Blødkogt æg Blødkogt æg til morgenmad
Et blødkogt æg er begyndelsen på en virkelig god dag. Selvfølgelig med en god kop kaffe og evt. også en anelse brød ved siden af. Meget mere skal der ikke til, og derfor vil jeg også nedenfor give dig en stensikker guide til, hvordan du koger et blød kogt æg. På den måde vil du altid kunne tilberede en stjerne morgenmad uden de store anstrengelser.

Inspiration til opskrifter med æg: Klassisk omelet på pande og Æggekage bagt i ovnen med bacon

Sådan koger man et blødkogt æg

Æg og yoghurt Æg

Blødkogt æg

Antal 1 blødkogt æg

Ingredienser

  • 1 æg (man kan koge så mange blødkogte æg ad gangen, som gryden kan indeholde)
  • vand
  • Serveres med salt

Sådan gør du

  • Tilsæt vand til en gryde eller lille kasserole. Vandet skal blot lige kunne dække æggene
  • Kog vandet op og placer forsigtigt æggene i vandet, når vandet koger
  • Tag æggene op efter 5 minutter og skyl dem straks med koldt vand for at stoppe kogningen
  • Server de blødkogte æg med det samme og drys med salt
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Smilende æg, flydende æg eller hårdkogt æg

Det er en svær balance, når man skal koge æg. Og ofte drejer det sig om halve minutter, hvis man skal ramme den helt rette konsistens af både æggeblomme og æggehvide. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at man ved hvordan man ønsker, at det blødkogte æg ender ud. Jeg selv kan godt lide at mit æg har en fast æggehvide, og at selve æggeblommen er på grænsen mellem et smilende æg og et blødkogt æg. Min datter derimod kan næsten ikke få det smilende nok.

Hold derfor godt øje med klokken undervejs. Man kan måske lige nå at dække et halvt morgenbordet, eller drikke en halv kop kaffe under kogetiden, men meget mere når man ikke.

Smilende æg Morgenmad med æg

Så lang tid skal et blødkogt æg koge:

Fire minutters koge tid: Giver et blødkogt æg hvor både æggehvide og æggeblomme er forholdsvis flydende. Skal spises i æggebæger, for at det ikke flyder ud

Fem minutters koge tid: Giver et blødkogt æg hvor kun æggeblommen er flydende. Skal spises i æggebæger eller på en franskbrøds mad eller rugbrøds mad, hvor blommen godt må flyde udover brødet

Seks minutters koge tid: Giver et smilende æg. Perfekt at spise på en sildemad med karrysalat eller andre klassiske smørebrøds madder.

Syv minutters koge tid: Giver et perfekt kogt æg. Smager også dejligt på rugbrødsmadder med f.eks mayonnaise, karse og salt og peber.

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page