Quesadillas – en mexicansk specialitet

Quesadillas Hjemmelavet quesadillas
Quesadillas er en fabelagtigt mexicansk ret, som kan fyldes med kylling, bønner, hakket oksekød, ost og en masse andre herlige ingredienser. Opskriften på de mexicanske pandekager, der lyn steges på panden, har længe været vores “go to” ret, fordi det simpelthen er så hurtigt og nem at lave. Hvorfor hjemmelavet quesadillas er perfekte at lave i hverdagen, hvor det hele ofte skal gå lidt stærkt. Nedenfor deler jeg tips og gode råd til fyld og dyppelse til den mexicanske specialitet.

Quesadillas kan serveres med f.eks. klassisk og traditionel guacamole og Hjemmelavet mexi salsa

Mexicansk fyld Guacamole og salsa

Opskrift på mexicanske quesadillas

Quesadillas med kylling

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 tortilla pandekager
  • 400 g kyllingekød (brystfillet eller inderfilet)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1/4 - 1/2 tsk. cayenne peber
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 dåse kidney bønner
  • smages til med salt
  • 200 g revet mozzerella ost eller cheddar ost

Sådan gør du

  • Bank kyllingekød flat med en kødhammer, kagerulle eller andet
  • Skær kyllingekød i strimler og steg det på en pande med olivenolie og krydderier til kødet er gennemstegt
  • Tilsæt tomatpure og kidney bønner og steg fyldet yderligere et par minutter
  • På en ren og varm pande placeres en mexicansk pandekage
  • Drys med revet ost på den ene halvdel af pandekagen og fyld derefter kylling- og bønnefyldet på osten
  • Fold den anden halvdel over fyldet og steg pandekagen sprød og let gylden på begge sider således at osten også smelter
  • Skær den færdigstegte quesadillas i tre og server med det samme sammen med guacamole og salsa

Mexicanske hverdagsretter

Ordet quesadillas vil jeg helst ikke prøve at udtale overfor nogle, men jeg vil så sandelig gerne skrive om det her på bloggen, for det smager bare ualmindelig godt. Quesadillas består af en tortilla, der fyldes med især ost, og andre få ingredienser, og derefter grilles på panden. Tortillaen bliver dermed en smule sprød, osten smelter, og det mexicanske fyld giver retten en helt fantastisk smag.

Den mexicanske specialitet er udentvivl blevet vores “go to” ret herhjemme, når måltidet skal være nemt og hurtigt, men samtidig også faldes i alles smag. Mine børn kan bedst lide, at der bliver fyldt udelukkende ost og kylling i deres tortillas, imens vi voksne godt kan lide en blanding. Sommetider laver jeg sågar en vegetarisk version med forskellige bønner og en anelse flere krydderier. Spidskommen, cayennepeber og paprika er mine favoritter, men koriander og oregano smager også herligt i.

Læs også gerne: Nachos med ost og kylling og Traditionelle, mexicanske pandekager

Quesadillas med guacamole Kylling og bønner

Tips og gode ideer til quesadillas fyld:

Denne quesadillas er med ost, kylling og bønner, men man kan jo egentlig variere sit fyld i det uendelig. Vigtigst er, at der ikke fyldes for meget i, da den skal være så flad som overhovedet muligt, så den kan tilberedes på en pande. Her kommer nogle ideer til fyld:

  • Ost og salsa: Når vi laver hjemmelavede quesadillas, så tilbereder vi altid et par stykker, uden andet end ost og salsa. Dem dypper vi så i ekstra meget dyppelse. Den variant kan også bruges som snack eller appetizer, fordi de kan spises stående.
  • Vegetarisk varint: Bønner, kikærter og linser er alle gode forslag til grund elementer i tortillaen. Adskillige grøntsager som peberfrugt, majs, tomat og friske urter, kan også bruges.
  • Oksekød: Både hakket oksekød og oksekød i strimer er genialt fyld til hjemmelavet quesadillas. Især hvis man krydrer kødet godt med krydderier og måske endda spiser det med hjemmelavet nachos til.

 

Del på print

1 kommentar til “Quesadillas – en mexicansk specialitet”

  1. Pingback: Bagt kartoffel med mexicansk fyld - Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering