Sandwich med avocado

Sandwich med avocado

Sandwich med avocado er et sprødt og grønt måltid bestående af sandwichbrød, ost, avocado, æg og grøntsager. Man kan vælge at stege sandwichen på en pande eller i et paninijern for at få den sprøde overflade, eller man kan spise den som den er.

Inspiration til opskrifter: Kyllingesandwich og Sandwich med flødeost

Opskrift på sandwich med avocado

Sandwich med avocado

Sandwich med avocado

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 tsk. smør
  • 4 skiver brød
  • 1 spsk. flødeost
  • 25 g rucola
  • 2 skiver cheddarost
  • 1 avocado

Sådan gør du

  • Steg to spejlæg på en pande med smør
  • Steg brødene på panden i smør til det bliver sprødt og gylden
  • Smør brødene med flødeost og saml sandwichen med skiver af avocado, spejlæg og rucola

Smørstegt brød

Det smager virkelig herligt at stege brødet på en pande med smør. Det giver smag til brødet og en god tekstur til sandwichbrødet. Det samme kan man gøre i et paninijern, vaffeljern eller toaster. Og man kan både bruge olie og smør til stegningen. Brødet man vælger at bruge til sin sandwich med avocado, kan også varieres. Ofte har brød med en smule fuldkorn eller kerner en del mere smag end ren hvedebrød. Dertil kan man sagtens bruge daggammelt brød, hvis man vælger at stege sandwichen. Det giver brødet nyt liv, og man undgår madspild.

Inspiration til opskrifter: Avocado toast og Vegansk sandwich

Dressing og smørrelse

I denne sandwich har jeg smurt brødskiverne med natural flødeost. Men man kan også vælge at bruge en flødeost med krydderier eller urter, eller man kan bruge et helt andet mejeriprodukt. Mayonnaise er også et godt bud på en dressing, man kan smøre i sin sandwich med avocado. Slutteligt kan man helt lade være med at bruge dressing. Både avocado og cheddarost er cremede i konsistensen, så dressingen kan sagtens undværes.

Inspiration til opskrifter: Trøffel toast og Clubsandwich

Grønsager i sandwich med avocado

Det er ikke alle grøntsager, som går godt sammen i en sandwich med avocado. Men lad dig endelig inspirere af de råvarer, som du har i forvejen i dit køleskab. I opskriften ovenfor har jeg brugt rucola. Når jeg ikke har rucola i mit køleskab bruger jeg icebergsalat, hjertesalat eller salatblandingen. Rucola er lidt mere intens i smagen, men de andre typer af salat, kan også sagtens bruges. Dertil kan man også tilføje andre sprøde grøntsager som agurk og tomat. Peberfrugt og rødløg er større smagsgivere, men kan også bruges i en avocadosandwich.

Inspiration til opskrifter: Asiastisk sandwich og Flæskestegssandwich

Nem aftensmad

Man kan måske glemme, at man også kan servere en nem, men lækker avocadosandwich i en travl hverdag. Det tager ikke lang tid at lave den slags måltider. Og så kan man tilmed variere fyldet med virkelig mange forskellige råvarer og ingredienser. Så næste gang du skal lave aftensmad, men ikke har tiden eller overskuddet til at kokkerere det helt store måltid, så lav sandwiches.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering