Påskemuffins

Påskemuffins

Påskemuffins er små, delikate påskekager. Selve kagen består af en klassisk citronkage med en intens smag af citron. På toppen af kagerne ses en syrlig frosting pyntet med påskeæg. Alt i alt giver påskekagen en association af bitte, små påskeredder til glæde for både børn og voksne.

Inspiration til påske opskrifter: Cheesecake i glas og Påskefrokost opskrifter

Opskrift på påskemuffins

Påskemuffins

Påskemuffins

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 10 påskemuffins

Ingredienser

Citronmuffins:

  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g smør
  • 2 spsk. citronsaft

Frosting:

  • 50 g blødt, stuetempereret smør
  • 150 g flormelis
  • 200 g flødeost, natural
  • 2 spsk. citronsaft
  • påskeæg til pynt

Sådan gør du

Citronmuffins:

  • Pisk sukker og æg til en luftig æggemasse
  • Bland hvedemel og bagepulver i en skål for sig og tilsæt de tørre ingredienser til kagedejen
  • Smelt smør ved svag varme og tilsæt det til kagedejen sammen med citronsaft
  • Fordel kagedejen i tykke papirs muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 25min eller til de er gennembagte og let gyldne
  • Lad dem afkøle helt inden de pyntes med frosting

Frosting:

  • Pisk blødt smør, flormelis, flødeost og citronsaft til en luftig frosting
  • Stil frostingen på køl indtil kagerne er færdigbagte og afkølede
  • Pynt kagerne med frosting vha. en sprøjtepose med tilhørende tyl eller smør blot frostingen på kagerne
  • Fordel påskeæg på kagerne og server dem med det samme

Citronmuffins

Påskekager med påskeæg

Når man bager kager, boller og lignende, der skal passe til en speciel højtid eller arrangement, så er det ofte udtrykket, der afgører, om bagværket passer til kategorien. Det samme gør sig gældende med disse små påskemuffins. I sig selv er de blot en citronmuffin med en let syrlig frosting på toppen. Dog syner de forår og påskeagtige, fordi de ligner små påskeredder med fine, små påskeæg i sig.

Inspiration til påske opskrifter: Hjemmelavet æggesalat og Påskemiddag

Påske muffins

Citronmuffins med frosting

Udover citronmuffins så kan man også trylle andre grundopskrifter på muffins, om til påskemuffins. Det er ofte kagerne, som har gullige eller orange toner, der passer sig godt til påske, hvorfor gulerodsmuffins og citronmuffins egner sig godt. Derudover kan man også lave limemuffins, vaniljemuffins og helt klassiske muffins med frugt

Pynt til påskemuffins

Frostingen kan fordeles ud på kagerne på mange forskellige måder. Hvis man har en tyl, der passer til en sprøjtepose, så kan man forme en redde på toppen af kagen. Derudover kan man også lave andre former med sprøjteposen, ligesom man også kan fordele frostingen udover kagen med en kniv. Det vigtigste er bare, at kagerne slutteligt pyntes med påskeæg i forskellige farver, former og størrelser. Det kan anbefales at knuse æggene en smule. Hvilket giver farvespil til kagerne.

Opbevaring af kagerne

Det er vigtigt at påskeæggene først pyntes på kagerne lige inden servering. Ellers bliver æggene nemlig bløde og smattede. Ligeledes er det også bedst at først tilsætte frosting lige inden at kagerne skal spises. På den måde er man sikker på, at bagværket holder form og tekstur.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering