couscous salat – frisk og farverig

Couscous salat er i øjeblikket min yndlingsform for salat. Generelt er jeg faktisk bare glad for at blande mine grøntsager sammen med andre mere mættende og nærende komponenter som linser, kikærter, quinoa og så selvfølgelig couscous.

Couscous salat  Couscoussalat

Couscous salat med friske grøntsager

I og med at at couscous salat er langt mere fyldig end en ellers almindelig (men også lækker) grøn salat, så kan den nemmere spises som det eneste tilbehør til f.eks kød og fisk, eller også bestå af en hel selvstændig ret i sig selv. Forleden dag valgte jeg dog, yderligere at bage nogle auberginer i ovnen sammen med fetaost, som virkelig også smager skønt til denne couscous salat.

Faktisk var det lidt af en præstation at kreere dette måltid, for jeg er nemlig “alene mor” i denne uge, da min kære mand er på kursus indtil på fredag. Opskriften er derfor testet i ulvetimen med en træt og morsyg spilopmager på venstre arm, og en grydeske i den højre. Trods det muntre køkken, så var det absolut alt besværet værd, og både spiloppen og jeg, spiste med velbehag, da vi satte os til bords.

Læs også gerne: Vandmeleon salat med mynte, Tærte med laks og spinat og Spidskålssalat med æble

Salat med couscous  Couscous salat med auberginer

Couscous salat med min svigermors opskrift på citron laks

Næste dag bragte jeg resterne af den lækre couscous salt i en boks blandet med resterne fra den velsmagende citron laks. Lige præcis sidst nævnte opskrift er også en, som jeg har præsenteret for jer før her på bloggen. Egentlig er det min svigermors kreation, som jeg ved bedste evne, har prøvet at efterligne. Jeg blandede altså blot resterne fra laksen sammen med couscous salaten, og således blev min frokost til en lakse couscous salat, hvis der er noget der hedder det.

couscous salat - frisk og farverig
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Couscous:
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl couscous
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
Dressing:
  • 2 spsk olie
  • saften fra en citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 tsk. salt
Grøntsager:
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 50-100g soltørrede tomater
  • 100g fetaost
Fremgangsmåde
  1. Kog couscous med salt og olie som anført på pakken
  2. Bland olie, citronsaft rørsukker og salt sammen med hakket persille og finthakket hvidløg
  3. Hak rød peberfrugt og rødløg meget fint og bland grøntsagerne sammen i en stor skål med couscous og dressing
  4. Pynt med soltørrede tomater og knust fetaost

 

 

2 kommentarer til “couscous salat – frisk og farverig”

  1. Marianne Olesen

    Det ser ud til at være en rigtig lækker salat. Er det rød peber eller rødbede. Der står forskelligt i ingredienser og vejledning. Hvis rødbeder, er det så rå?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *