i en stor kvadrat. Skær evt. hjørnerne til.
  • Fordel tomatsauce og mozzarella ost på dejen og rul den til en pølse
  • Skær pølsen i skiver af ca. 2cm tykkelsen, og placer pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag pizzasneglene i ovnen ved 190 graders varme (alm. ovn) i ca. 20min eller til pizzasneglene er let gyldne og færdigbagte

Noter

OBS! Fyldet kan også med fordel koges igennem i en gryde inden det fyldes i pizzasneglene. På den måde får pizzafyldet endnu mere smag. Dette skal især gøres, hvis der bruges kylling, bacon eller pepperoni, der skal steges af i gryden inden det tilsættes. 

Pizzasnegle opskrift

Hjemmebagt pizzasnegl til madpakken

I denne opskrift på pizzasnegle er der en anelse fuldkorn i selve pizzasnegledejen. Det giver en smule mere smag til brødet uden at det bliver tørt, og så bidrager det selvfølgelig også med kostfibre til måltidet. Pizzasneglen er altså stadig utrolig saftig og blød i konsistensen. Fuldstændig som en hjemmelavet pizzasnegl skal være det. Hvis man ikke ønsker at bruge groft hvedemel, så kan man blot erstatte det med hvedemel. Hvedemel er alt andet lig det bærende element i sådan en brøddej som denne madpakke klassiker. Selve dejen har nogle ret faste rammer. Der skal bruges vand, gær, salt, olivenolie og hvedemel. Det modsatte er tilfældet med pizzafyldet. Her er det nemlig kun fantasien og grøntsagsskuffen derhjemme, som sætter grænser for, hvad tomatsaucen kan indeholde.

Inspiration til madpakke opskrifter: Rugmuffins og Æggemuffins

Pizzasnegle fyld

Pizzafyld med revet grøntsager

Lige akkurat pizzafyld og tomatsauce i det hele taget, er genialt til at rumme en masse grøntsager. Dette er især tilfældet, hvis man river grøntsagerne fint på et rivejern, og steger dem en smule med løg, hvidløg og krydderier, inden de blandes med tomat. Gulerod og squash er begge gode alternativer, når det kommer til hjemmelavet tomatsauce. Begge grøntsager er nemlig milde i smagen og de camoufleres også pænt i tomatsaucen. Derudover kan man også bruge peberfrugt, pastinak, friske tomater, løg og adskillige friske krydderurter. Sidst men ikke mindst kan man stege noget kød, og blande i tomatsaucen. Dette trin behøves absolut ikke, men både bacon, skinke, kylling og oksekød smager herligt i en hjemmelavet pizzasnegl.

Inspiration til madpakke opskrifter: Pizzaboller og Madmuffins

Pizzasnegle opskrift

Kan pizzasnegle fryses?

Ligesom det meste andet bagværk, så er pizzasnegle geniale at fryse ned. Når man alligevel er igang med at bage sneglene, så kan man med fordel lave en stor portion og derefter fryse en masse ned. En pizzasnegl kan nemlig holde sig længe i fryseren, og kan på den måde agere som god madpakke i flere uger og måneder frem.

Pizzasneglene kan tages op aftenen inden de skal spises, og så tø op på køkkenbordet natten over. Man kan også sagtens lune dem i ovnen eller mikrobølgeovnen. Især sidst nævnte kan anbefales, da det gør pizzasneglene ekstra bløde og saftige. På den måde smager de næsten som nybagte.

Inspiration til pizza opskrifter: Hjemmelavet pizza og Hjemmelavet pizzadej

Del på print

11 kommentarer til “Pizzasnegle”

  1. Hej Maria.

    Mange tak for en skøn opskrift på pizzasnegle, de smager SÅ dejligt.
    Du har ikke skrevet ovntemperatur i opskriften, så jeg bagte dem ved 200 grader.
    De blev fine.
    Mvh. Marianne.

  2. Pernille Sørensen

    5 stars
    Hej Maria
    Jeg har prøvet mange gange med forskellige pizza deje, men altid syntes det var en kamp at rulle dem ud. Men den her bare super god Har godt nok putte fuldkorns hvedemel i men ellers fulgt den.
    Glæder mig så meget til at hører smagsdommerene når de kommer fra skole
    Kh Pernille

    1. Hej Anne Kathrine, jeg har ikke selv prøvet kun at komme 25 g. gær i. Jeg ville dog tro at de skal hæve i længere tid, hvis du kommer mindre gær i. Ellers kan du halvere portionen som du selv foreslår 🙂
      Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering