Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

Cheesecake i glas er en mindst lige så nydelsesværdig ostekage som klassisk cheesecake. Denne opskrift er sågar i en “no bake” version. Hvorfor den udover at smage godt, også er utrolig nem at lave. Alt i alt en oplag dessert at servere for gæster eller familien i weekenden, hvor der skal gøres lidt ekstra særligt ud af det.

Inspiration til cheesecake opskrifter: Cheesecake med oreos og No bake cheesecake

Opskrift på cheesecake i glas

Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 digstive kiks
  • 40 g smør
  • 200 g flødeost, natural
  • 100 g creme fraiche, 38%
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 70 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft
  • Pynt spiselige blomster, påskeæg, nødder, chokolade, citronskal mm.

Sådan gør du

  • Knus kiksene til fine små krummer og bland det sammen med smeltet smør
  • Fordel kiksemassen i fire glas og sørg for at kiksemassen er presset godt ned i bunden af glasset. Brug evt. bagsiden af en teske
  • Stil glassene i køleskabet i en times tid
  • Pisk creme fraiche, flødeost, flormelis, citronsaft og vanilje godt sammen til en luftig creme
  • Fordel ostecremen i de fire glas
  • Opbevar desserterne i køleskabet indtil servering
  • Lige inden servering: pynt desserterne med påskeæg, hakket chokolade, nødder, citronskal eller andet

Ostekage i glas

Ostekage i glas

Der er noget særligt over at servere desserten portions anrettet. Hvilket netop er det helt specielle ved denne ostekage. På den måde bliver kagen også en del mere let og elegant, frem for normale ostekager, der er tunge og bestandige at spise. Man skal heller ikke lade sig narre af, at opskriften måske syner (for) lille. Cheesecake har nemlig den særlige egenskab at mætte utrolig godt, fuldstændig ligesom andre kager, der også har et betydeligt fedt indhold. Dog er ostecremen pisket luftigt, og i og med at der bruges creme fraiche frem for fløde, så smager ostekagen let syrligt med friske undertoner.

Inspiration til klassiske kager: Brownie og Cookies med chokolade

Cheesecake

Påskedessert

Anretningen er en anelse påskeorienteret. Dog kan cheesecake i glas serveres på absolut alle tidspunkter af året, og derfor er det blot at skifte ud i pynten i toppen af glasset. Fine, små påskeæg sammen med spiselige blomster er en nydelig cheesecake dessert, men også friske bær, nødder, chokolade og citron kan pynte en cheesecake i glas.

Inspiration til klassiske kager: Squashkage og Drømmekage

Opbevaring og servering af ostekage i glas

Denne dessert er helt oplagt som gæstemad. Man kan nemlig forberede alt inden, at gæsterne træder ind af døren. Faktisk har en ostekage kun godt af, at stå i køleskabet og samle sig. Dette er det samme om det er en klassisk kage, der skal skæres ud med kniv, eller en utraditionel kage, der spises af glasset med en ske. Lige inden servering pyntes glassene med vilkårlig kagepynt. På den måde bliver det ikke nemmere, at have gæster.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering