Mexicansk oksekøds fad er en hverdags ret, der hurtigt kan gå hen og blive en favorit blandt både store og små. I bunden af det mexicanske fad ses stegte kartofler eller pommes frites, derefter krydret oksekød og slutteligt friske grøntsager. Avokado, rødløg, tomater og persille både frisker retten op, og giver ekstra smag til den mexicanske opskrift.
Inspiration til opskrifter: Mexicansk lasagne og Pandekager med fyld
Opskrift på mexicansk oksekøds fad

Mexicansk oksekøds fad
Ingredients
- 800 g pommes frites (f.eks kryds kartofler)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 70 g tomatpure
- 100 g majs
- 2 tsk. mexiansk krydderi blanding
- salt og peber
- 50 g revet mozzarella ost
- 1 avokado
- 1 tomat
- 1/2 rødløg
- 1 avokado
- 2 spsk. frisk persille
Instructions
- Bag pommes frites som anført på pakken til de bliver let sprøde og gyldne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olivenolie
- Tilsæt hakket oksekød og steg kødet til det er gennemstegt
- Tilsæt tomatpuré, majs og krydderi blanding og smag til med salt og peber
- Fordel de færdig bagte pommes frites i et ildfast fad og fordel kødet udover
- Drys fadet med mozzarella ost og bag retten i yderligere 5min til osten er smeltet og er blevet let gylden
- Skær avokado i grove tern og rødløg i fine tern og drys på retten
- Hak persille fint og drys det udover det mexicanske fad
Krydret oksekød med pommes frites
Ingredienserne til denne fortolket, mexicanske ret er nemme at få fat i. Alle råvarerne kan købes i det lokale supermarked og ingredienserne i sig selv er milde og genkendelige i smagen. Derfor er denne opskrift en hverdags ret, som meget hurtigt kan blive en favorit i de fleste hjem. Selve krydderi blandingen kan være en anelse stærk, og derfor kan man også reducere mængden en smule, hvis mindre børn skal spise med. Sidst men ikke mindst kan grøntsagerne udskiftes, alt efter hvad man godt kan lide. Avokado er en klassiker, men også tomat, rødløg og persille, smager rigtig godt sammen med det krydrede oksekød.
Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicansk suppe og Quesadillas
Mexicansk krydderi blanding
Som det er skrevet i opskriften ovenfor, kan man købe en mexicansk krydderi blanding, men man kan også lave en blanding selv. Spidskommen, cayenne peber, oregano, paprika og koriander er krydderier, der ofte bruges i det mexicanske køkken og derfor også i sådan en krydderiblanding.
Inspiration til hverdags mad: Lakselasagne og Fyldt kyllingebryst
Kan mexicansk oksekøds fad fryses?
Pommes frites bliver desværre bløde, hvis de både opbevares i køleskabet eller fryseren. Derfor arter retten sig ikke særlig godt til at blive opbevaret i køleskabet. Dog kan det godt lade sig gøre, og udover kartoflernes sprødhed, smager det resterende rigtig godt dagen efter.
Inspiration til opskrifter: Tacos med oksekød
15 kommentarer til “Mexicansk oksekøds fad”
Der står ikke tomatpure på listen over ingredienser, men ned i fremgangsmåde. Er det bare sådan en koncentreret tomat-pure?
Ej hvor irriterende jeg glemte at skrive det på. Fejlen er hermed rettet, og tak fordi du var skarp! Det er netop sådan en alm. koncentreret tomatpure jeg har brugt. 🙂
Ser lækkert ud. Er der majs i retten? Synes det ser sådan ud på billedet.
Ja det er der, og det er netop skrevet ind i opskriften også 🙂 Tak fordi du så fejlen 🙂
Pingback: Bagt kartoffel med mexicansk fyld - Maria Vestergaard
Mexicansk krydderiblanding. Er det tacomix eller noget andet?
Nej det er netop sådan noget 🙂
Hvor mange Personer er retten til??
Jeg vil mene til fire personer 🙂
Virkelig lækkert! Tak for inspiration 🙂
Hvor dejligt at høre. Skulle det være en anden gang 🙂
Kh Maria
Hvornår skal tomatpuré i. Syntes ik jeg kan finde det i opskrifter.
Hej Janni, det er da klart en fejl, beklager, det er rettet nu. Det skal blot tilføjes sammen med majs og krydderier når kødet er gennemstegt. Mvh
Hej
Ser lækkert ud. Skal der 2 avokadoer eller blot 1? Eller er det en smagssag?
Mvh Trine
Hej Trine
Det er en smagssag 🙂
Mvh Maria Vestergaard