Muffins

Muffins

Muffins kan laves på virkelig mange forskellige måder, men denne opskrift er en simpel grundopskrift, som man kan ty til, når man vil lave hjemmelavede muffins. Ingredienserne hvedemel, æg og smør går nemlig igen, og derudover kan man tilsætte alverdens smagsgivere som f.eks. friske eller frosne bær, som det ses i denne muffin opskrift.

Inspiration til muffins opskrifter: Chokolademuffins og Bananmuffins

Opskrift på muffins

Muffins

Muffins

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 muffins

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 180 g hvedemel
  • 125 g smør
  • evt. 200 g bær (friske eller optøede fra frost), chokolade, nødder eller andet

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vanilje hvidt og skummende
  • Bland hvedemel med bagepulver og tilsæt det til æggemassen og rør dejen fri fra klumper
  • Smelt smør ved lav temperatur og tilsæt det til kagedejen
  • Rør kagedejen glat og ensartet
  • Fordel kagedejen i muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme i ca. 18-20min

Muffin

Grundopskrift på muffin

Som tidligere beskrevet kan man tilsætte virkelig mange forskellige råvarer og ingredienser, og på den måde skabe en helt ny muffin opskrift. Derfor kan man også betragte denne opskrift som en grundopskrift. En opskrift man kan tage udgangspunkt i, når man skal bage stort set hvilken som helst slags kagemuffin, man har lyst til. Ingredienserne hvedemel, æg, smør og bagepulver er nemlig alle sammen essentielle i forhold til denne kagedej, og de øvrige ingredienser tilføjer blot farve og smag.

Inspiration til muffins opskrifter: Gulerodsmuffins og Limemuffins

muffins opskrift

Ingredienser til muffins

  • Bær: Hindbær, blåbær, kirsebær, skovbær mm., kan tilsættes til kagedejen. Man kan både benytte sig af friske bær, og bær der er tøet op fra frost
  • Frugt: Moden banan, æble, pære, lime, citron mm., er alle frugter, som smager godt i en hjemmebagt muffin
  • Chokolade: Både mælke chokolade, mørk chokolade og lys chokolade kan bruges i denne grundopskrift
  • Nødder: Peanuts, valnødder, hasselnødder, pekannødder og meget mere smager godt i hjemmebagte muffins

Inspiration til muffins opskrifter: Muffin med frugt og Blåbærmuffins

Kan kagerne fryses?

Det er helt oplagt at fryse kager, også den slags kager, der bages i små forme. Når de skal spises, er det blot at tø dem op langsomt på køkkenbordet, i ovnen eller i en mikrobølgeovn. Sidstnævnte giver nogle virkelig bløde kager, uden at de bliver tørre.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering