Sweet potato fries  Sødekartoffel fritter
Sødekartoffel fritter elsker min lille datter, og hun spiser med den største madglæde i øjene hver eneste gang, at hun får serveret de sprøde, bløde, saltede og søde sweet potato fries, som de også kaldes på engelsk.

Sødekartoffel fritter – perfekt som tilbehør eller snack

Som ovenstående overskrift så fint beskriver det, så kan man servere sødekartoffel fritter i en del flere sammenhænge end helt almindelig pommes frites. Ikke fordi der er noget galt med den hvide, og en smule mere gammeldags kartoffel. Nej jeg elsker skam at spise helt almindelige pommes frites også. Dét der er med sødekartoflen er nok, at den er ny i smagen, den er sød, den er cremet og så er den en del flottere i farven, hvis jeg selv skulle sige det. Man kan derfor både spise sødekartoffel fritter som tilbehør sammen med en lækkert hvidløgs dressing, men også som snack, appetizer osv.

Den cremede konsistens gør også, at man kan bruge netop denne grøntsag som erstatning i utrolig mange vegetariske retter. Noget jeg har i sinde at udforske og eksperimentere langt mere med, så snart mine eksaminer er overstået. Januar er bare altid en hård måned at komme igennem, også som studerende.

Sødekartoffel pommesfrites Frites

Opskrift på sweet potato fries

Det er simpelthen så uhyre nemt at lave sødekartoffel fritter, at det næsten er pinligt at skrive det ned som en form for opskrift. Betragt det derfor mere som en påmindelse eller åbenbaring over for sødekartoflens lækre smage og muligheder.

Læs også gerne: Rodfrugter med timianHjemmebagt sandwichbrødBroccoli tærte og Ris stegt med kylling

Skrællen på sødekartoflen lod jeg blive. Både fordi skrællen også smager godt, og er sund, men også fordi den ligesom holder sammen på de små sweet potato fries. På den måde har fritterne også nemmere ved at blive sprøde. Til sidst skruer jeg godt op for varmen, og benytter gerne grill funktionen for at få dem ekstra sprøde. Det sidste tip må være, at fritterne skal spredes rigtig godt ud på bagepladen, og ikke ligge oven i hinanden. Dermed skulle dine sødekartoffel fritter gerne bliver sprøde udenpå og bløde indeni.

Sødekartoffel fritter - lækre sweet potato fries
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Sødekartoffel fritter:
  • 500g sødekartoffel
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Vask sødekartoflerne meget grundigt.
  2. Skær dem i passende små stave
  3. Vend dem med olivenolie og salt i en skål
  4. Bag dem i ovnen på bagepapir ved 175 graders varme i ca. 35-45min
  5. Hvis dine sweet potato fries ikke er blevet sprøde nok. Giv da de sidste minutter på grill funktionen.
  6. Lad dem køle af på en rist og server med hjemmelavet dressing

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.