Omelet med ost

Denne omelet opskrift er helt enkelt. En form for grundopskrift vil jeg mene. For omeletter smager skønt med alverdens urter, grøntsager, svampe og mejeri produkter, så de kan varieres på utallige måder. Hvordan vil jeg komme med flere gode råd til nedenfor.

Inspiration til opskrifter med æg: Spejlægsomelet og Scrambled eggs

Opskrift på omelet med ost

Omelet

Udskriv Pin
Antal: 1 person

Ingredienser

  • 2-3 æg
  • 2 spsk. cremefraise (kan erstattes af mælk, fløde og hytteost)
  • 2 spsk. revet mozzarella ost (kan undværes eller erstattes af andet revet ost)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. smør
  • Serveres med friskrevet peber og evt. friske urter

Sådan gør du

  • Pisk æg, cremefraise, ost og salt godt sammen
  • Smelt smør på en pande ved lav varme og hæld æggeblandingen på panden
  • Steg omeletten på hver side i ca. 10min ved svag varme. Omeletten skal vendes når overfladen er stivnet. Omeletten vendes ved at man tager en stor tallerken på stegepanden, og vender panden på hovedet. Omeletten kan derefter placeres på panden igen og bages videre på den anden side
  • Server den færdigstegte omelet med friskrevet peber

Hjemmelavet omelet på panden

En traditionel omelet skal tilberedes på en pande. Hvis en omelet i stedet bliver bagt i ovnen, kan det kategorieres som en æggekage. I det sidste tilfælde vil æggen hæve mere op og blive luftig hvorimod en omelet på panden er mere kompakt og dermed intens i smagen. En traditionel omelet smager særlig godt med en anelse revet ost, nogle friske urter og måske et par tomater. Meget mere skal der ikke til, for at lave et pragtfuldt måltid, der kan serveres morgen, middag og aften.

Inspiration til opskrifter med æg: Hjemmelavet æggesalat og Æggewrap

Tips og gode råd til omeletter

Omeletter kan spises til både morgenmad, frokost og aftensmad. Det er især fantastisk spise, hvis aftensmaden skal være nem, men samtidig mættende og sund. Ligeledes kan en hjemmelavet omelet spises til frokost, fyldes med kød og sågar friske og stegte grøntsager. Grøntsagerne kan både tilsættes til selve æggemassen, inden omeletten steges på panden, men de kan også blive stegt for sig selv. Derefter kan man fordele de stegte grøntsager på omeletten og samle den herom. På den måde får man en form for æggewrap, som virkelig smager herligt. Man kan også tilføre en portion fibre til måltidet, ved at spise rugbrød eller anden grovbolle hertil.

Inspiration til opskrifter med æg: Shakshuka og Armeriddere

Forslag til fyld til æggeretten:

  • Champignon, kanteraller, østershatte mm.
  • Mozzarellaost, cheddarost, vesterhavsost emmentaler ost mm.
  • Tomat, soltørrede tomater, oliven, peberfrugt, gulerod mm.
  • Persille, purløg, karse, koriander mm.
  • Server ægge retten med en bolle eller et stykke rugbrød.
  • Drys evt. med flagesalt og friskrevet peber inden servering.

Del på print

2 kommentarer til “Omelet med ost”

    1. Det med salt er meget individuelt, er ked af du synes det var for saltet. Du må undlade at give det så meget salt hvis du prøver opskriften igen, hvilket jeg selvfølgelig håber, sådan at du kan få den fulde oplevelse af omeletten. Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering