Omelet med svampe

Svampe omelet

Omelet med svampe er en helt enkelt ret. Omeletten tager ingen tid at lave, og så kan svamperetten spises til både morgenmad og frokost. Et simpelt måltid som både er mættende, smagfuldt og særdeles sundt, og som kan spises med fuldkornsbrød eller rugbrød til.

Inspiration til opskrifter med æg: Spejlægsomelet og omelet med ost

Opskrift på omelet med svampe

Svampe omelet

Omelet med svampe

Print Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Servings: 1 person

Ingredients

  • 1 tsk. smør
  • 1/2 rødløg
  • 100 g svampe
  • 2 æg
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 1 knivspids salt
  • serveres med persille

Instructions

  • Snit rødløg og svampe fint
  • Steg løg og svampe på en pande med smør til svampene svinder ind og bliver let gyldne på overfladen
  • Pisk æg og cremefraiche sammen og hæld æggemassen over svampene og løgene
  • Lad omeletten stege i ca. fem min på hver side ved middel varme
  • Vend evt. omeletten vha. en tallerken
  • Pynt omeletten med fint hakket persille og frisk kværnet peber

Omelet med svampe

Svampe omelet

Man kan lave omelet på virkelig mange forskellige måder. En version er at tilsætte andre råvarer end blot æg og måske cremefraiche, smør og ost. Ingredienser som svampe smager f.eks virkelig godt sammen med æg. Der findes mange forskellige svampe sorter, og de kan alle bruges. Den helt enkle version er selvfølgelig med champignoner, som også kan købes til billigere penge i supermarkedet i forhold til andre svampe sorter. Ligeledes smager rødløg og klassiske løg også godt sammen med svampe. Løgene bliver nemlig karamelliseret, når de steges på panden i smør. Alt i alt giver det en pragtfuld smag til svampe omeletten.

Inspiration til opskrifter med æg: Blødkogt æg og Scrambled eggs

Hvordan vender man en omelet?

Det kan faktisk godt være en anelse svært at vende en svampeomelet. Et godt trick er, at først stege omeletten på den ene side. Dernæst skal man tage en tallerken og lægge den oven på panden, så den dækker hele omeletten. Derefter vender man panden om med tallerknen holdene fast på panden således at den ubagte del af omeletten vender nedad på tallerknen. Slutteligt lader man omeletten glide fra tallerknen og over på panden, så den anden halvdel af æggeretten kan blive stegt.

Inspiration til opskrifter med æg: Spansk tortilla og Æggesalat

Ingredienser til omelet med svampe

Man kan sagtens eksperimentere med at tilsætte en masse forskellige grøntsager, urter mm., til sin omelet med svampe. Løg, svampe, urter, tomater, kål og meget mere kan man stege sammen med æggene. Derfor er det også en rigtig god måde at tømme køleskabet for grøntsager, der synger på sidste vers.

6 kommentarer til “Omelet med svampe”

  1. Lene Henriette Poulsen

    1 star
    Jeg brugte kun halvdelen af saltet og det var alt for meget – blot til venlig orientering, så I ikke står med en uspiselig ret.
    Lene

3.34 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering