Opskriften på asiatisk sandwich indeholder reklame for Vores Jord
Det asiatiske køkken rummer utrolig mange råvarer og ingredienser, som også ses i den danske madkultur og på de danske marker. Gulerod, grønne salater, kål, svampe og meget mere. I denne asiatiske sandwich er det særligt det krydrede pulled kylling, som er stegt i æblemost, der sætter rammerne for måltidet. Kødet ville dog intet være uden de sprøde gulerødder, der giver tekstur og fylde til sandwichen.
Inspiration til sandwich opskrifter: Vegansk sandwich og Trøffeltoast
Vores jord – din køkkenhave
Det er altid en fornøjelse, at udvikle opskrifter for Vores Jord. De danske råvarer er nemlig af virkelig høj kvalitet, og det giver et hav af muligheder for nye, og smagfulde retter. Vores Jord er et paraplybrand som rummer flere forskellige bæredygtige gartnerier, der alle sammen producerer frugt og grøntsager. I denne opskrift på asiatisk sandwich er flere gartnerier i spil. Æblemosten er produceret af Dansk Øhavsfrugt og gulerødderne har hjemme hos Danroots. Adskillige svampe og kåltyper ville også have været fremragende i sandwichen.
Opskrift på asiatisk sandwich
Asiatisk sandwich
Ingredienser
Pulled kylling:
- 2 kyllinge brystfileter
- 3 dl æblemost
- 1 spsk. brunfarin
Marinade:
- 1 spsk. brunfarin
- 2 spsk. ketchup
- 1/2 tsk. chiliflager
- 1 tsk. senneps pulver
- 1 tsk. salt
Sandwich:
- 1 baguette
- Chili sauce eller sur-sød-sovs
- friske koriander eller blandet, grøn salat
- 1 gulerod
- 1 chili
Sådan gør du
Pulled kylling:
- Kog kylling i en gryde med æblemost og brun farin i ca. 30min
- Placer kyllingestykkerne i et ildfast fad
- Bland ingredienserne til marinaden godt sammen og vend kyllingestykkerne i marinaden
- Bag kyllingen i ovnen i 30min ved 160 graders varme (varmluft
- Træk kødet fra hinanden og vend det godt rundt i marinaden
Sandwich:
- Saml sandwichen med revet gulerodsbånd, koriander, chili skåret i fine skiver samt chili sovs
Pulled kylling med æblemost
Ved første øjekast tænker man måske nok, at det virker en anelse besynderligt, at tilberede kylling sammen med æblemost, men det kan så sandeligt anbefales. Mosten er sødlig, og det giver enormt meget smag og saft til kødet.
Inspiration til sandwich opskrifter: Trøffeltoast og Clubsandwich
4 kommentarer til “Asiatisk sandwich”
Hej
Hvordan skal man forstå opskriften, ?
Hej Bente, kan du uddybe lidt hvad det er du er i tvivl om? Du skal blot tilberede ingredienserne og så lægge dem ind i sandwichbrødet.
Lyder virkelig lækkert. Det skal prøves. Skal mosten hældes fra når kyllingestykkerne skal lægges i fadet ?
Hej Kathrine
Nej det skal blot steges med. Jeg håber du vil kunne lide det 🙂
Mvh Maria Vestergaard