Omelet med ost

Omelet Omelet på panden
Denne omelet opskrift er helt enkelt. En form for grundopskrift vil jeg mene. For omeletter smager skønt med alverdens urter, grøntsager, svampe og mejeri produkter, så de kan varieres på utallige måder. Hvordan vil jeg komme med flere gode råd til nedenfor.

Hjemmelavet omelet på panden

Æg Omelet med ost

Jeg er af den klare overbevisning at en traditionel omelet skal tilberedes på en pande. Hvis en omelet i stedet bliver bagt i ovnen, så vil jeg mene, at dette er en æggekage. I det sidste tilfælde vil æggen hæve mere op og blive luftig hvorimod en omelet på panden er mere kompakt og dermed intens i smagen. Jeg foretrækker faktisk en traditionel omelet med en smule revet ost, nogle friske urter og måske et par tomater. Sådan synes jeg, at æggeretten smager allerbedst.

Inspiration til morgenmads opskrifter: De bedste amerikanske pandekager og Franske, tynde pandekager

Opskrift på omelet med ost

Omelet

Udskriv Pin
Antal: 1 person

Ingredienser

  • 2-3 æg
  • 2 spsk. cremefraise (kan erstattes af mælk, fløde og hytteost)
  • 2 spsk. revet mozzarella ost (kan undværes eller erstattes af andet revet ost)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. smør
  • Serveres med friskrevet peber og evt. friske urter

Sådan gør du

  • Pisk æg, cremefraise, ost og salt godt sammen
  • Smelt smør på en pande ved lav varme og hæld æggeblandingen på panden
  • Steg omeletten på hver side i ca. 10min ved svag varme. Omeletten skal vendes når overfladen er stivnet. Omeletten vendes ved at man tager en stor tallerken på stegepanden, og vender panden på hovedet. Omeletten kan derefter placeres på panden igen og bages videre på den anden side
  • Server den færdigstegte omelet med friskrevet peber

Tips og gode råd til omeletter

Omeletter kan spises til både morgenmad, frokost og aftensmad. Det er især fantastisk spise, hvis aftensmaden skal være nem, men samtidig mættende og sund. Jeg spiser ofte retten til frokost. Sommetider med et stykke rugbrød eller en hjemmelavet grovbolle ved siden af. Som ung serverede min mand ofte denne ægge opskrift for mig til morgenmad. Det vækker derfor nogle herlige minder. Hvilket jeg holder utrolig meget af – hvordan mad og måltider kan vække skønne minder. Hjemme hos os er det derfor også min mand, der er omeletkokken, og det klarer han ualmindelig godt.

Æg i æggebakke Omelet i pande

Forslag til fyld til æggeretten:

  • Champignon, kanteraller, østershatte mm.
  • Mozzarellaost, cheddarost, vesterhavsost emmentaler ost mm.
  • Tomat, soltørrede tomater, oliven, peberfrugt, gulerod mm.
  • Persille, purløg, karse, koriander mm.
  • Server ægge retten med en bolle eller et stykke rugbrød.
  • Drys evt. med flagesalt og friskrevet peber inden servering.
Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering