Muffins

Muffin

Muffins kan laves på virkelig mange forskellige måder, men denne opskrift er en simpel grundopskrift, som man kan ty til, når man vil lave hjemmelavede muffins. Ingredienserne hvedemel, æg og smør går nemlig igen, og derudover kan man tilsætte alverdens smagsgivere som f.eks. friske eller frosne bær, som det ses i denne muffin opskrift.

Inspiration til muffins opskrifter: Chokolademuffins og Bananmuffins

Opskrift på muffins

Muffin

Muffins

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 muffins

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 180 g hvedemel
  • 125 g smør
  • evt. 200 g bær (friske eller optøede fra frost), chokolade, nødder eller andet

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vanilje hvidt og skummende
  • Bland hvedemel med bagepulver og tilsæt det til æggemassen og rør dejen fri fra klumper
  • Smelt smør ved lav temperatur og tilsæt det til kagedejen
  • Rør kagedejen glat og ensartet
  • Fordel kagedejen i muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme i ca. 18-20min

muffins opskrift

Grundopskrift på muffin

Som tidligere beskrevet kan man tilsætte virkelig mange forskellige råvarer og ingredienser, og på den måde skabe en helt ny muffin opskrift. Derfor kan man også betragte denne opskrift som en grundopskrift. En opskrift man kan tage udgangspunkt i, når man skal bage stort set hvilken som helst slags kagemuffin, man har lyst til. Ingredienserne hvedemel, æg, smør og bagepulver er nemlig alle sammen essentielle i forhold til denne kagedej, og de øvrige ingredienser tilføjer blot farve, smag og tekstur. Nedenfor ses eksempler på ingredienser og råvarer, som man kan tilsætte til sin muffin opskrift.

Inspiration til muffins opskrifter: Gulerodsmuffins og Limemuffins

Ingredienser til muffins

  • Bær: Hindbær, blåbær, kirsebær, skovbær mm., kan tilsættes til kagedejen. Man kan både benytte sig af friske bær, og bær der er tøet op fra frost
  • Frugt: Moden banan, æble, pære, lime, citron mm., er alle frugter, som smager godt i en hjemmebagt muffin
  • Chokolade: Både mælke chokolade, mørk chokolade og lys chokolade kan bruges i denne grundopskrift
  • Nødder: Peanuts, valnødder, hasselnødder, pekannødder og meget mere smager godt i hjemmebagte muffins

Inspiration til muffins opskrifter: Hindbærmuffins og Blåbærmuffins

Kan kagerne fryses?

Det er helt oplagt at fryse kager, også den slags kager, der bages i små forme. Når de skal spises, er det blot at tø dem op langsomt på køkkenbordet, i ovnen eller i en mikrobølgeovn. Sidstnævnte giver nogle virkelig bløde kager, uden at de bliver tørre.

Søde kager uden sukker

Hvis man ønsker at bage muffins uden raffineret sukker, så kan man eksperimentere med frugter og tørrede bær, som har et højt frugtsukker indhold. Dadler og banan er klassiske eksempler herpå, og også råvarer som ofte bliver brugt i bagværk af samme årsag. Udover frugtsukker så bidrager de også med fibre og vitaminer. Såfremt du ønsker at bage muffins med disse ingredienser, så kan du prøve at erstatte sukkeret i denne opskrift med frugterne. Bananerne skal blot moses og dadlerne skal ligeledes hakkes meget fint. På den måde bliver dejen glat og ensartet, og smagene fordelt godt ud i hele kagedejen.

8 kommentarer til “Muffins”

  1. Lækker
    Men kan der også laves pikante muffins, f. eks med bacon, pølser eller salami?
    Så skal man jo nok have en anden grunddej uden sukker.
    Jeg ville være glad for sådan en opskrift f.eks til et ta’ selvbord til en fest.

    1. Hej Regina

      Det er rigtigt at i så fald vil denne opskrift ikke du, men jeg vil da uden tvivl skrive mig bag øret, at det kunne være en god ide at udvikle sådan én en dag!

      Mvh Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering