Opskriften på gulerodsmuffins indeholder reklame for Castus
Gulerødder er fantastisk at bruge i bagværk, og det gælder både de sunde og de søde opskrifter. Jeg har også snart virkelig mange opskrifter herinde på både kager og boller med gulerod. F.eks. en klassisk gulerodskage med frosting, hvedeboller med gulerod og sunde gulerodsboller. Alle sammen er favoritter fordi gulerod giver tekstur, fylde, væske og smag til bagværket. Fuldstændig ligesom disse gulerodsmuffins, der har flere forskellige overraskelser i sig.
Inspiration til muffins opskrifter: Hindbærmuffins
Hjemmelavede gulerodsmuffins med frosting
Jeg synes i den grad at både gulerodskage og gulerodsmuffins, skal have et lag gavmildt frosting af flødeost på sig. Det får kagerne til at nå helt nye højder, og så pynter det gevaldigt. Spiloppen og jeg bagte disse gulerodsmuffins sammen, og vi besluttede at de skulle være fest muffins. Så frostingen blev puttet i en sprøjtemose, og sprøjtet ud som som små stjerner, ligesom der også blev pyntet med limeskal og små Castus stjerner. I selve frostingen er der også limesaft, men man kan sagtens variere udtrykket, og gøre den langt mere simpel. Ligesom man også helt kan droppe sin vaniljefrosting, hvis man blot ønsker en simpel gulerodsmuffin.
Gulerods muffins i samarbejde med Castus
For at give tekstur, sødme og en ekstra overraskelse, så er Castus virkelig perfekt at bruge i sine muffins og andet bagværk, for den sags skyld. Jeg brugte faktisk også 75g mindre sukker, fordi jeg erstattede med Castus frugtpålæg med nødder og dadler. Jeg er i øvrigt sikker på, at man kan eksperimentere meget mere med at sukkerreducere disse gulerodsmuffins og i stedet bruge mere af Castus’ naturlige produkter, men det var nu ikke det, der var hensigten under vores bageri.
Som pynt fandt vi en lille stjerneform, som kunne udstikke Castus stjerner til pynt til gulerodskagerne. En enorm hyggelig aktivitet for min snart fire-årige lille datter, som stod for at producere den del.
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 3 æg
- 350 g brunfarin
- 1 dl neutral olie
- 220 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt nelliker
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. salt
- 2 pakker Castus frugtpålæg med nøddesmag
- 300 g gulerod
Vanilje frosting
- 300 g neutral flødeost
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g flormelis
Sådan gør du
Gulerodsmuffins
- Pisk æg og brunfarin lyst og luftigt og tilsæt olie
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og tilsæt til æggemassen
- Hak en 1/2 Castus frugtpålæg fint og rør det i gulerodsdejen
- Riv gulerødderne groft på et rivejern og tilsæt til dejen
- Fordel dejen i muffinsforme. Brug gerne papmuffinsforme, silikonemuffinsforme eller papirmuffinsforme der står i en muffinsbageform for at holde formen på kagerne
- Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 graders varmluft i ca. 20min
- Lad kagerne afkøle helt inden de pyntes med vaniljefrosting
Vanilje frosting
- Bland flødeost, flormelis, vaniljesukker og saften fra 1/2 lime sammen i en skål
- Put frostingen i en sprøjtepose og pynt kagerne med frosting, revet limeskal og Castus figurer
6 kommentarer til “Gulerodsmuffins med vanilje frosting”
Lækker opskrift, den vil jeg prøve i weekenden!
Det glæder mig at høre 🙂
Fed opskrift! Prøvede den i dag og det ble helt fantastisk
Hej Steffen. Det er jeg virkelig glad for at høre! 🙂
Kh Maria
Hejsa. Super spændende med opskrifter med frugtstænger/frugtpålæg. Bare en ide – det kunne være skønt hvis du skrev antal gram når du anvender frugtpålæg. Så er det mere fleksibelt, hvis man ikke lige har samme variant, som du bruger.
Tak
Hej Berit, ja det er klart. Det beklager jeg