Linsesalat med æble og asparges

Linsesalat lyder næsten farligt sundt, men smager helt fantastisk. Det er også min mand og lille datters holdning, når jeg serverer den friske linsesalat med sprøde grøntsager.

Linsesalat  Linse salat

Linsesalat med sprøde grøntsager

Jeg har startet et nyt projekt herhjemme, hvilket går ud på, at skuffer og skabe i køkkenet, skal tømmes for tørvarer og konserves. Hvis der er noget som min køkkenskuffe indeholdte, så var det et kæmpe reserve af linser i alle afskygninger, som bare ventede på at blive brugt. Solen er atter begyndt at titte frem, og jeg aner en smule forår i luften, så humøret var til linsesalat med sprøde og friske grøntsager købt fra mit lokale grøntmarked. Når jeg ikke bruger linser i linsesalater, så er det ofte i veganske eller vegetariske gryderetter om vinteren, at jeg tilsætter den lille super ingrediens. Særligt min berømte linsegryde med kartofler og nybagt madbrød, er en af mine absolut favoritter, men nok om simremad. Nu skal det nemlig handle om noget langt mere sommervenligt. Nemlig en skøn linsesalat!

Inspiration til sommer og forårs salater: Salat med vandmelon og pinjekernerForårs grøn salatAuberginer med fetaost og Italiensk sommersalat

Salat med linser  Sund linsesalat

Opskrift på linsesalat

Jeg bruger ofte linser i mine salater. Det giver en fantastisk mætheds følelse og substans til selve retten. Det selvsamme gør, at man sagtens kan spise linsesalaten som en selvstændig ret. Jeg gør ihvertfald ofte det, at jeg laver en stor portion linsesalat, så der er til min frokost madpakke næste dag på hospitalet. Det er altid dejligt, at have en lækker madpakke at se frem til, når man sidder til en langhåret og kedelig forelæsning.

Linsesalat med æble og asparges
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Ingredienser til linsesalat til ca. 2 personer:
 • 1 dl sorte belugalinser
 • 2 dl vand
 • 1 tsk. olivenolie
 • 1 tsk. groft salt
 • 1 forårsløg
 • 1 æble
 • fem friske asparges
 • en lille håndfuld cashewnødder
 • Saften fra en kvart citron
Fremgangsmåde
 1. Skyld linserne under rindende vand og kog dem som anført på pakken sammen med en smule olie og salt
 2. Skær forårsløg i fine skiver
 3. Skær æblet i små tern
 4. Skær den nederste ⅓ af aspargesene og kog dem i ca. 2min i en gryde. Halver dem og skær dem i ca. 2cm lange stykker
 5. Steg cashewnødderne på en varm pande uden fedtstof til de bliver gylden brune.
 6. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og citronsaft

Proterinrige linser

Linser er blevet brugt i tusindvis af år, og er særligt i det indiske køkken en hel særlig hovedingrediens. Faktisk er linser små frø fra en urt der tilhører ærteblomst familien. De er utrolig proteinrige, og derfor arter de sig også utrolig godt i en vegetarisk eller vegansk kost, og både i gryderetter og salater. Denne linsesalat er ihvertfald helt formidabel.

Inspiration til salat opskrifter: Quinoasalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *