Tacos med oksekød

Tacos med oksekød

Tacos med oksekød er en skøn mexicansk ret, som både kan serveres til hverdag og fest. Fyldet består af krydret oksekød med bønner, fintsnittet spidskål og cremet dressing. Skallen bages sprød i ovnen med olivenolie, og alt i alt er det den perfekte kombination af snasket, cremet og sprød mad.

Inspiration til opskrifter: Enchiladas og Chili con carne

Opskrift på tacos med oksekød

Tacos med oksekød

Tacos med oksekød

Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 240 g kidneybønner
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 tsk. taco krydderi blandning
  • 1 dl okseboullion
  • smages til med salt
  • 12 tacos
  • 150 g revet mozzarella eller cheddarost
  • 100 g spidskål
  • 2 avocado
  • 1 dl cremefraiche dressing

Sådan gør du

  • Snit rødløg fint, og steg dem bløde på en pande med olivenolie.
  • Tilsæt hakket oksekød, og steg til kødet er gennemstegt.
  • Tilsæt krydderier, tomatpure og skyllede bønner
  • Opløs boullionterning i 1 dl kogende vand, og tilsæt boullion til panden
  • Lad det simre i 15min og smag til med salt
  • Pensl tacos med olivenolie på den ene side, og vend dem om, så siden med olie vender ned mod bagepapiret.
  • Fordel ost og kød på den ene halvdel af dine tacos, og buk den anden halvdel over.
  • Bag dine tacos i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 7-10min.
  • Snit imens spidskål fint og skær avocado i tern
  • Fyld dine tacos med spidskål, avocado og cremefraiche dressing

Mexicansk fyld

Jeg laver ofte tacos og fylder dem med krydret oksekød og bønner. Oksekødet er hakket i forvejen, så derfor er det utrolig nemt at stege det på panden med krydderier, boullion og bønner. I stedet for hakket oksekød kan man også række ud efter skært oksekød, når man står i sit lokale supermarked. Det bliver også hurtigt tilberedt, når man steger det på panden, og kan også sagtens blandes med bønner, krydderier og tomatpure. Hvis man derimod hellere vil bruge kyllingekød, så kan man vælge at tilberede kyllingebryst eller inderfilet skåret i strimler eller hakket kyllingekød. Begge dele er mildt i smagen, og går også godt i tacos.

Inspiration til opskrifter: Mexicansk lasagne og Mexicanske pandekager

Hjemmelavet cremefraiche dressing

I opskriften ovenfor har jeg fyldt tacos med oksekød, bønner, spidskål, avocado og en cremet dressing. Sidst nævnte kan man købe i alle både større og mindre supermarkeder, men man kan også lave dressingen selv. Jeg bruger ofte fraiche, som er et mejeriprodukt med en lavere fedtprocent end cremefraiche. Dernæst blander jeg mit mejeriprodukt med æbleeddike eller citronsaft, 1 tsk. flydende honning, salt, peber, og en halv teske sennep. Sidstnævnte giver en virkelig god og karakteristisk smag til dressingen, som jeg absolut vil anbefale dig at prøve.

Inspiration til opskrifter: Mexicansk suppe og Quesadillas

Sprøde tacos

Tacos er en traditionel, mexicansk ret, som består af en lille majs tortilla, der er foldet. Helt klassisk serveres fyldet på flade og bløde tacos, men de kan også friteres i olie. I denne opskrift er brødene derimod bagt i ovnen med en smule olivenolie, til de er stegt sprøde. En virkelig god kombination, som tilmed er sund.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering