Amerikanske pandekager Tykke pandekager
Amerikanske pandekager er noget vi virkelig gør os meget i herhjemme. Jeg tror faktisk, at vi spiser amerikanske pandekager mindst en gang om ugen. Det er særligt om søndagen, at vi har denne pandekage tradition.

Hjemmelavet amerikanske pandekager

Der er simpelthen ikke noget bedre, end at begynde dagen med en lækker morgenmad. Pandekager i alle sine afskygninger, er stadigvæk vores favorit herhjemme, når det handler om, hvad der skal serveres på sengen, morgenbordet eller i hånden på farten. De fleste har altid ingredienserne til at slå en dej sammen til amerikanske pandekager, og så er det nok en af de billigste desserter, jeg kender til. Vi elsker simpelthen de flade kager, og spiser dem også nogle gange med banan i dejen og kalder dem amerikanske bananpandekager.

Under opskriften deler jeg tips, tricks og gode ideer til, hvad man kan tilsætte til sin pandekagedej og ikke mindst hvad de kan toppes med.

Læs også gerne: Den mest intense brownie opskrift

Luftige pandekager Pandekagestabel

Opskrift på amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Antal 12 pandekager

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk. vanilje (evt. vaniljesukker)
  • 3,5 dl mælk
  • 2 æg
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, bagepulver, sukker, salt og vanije godt sammen i en skål
  • Tilsæt mælk til de tørre ingredienser og pisk dejen glat og ensartet
  • Del æggeblommer fra æggehvider
  • Rør æggeblommerne i dejen
  • Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen med en dej skraber så luften i pandekagedejen bevares
  • Smelt ca. 1/2 tsk. smør på en varm pande og steg pandekagerne ved middelvarme til de er gyldenbrune og gennembagte på hver side
  • Tilsæt 1/2 tsk. smør ved stegning af hver pandekager og server pandekagerne med sirup, sukker, frisk frugt, mysli eller hvad man kan lide
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Gode råd til tilberedningen af pandekagerne:

  • Æggehviderne som i opskriften bliver pisket luftige, er netop hemmeligheden til at få sin pandekagedej ekstra luftig eller fluffy, som man i Amerika ville kalde det. Hvis man ikke synes, at tiden er til det, så kan man sagtens klække æggene indeholdende både blommer og hvider til dejen uden at skille dem ad. Det giver dog ikke helt samme gode resultat.
  • Hvis du har mulighed for det i forhold til både plus, pander og overskud, så kan man med fordel stege sine amerikanske pandekager på flere pander ad gangen. Så går processen nemlig en del hurtigere. Det der tager tid, når man skal lave amerikanske pandekager er nemlig, når kagerne skal steges på panden.
  • Hvis man ønsker at skære ned på mængden af smør, så kan man godt stege sine amerikanske pandekager uden. Det giver dog ikke helt samme smag til pandekagen, fordi smørret i sig selv også smager saltet og fedtet.
Gode råd til ingredienser til pandekagedejen
  • Luftige bananpandekager er de allermest oplagte at lave. Næst efter den traditionelle med udelukkende smag af smør, sukker og en anelse vanilje. Banan er sødt i smagen og bidrager også med en virkelig god konsistens til pandekagedejen. Tilsæt 1-2 moden banan, de må gerne være brunplettede, og du får de mest vidunderlige pandekager.
  • Næst efter bananpandekager kommer uden tvivl blåbærpandekager. Hvis man har set amerikanske film eller serier, så er man uden tvivl blevet stødt på denne spise. Tilsæt 150-200g friske blåbær (eller optøet, drænet blåbær), og spis den klassiske, amerikanske pandekagedessert.
  • Chokolade, både mørk, lys eller mælke chokolade, smager også herligt i amerikanske pandekager. Ligesom nutella også er en vinder. Måske endda en hjemmelavet hasselnødde smør, hvis man skal gå all in. Hvis man vælger at tilsætte chokolade til sin pandekagedej, så kan man med fordel bruge chocolate chips. Det er chokolade knapper der kan tåle at blive bagt uden at flyde ud.
  • Krydderier som kanel, nellikker, vanilje, kardemonne, stjerneanis mm. kan bruges i pandekagedejen. Måske endda som luftige julepandekager, hvis det er på den tid af året.
Gode råd til topping til tykke pandekager:
  • Frisk frugt og bær
  • Skyr, græsk yoghurt, flødeskum og mascarpone
  • Hasselnødder, valnødder, mandler osv.
  • Mørk-, hvid-, eller mælkechokolade
  • Hjemmelavet mysli

I stedet for amerikanske pandekager er du måske mere til den klassiske franske og tynde pandekage også kaldets crepes, så vil jeg lige slå et slag for min hjemmelavet pandekage opskrift. Det er min mormors opskrift, og den er helt afsindig god. Tilsæt evt. en sjat øl, og så får du også en dansk udgave af opskriften.

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.