Sødekartoffel fritter elsker min lille datter, og hun spiser med den største madglæde i øjene hver eneste gang, at hun får serveret de sprøde, bløde, saltede og søde sweet potato fries, som de også kaldes på engelsk.
Sødekartoffel fritter – perfekt som tilbehør eller snack
Som ovenstående overskrift så fint beskriver det, så kan man servere sødekartoffel fritter i en del flere sammenhænge end helt almindelig pommes frites. Ikke fordi der er noget galt med den hvide, og en smule mere gammeldags kartoffel. Nej jeg elsker skam at spise helt almindelige pommes frites også. Dét der er med sødekartoflen er nok, at den er ny i smagen, den er sød, den er cremet og så er den en del flottere i farven, hvis jeg selv skulle sige det. Man kan derfor både spise sødekartoffel fritter som tilbehør sammen med en lækkert hvidløgs dressing, men også som snack, appetizer osv.
Den cremede konsistens gør også, at man kan bruge netop denne grøntsag som erstatning i utrolig mange vegetariske retter. Noget jeg har i sinde at udforske og eksperimentere langt mere med, så snart mine eksaminer er overstået. Januar er bare altid en hård måned at komme igennem, også som studerende.
Opskrift på sweet potato fries
Det er simpelthen så uhyre nemt at lave sødekartoffel fritter, at det næsten er pinligt at skrive det ned som en form for opskrift. Betragt det derfor mere som en påmindelse eller åbenbaring over for sødekartoflens lækre smage og muligheder.
Læs også gerne: Rodfrugter med timian, Hjemmebagt sandwichbrød, Broccoli tærte og Stegte ris
Skrællen på sødekartoflen lod jeg blive. Både fordi skrællen også smager godt, og er sund, men også fordi den ligesom holder sammen på de små sweet potato fries. På den måde har fritterne også nemmere ved at blive sprøde. Til sidst skruer jeg godt op for varmen, og benytter gerne grill funktionen for at få dem ekstra sprøde. Det sidste tip må være, at fritterne skal spredes rigtig godt ud på bagepladen, og ikke ligge oven i hinanden. Dermed skulle dine sødekartoffel fritter gerne bliver sprøde udenpå og bløde indeni.
- 500g sødekartoffel
- 2-3 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- Vask sødekartoflerne meget grundigt.
- Skær dem i passende små stave
- Vend dem med olivenolie og salt i en skål
- Bag dem i ovnen på bagepapir ved 175 graders varme i ca. 35-45min
- Hvis dine sweet potato fries ikke er blevet sprøde nok. Giv da de sidste minutter på grill funktionen.
- Lad dem køle af på en rist og server med hjemmelavet dressing
7 kommentarer til “Sødekartoffel fritter – lækre sweet potato fries”
Tak for en skøn blog!!?
Jeg er nu ret interesseret i hvilken dressing du har lavet til. Søde kartoffel fritter er ja, som du siger nemme at lave. Jeg har altid svært ved at finde på dressingen eller dips. Så det vil jeg meget gerne have et indlæg om?
Jeg lover at dele opskriften på min hvidløgsdressing i næste uge 🙂
Rigtig god dag til dig og dine, og tak fordi du læser med.
Kh Maria
Hej,
Ligger du dem på bageplade eller rist i ovnen.. eller måske bare et ildfast fad?
Jeg bruger en bageplade med bagepapir 🙂
Hej Maria.
Tak for en skøn og hyggelig blog, og din beskrivelse/opskrift på de lækre sød pommes, de smager himmelsk, jeg havde ikke held med at få dem sprøde, selvom jeg satte dem på grill de sidste 10 min. Mon de har ligget for tæt, eller hvad er hemmeligheden.??
Kærligst Suzann
Åh. Jeg tror desværre det er ret svært at få dem sprøde.
Sommetider har jeg held med at få dem helt sprøde vha. grill og olie, men jeg har også fundet ud af, at det handler meget om sorten af “sødekartoffel”. Nogle indeholder simpelthen mere vand end andre. Så jeg har desværre ingen hemmelighed.
Kh Maria
Skyldes nok for meget vanddamp i ovn, prøv at åbne lågen ganske kort, 5- 10 min interval, mest i starten
Søde kartofler smager fantastisk