Opskriften på portobello burger er udviklet i samarbejde med Vores Jord
At spise burger er altid en fremragende ide, og lige så er tilfældet med portobello burger, der måske ved første øjekast lyder mærkværdigt, men ved første bid overrasker. For burgeren bestående af portobello svampe og oksekødsbøf, smager virkelig herligt.
Inspiration til anden opskrift i samarbejde med Vores Jord: Den bedste pærekage
Svampeburger i samarbejde med Vores Jord
Vores jord kalder sig “din køkkenhave”, og det er der en helt særlig grund til. Godt nok har afgrøderne ikke groet i egen køkkenhave, men det er nok, det tætteste man kommer på det. “Vores Jord” er nemlig et paraply brand, som rummer flere forskellige danske gartnerier, der hver især har stor ekspertise i lige præcis deres afgrøder.
Til denne opskrift har jeg benyttet portobellosvampe fra Tvedemose, der er en af Danmarks førende svampeproducenter, og som altså også er en del af “Vores Jord”. Udover portobellosvampe producerer Tvedemose også økologisk champignon, kejserhatte, enoki og shii-take.
Opskrift på portobelloburger
Portobelloburger
Ingredienser
- 8 store portobellosvampe
- salt og peber
- 600 g hakket oksekød
- 1 spsk. smør til stegning
- 50 g ost (f.eks gorgonzola, cheddar mm.)
- 150 g blandet grøn salat
- syltede rødløg eller syltede agurker
Sådan gør du
- Vask svampene grundigt og tør dem i et klæde
- Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag svampene i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min
- Form fire store bøffer af oksekødet og steg dem på en meget varm pande med smør. Krydr bøfferne med salt og peber
- Lad portobellosvampene hvile i 5min, så det meste af væden kan løbe fra svampene
- Byg portobelloburgeren ved at bruge to svampe som bund og låg
Inspiration til opskrifter i samarbejde med Vores Jord: Tærte med spidskål og løg
Ingredienser til portobello burger
I forhold til tilbehøret til svampeburgeren, så er det kun fantasien, som sætter grænserne. Det er oplagt at gøre som i opskriften ovenfor, hvor elementerne holdes helt simple. De syltede rødløg eller syltede agurker giver karakter sammen med den fede ost. Portobello svampene har i sig selv en karakteristisk konsistens, ligesom alle andre svampe, og derfor er det vigtigt at bruge noget tilbehør med tekstur og struktur i sig.
Tilbehør til portobello burgeren
I og med at portobello burgeren ikke indeholder brød som den sædvanlige burger gør det, smager det rigtig godt, at have noget tilbehør ved siden af, som indeholder en stor portion stivelse. Derudover ville flere grove vintersalater, også være et herligt supplement til denne portobello burger:
- Ovnbagte rodfrugter med timian
- Kartofler i ovn med hvidløg
- Sødekartoffel fritter
- Spidskålssalat med æble
- Rødkålssalat med appelsin
- Grønkålssalat med kikærter