Denne omelet opskrift er helt enkelt. En form for grundopskrift vil jeg mene. For omeletter smager skønt med alverdens urter, grøntsager, svampe og mejeri produkter, så de kan varieres på utallige måder. Hvordan vil jeg komme med flere gode råd til nedenfor.
Inspiration til opskrifter med æg: Spejlægsomelet og Scrambled eggs
Opskrift på omelet med ost
Ingredienser
- 2-3 æg
- 2 spsk. cremefraise (kan erstattes af mælk, fløde og hytteost)
- 2 spsk. revet mozzarella ost (kan undværes eller erstattes af andet revet ost)
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. smør
- Serveres med friskrevet peber og evt. friske urter
Sådan gør du
- Pisk æg, cremefraise, ost og salt godt sammen
- Smelt smør på en pande ved lav varme og hæld æggeblandingen på panden
- Steg omeletten på hver side i ca. 10min ved svag varme. Omeletten skal vendes når overfladen er stivnet. Omeletten vendes ved at man tager en stor tallerken på stegepanden, og vender panden på hovedet. Omeletten kan derefter placeres på panden igen og bages videre på den anden side
- Server den færdigstegte omelet med friskrevet peber
Er du glad for mine opskrifter? Få 100 af mine bedste opskrifter på aftensmad i min nye kogebog MIT FAMILIEKØKKEN. Så løber du aldrig tør for nemme aftensmadsideer. KØB BOGEN LIGE HER.
Psst. Modtager du (ganske gratis) min ugentlige madplan med indkøbsliste? Madplanen vil spare dig tid på planlægning og indkøb. TILMELD DIG LIGE HER
Hjemmelavet omelet på panden
En traditionel omelet skal tilberedes på en pande. Hvis en omelet i stedet bliver bagt i ovnen, kan det kategorieres som en æggekage. I det sidste tilfælde vil æggen hæve mere op og blive luftig hvorimod en omelet på panden er mere kompakt og dermed intens i smagen. En traditionel omelet smager særlig godt med en anelse revet ost, nogle friske urter og måske et par tomater. Meget mere skal der ikke til, for at lave et pragtfuldt måltid, der kan serveres morgen, middag og aften.
Inspiration til opskrifter med æg: Hjemmelavet æggesalat og French toast
Tips og gode råd til omeletter
Omeletter kan spises til både morgenmad, frokost og aftensmad. Det er især fantastisk spise, hvis aftensmaden skal være nem, men samtidig mættende og sund. Ligeledes kan en hjemmelavet omelet spises til frokost, fyldes med kød og sågar friske og stegte grøntsager. Grøntsagerne kan både tilsættes til selve æggemassen, inden omeletten steges på panden, men de kan også blive stegt for sig selv. Derefter kan man fordele de stegte grøntsager på omeletten og samle den herom. På den måde får man en form for æggewrap, som virkelig smager herligt. Man kan også tilføre en portion fibre til måltidet, ved at spise rugbrød eller anden grovbolle hertil.
Inspiration til opskrifter med æg: Shakshuka og Æggekage
Forslag til fyld til æggeretten:
- Champignon, kanteraller, østershatte mm.
- Mozzarellaost, cheddarost, vesterhavsost emmentaler ost mm.
- Tomat, soltørrede tomater, oliven, peberfrugt, gulerod mm.
- Persille, purløg, karse, koriander mm.
- Server ægge retten med en bolle eller et stykke rugbrød.
- Drys evt. med flagesalt og friskrevet peber inden servering.
2 kommentarer til “Omelet med ost”
Der var alt for meget salt i.
Det med salt er meget individuelt, er ked af du synes det var for saltet. Du må undlade at give det så meget salt hvis du prøver opskriften igen, hvilket jeg selvfølgelig håber, sådan at du kan få den fulde oplevelse af omeletten. Kh Maria