Blødkogt æg

Et blødkogt æg er begyndelsen på en virkelig god dag. Selvfølgelig med en god kop kaffe og evt. også en anelse brød ved siden af. Meget mere skal der ikke til, og derfor kan guiden til hvordan man koger det bedste æg nedenfor, også anbefales. På den måde vil du altid kunne tilberede en stjerne morgenmad uden de store anstrengelser.

Inspiration til opskrifter med æg: Omelet på pande og Æggekage

Sådan koger man et blødkogt æg

Blødkogt æg

Udskriv Pin
Antal: 1 blødkogt æg

Ingredienser

  • 1 æg (man kan koge så mange blødkogte æg ad gangen, som gryden kan indeholde)
  • vand
  • Serveres med salt

Sådan gør du

  • Tilsæt vand til en gryde eller lille kasserole. Vandet skal blot lige kunne dække æggene
  • Kog vandet op og placer forsigtigt æggene i vandet, når vandet koger
  • Tag æggene op efter 5 minutter og skyl dem straks med koldt vand for at stoppe kogningen
  • Server de blødkogte æg med det samme og drys med salt

Blødkogt æg til morgenmad

Smilende æg, flydende æg eller hårdkogt æg

Det er en svær balance, når man skal koge æg. Ofte drejer det sig om halve minutter, hvis man skal ramme den helt rette konsistens af både æggeblomme og æggehvide. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at man ved hvordan man ønsker, at det blødkogte æg skal ende ud. Ofte går man efter en fast æggehvide og en smilende eller helt flydende æggeblomme. Det er derfor vigtigt, at man holder godt øje med klokken undervejs. Man kan måske lige nå at dække et halvt morgenbordet, eller drikke en halv kop kaffe under kogetiden, men meget mere når man ikke.

Inspiration til ægge opskrifter: French toast og Hjemmelavet æggesalat

Så lang tid skal et blødkogt æg koge:

Fire minutters koge tid: Giver et blødkogt æg hvor både æggehvide og æggeblomme er forholdsvis flydende. Skal spises i æggebæger, for at det ikke flyder ud.

Fem minutters koge tid: Giver et blødkogt æg hvor kun æggeblommen er flydende. Skal spises i æggebæger eller på en franskbrøds mad eller rugbrøds mad, hvor blommen godt må flyde udover brødet.

Seks minutters koge tid: Giver et smilende æg. Perfekt at spise på en sildemad med karrysalat eller andre klassiske smørebrøds madder.

Syv minutters koge tid: Giver et perfekt kogt æg. Smager også dejligt på rugbrødsmadder med f.eks mayonnaise, karse og salt og peber.

Inspiration til opskrifter med æg: Armeriddere og Spansk tortilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering