Mangosalat er en herlig sommersalat med moden avocado, asparges, ærter og spidskål. Salaten med mango er enkel i sit udtryk, og går derfor som tilbehør til utrolig meget mad. Særligt grillmad en varm sommerdag, kan mangosalaten anbefales.
Inspiration til sommersalater: Vandmelon salat og Jordbærsalat
Opskrift på mangosalat
Mangosalat
Ingredienser
Salat
- 1/2 mellem stort spidskål
- 200g asparges
- 100 g friske ærter
- 1 avocado
- 1 mango
Dressing:
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. flydende honning
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. friskkværnet peber
Sådan gør du
Salat:
- Snit spidskål fint
- Skær asparges fint og bland det med spidskål og ærter
- Skær avocado og mango i tynde skiver og vend det i salaten
Dressing:
- Pres hvidløg og bland det med de øvrige ingredienser
- Vend dressingen i salaten
Salat med mango og avocado
Bunden af denne mangosalat består af spidskål. Spidskål er utrolig mættende, da det indeholder fibre, og derfor er det også en salat, som lægger godt i maven. Spidskål er desuden mild i smagen, og derfor kan elementer som mango, avokado, søde og danske ærter, samt en hjemmelavet dressing, stå frem. Man begynder derfor med at snitte spidskålen fint. Det er vigtigt, at det er utrolig fint, at spidskålen snittes, da kålen ellers ikke er rar at tygge i. Dernæst snittes asparges fint og blandet med den snittede kål. Man kan med fordel blande ingredienser til dressingen sammen herefter, og vende kål og asparges heri. Hvorefter de øvrige grøntsager toppes på salaten. Drys slutteligt med avocado skåret i fine skiver, friske ærter og mango, som også er skåret i fine stykker.
Inspiration til sommersalater: Tomatsalat og Romainesalat
Dressing til sommersalater
Dressingen, som er brugt i denne mangosalat, kan bruges til de fleste sommersalater. Den består blot af olivenolie, æblecidereddike, honning, sennep, hvidløg, salt og peber. Salater med melon, tomat, agurk og andre grøntsager, kan også sagtens vendes i en dressing som denne. Hvis du ikke ligger inde med æblecidereddike, kan du også bruge andet eddike eller citronsaft. Det skal blot være en lys eddike som hvid balsamicoeddike.
Inspiration til sommersalater: Burrata med tomat og Spidskålssalat
Sådan skærer du en mango
Begynd altid med at vask din mango grundigt inden, at du skærer den i tern, og blander den i en mangosalat. Skær derefter mangoen ud langs stenen på begge sider. Der kommer således to store yderstykker, som man kan skære tern direkte ned i. Det er dog vigtigt, ikke at føre kniven hele vejen igennem skrællen. Vend så vrangen ud på mangoen, så ternene vender op ad. Man kan herefter nemt skære mango ternene af og bruge dem i sin mangosalat.