Spejlægsomelet er en anderledes omelet, hvor æg er slået ud på panden, og tilsammen udgør en stor omelet. Æggeretten kan spises til morgenmad og udgøre en formidabel morgenmad eller aftensmad, hvor måltidet er yderst nemt og velsmagende.
Inspiration til omelet opskrifter: Omelet med ost og Omelet med svampe
Opskrift på spejlægsomelet
Spejlægsomelet
Ingredienser
- 1 tsk. smør
- 8 æg
- 50 g cherrytomater
- 1 forårsløg eller et lille rødløg
- 2 spsk. frisk persille eller purløg
- 150 g bacon
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- serveres med rugbrød, syltede rødbeder og sennep
Sådan gør du
- Skær tomater i halve og snit forårsløg fint
- Tilsæt smør til en stegepande. Det er vigtigt at hele panden smøres ind
- Slå 8 æg ud på panden, så hele panden er dækket af æg
- Drys grøntsagerne ud på æggene og lad omeletten stege ved middel-lav temperatur i ca. 10min til æggeblommen er blevet fast. Sæt evt. et grydelåg på panden, hvis det skal gå stærkere
- Placer bacon på en bageplade beklædt med bagepapir og steg kødet i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10min eller til det er gennemstegt
- Fordel bacon ud på den færdigstegte omelet og drys med salt, peber og frisk hakket persille
Omelet opskrifter
Det er sjældent, at man støder på en opskrift, der er så simpel men alligevel så velsmagende. Sådan er det med omelet. Og dette er stort set hvilken omelet opskrift, man falder over. Æg går nemlig virkelig godt sammen med utrolig mange råvarer og ingredienser. Derfor kan man også lave en spejlægsomelet på virkelig mange forskellige måder, og med lige netop de råvarer, som man har i sit køkken.
Inspiration til opskrifter med æg: Scrambled eggs og Blødkogt æg
Æg og råvarer
Til æg går løg i alle mulige forskellige arter, rigtig godt. I denne opskrift er der brugt forårsløg, men det kunne lige så godt have været rødløg. Derudover er krydderurter i alle varianter også et rigtig godt match. Persille, purløg og timian blot for at nævne nogle eksempler. Alle urterne kan hakkes fint, og drysses over den færdige æggeret. Hvilken giver smag og næring til måltidet. Grøntsager, som heller ikke er langt fra denne kategori, kan også blive tilsat til panden. Tomater er brugt i denne omelet opskrift, men også svampe, porrer, kogte kartofler mm. kan bruges. Sidst men ikke mindst kan man servere sprødstegt kød til spejlægsomeletten. Det klassiske valg er bacon, men pølser, parmaskinke mm., smager også dejligt til. Dertil er der selvfølgelig også serveret syltede rødbeder og rugbrød.
Inspiration til opskrifter med æg: Hjemmelavet æggesalat og French toast