Amerikanske pandekager – den bedste opskrift

Amerikanske pandekager Tykke pandekager
Amerikanske pandekager er noget vi virkelig gør os meget i herhjemme. Jeg tror faktisk, at vi spiser amerikanske pandekager mindst en gang om ugen. Det er særligt om søndagen, at vi har denne pandekage tradition.

Hjemmelavet amerikanske pandekager

Der er simpelthen ikke noget bedre, end at begynde dagen med en lækker morgenmad. Pandekager i alle sine afskygninger, er stadigvæk vores favorit herhjemme, når det handler om, hvad der skal serveres på sengen, morgenbordet eller i hånden på farten. De fleste har altid ingredienserne til at slå en dej sammen til amerikanske pandekager, og så er det nok en af de billigste desserter, jeg kender til. Vi elsker simpelthen de flade kager, og spiser dem også nogle gange med banan i dejen og kalder dem amerikanske bananpandekager.

Under opskriften deler jeg tips, tricks og gode ideer til, hvad man kan tilsætte til sin pandekagedej og ikke mindst hvad de kan toppes med.

Læs også gerne: Den mest intense brownie opskrift

Luftige pandekager Pandekagestabel

Opskrift på amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Udskriv Pin
Antal: 12 pandekager

Ingredienser

 • 200 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 spsk. sukker
 • 1 knivspids salt
 • 1/2 tsk. vanilje (evt. vaniljesukker)
 • 3,5 dl mælk
 • 2 æg
 • smør til stegning

Sådan gør du

 • Bland hvedemel, bagepulver, sukker, salt og vanije godt sammen i en skål
 • Tilsæt mælk til de tørre ingredienser og pisk dejen glat og ensartet
 • Del æggeblommer fra æggehvider
 • Rør æggeblommerne i dejen
 • Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen med en dej skraber så luften i pandekagedejen bevares
 • Smelt ca. 1/2 tsk. smør på en varm pande og steg pandekagerne ved middelvarme til de er gyldenbrune og gennembagte på hver side
 • Tilsæt 1/2 tsk. smør ved stegning af hver pandekager og server pandekagerne med sirup, sukker, frisk frugt, mysli eller hvad man kan lide

Gode råd til tilberedningen af pandekagerne:

 • Æggehviderne som i opskriften bliver pisket luftige, er netop hemmeligheden til at få sin pandekagedej ekstra luftig eller fluffy, som man i Amerika ville kalde det. Hvis man ikke synes, at tiden er til det, så kan man sagtens klække æggene indeholdende både blommer og hvider til dejen uden at skille dem ad. Det giver dog ikke helt samme gode resultat.
 • Hvis du har mulighed for det i forhold til både plus, pander og overskud, så kan man med fordel stege sine amerikanske pandekager på flere pander ad gangen. Så går processen nemlig en del hurtigere. Det der tager tid, når man skal lave amerikanske pandekager er nemlig, når kagerne skal steges på panden.
 • Hvis man ønsker at skære ned på mængden af smør, så kan man godt stege sine amerikanske pandekager uden. Det giver dog ikke helt samme smag til pandekagen, fordi smørret i sig selv også smager saltet og fedtet.
Gode råd til ingredienser til pandekagedejen
 • Luftige bananpandekager er de allermest oplagte at lave. Næst efter den traditionelle med udelukkende smag af smør, sukker og en anelse vanilje. Banan er sødt i smagen og bidrager også med en virkelig god konsistens til pandekagedejen. Tilsæt 1-2 moden banan, de må gerne være brunplettede, og du får de mest vidunderlige pandekager.
 • Næst efter bananpandekager kommer uden tvivl blåbærpandekager. Hvis man har set amerikanske film eller serier, så er man uden tvivl blevet stødt på denne spise. Tilsæt 150-200g friske blåbær (eller optøet, drænet blåbær), og spis den klassiske, amerikanske pandekagedessert.
 • Chokolade, både mørk, lys eller mælke chokolade, smager også herligt i amerikanske pandekager. Ligesom nutella også er en vinder. Måske endda en hjemmelavet hasselnødde smør, hvis man skal gå all in. Hvis man vælger at tilsætte chokolade til sin pandekagedej, så kan man med fordel bruge chocolate chips. Det er chokolade knapper der kan tåle at blive bagt uden at flyde ud.
 • Krydderier som kanel, nellikker, vanilje, kardemonne, stjerneanis mm. kan bruges i pandekagedejen. Måske endda som luftige julepandekager, hvis det er på den tid af året.
Gode råd til topping til tykke pandekager:
 • Frisk frugt og bær
 • Skyr, græsk yoghurt, flødeskum og mascarpone
 • Hasselnødder, valnødder, mandler osv.
 • Mørk-, hvid-, eller mælkechokolade
 • Hjemmelavet mysli

I stedet for amerikanske pandekager er du måske mere til den klassiske franske og tynde pandekage også kaldets crepes, så vil jeg lige slå et slag for min hjemmelavet pandekage opskrift. Det er min mormors opskrift, og den er helt afsindig god. Tilsæt evt. en sjat øl, og så får du også en dansk udgave af opskriften.

 

 

34 kommentarer til “Amerikanske pandekager – den bedste opskrift”

  1. Maria Vestergaard

   Det er fordi, du ikke skal lave dem, som man normalt laver traditionelle pandekager. 🙂
   Jeg bruger en lille opøser, så alle pandekager får samme størrelse, og så hælder jeg dejen ud fra øseren i midten af panden, hvorefter det selv ligger sig i en rund cirkel. Panden skal altså slet ikke bevæges rundt, som ved en almindelig pandekage.
   Håber det lykkes næste gang!

 1. Hvordan får du mon dine så pænt runde? 🙈 Synes dejen for for tyk til at flyde selv og brugte endda store æg.

 2. Jeg har lige bagt en STOR portion efter denne opskrift og endte faktisk med at smide dem ud, da de havde en træls soda eftersmag ?
  Kiggede efterfølgende dine andre opskrifter på pandekager igennem og der bruges bagepulver i dem alle..
  Op på hesten igen, men nu er vi så tilgengæld øvet i at få dem pænt runde ?

   1. Sarah Strøyer Pedersen

    Hej Maria.
    Kan man erstatte hvedemelet med havregryn evt., og i så fald, hvor meget?
    Mvh.
    Sarah

   1. Prøv at lave dem med bacon det er vildt godt først steger jeg baconen så fedtet ligger tilbud på panden og så laver jeg pandekagerne. Jeg servere pandekager med en skive bacon og ahornsirup det er ikke sundt men for pokker hvor smager det godt

 3. Tak for opskriften, jeg synes at veganske pandekage opskrifter plejer at være kedelige så jeg fandt lige din og erstattede nogle af tingende med veganske alternativer – mælken = plantemælk, jeg brugte rismælk, æg = aquafaba (bønnevand) Jeg tillod mig at hælde 40 gram sukker i og 35 gram smeltet plantesmør for at de ikke ville brænde fast – De blev lækre, tak for inspirationen! 🙂

 4. Hej Maria
  Har lige prøvet fin opskrift – dejligt med en opskrift uden kærnemælk, da jeg ikke altid gar det i huset 🙂
  Tilsatte dig mere vanillesukker, da jeg synes de manglede lidt i smagen. Men ellers super god og nem opskrift.
  Jeg forstår dog ikke kommentarer og dit svar den 26.11 ang. bagepulver.
  Er det bagepulver man skal bruge eller?
  Hilsen Lone

  1. Hej Maria, mega lækker opskrift
   Jeg lavede den for kæresten, og jeg tilføjede lige en halv teske mere vaniljepulver, og han sagde at de smagte som nogle pandekager han havde fået på Bornholm engang, hvilket var de bedste han havde fået i sit liv

 5. Hej Maria,
  Når nu den sidste ingrediens er “Smør til stegning”, men man skal stege pandekagerne uden brug af fedtstof, så gætter jeg på at smørret skal i dejen.
  Men… kan du give et hint om hvor meget?
  MVH Erik

 6. Marianne Platou Olsen

  Hej Maria. Jeg har for længe siden en opskrift med amerikanske pandekager (jeg tror de kaldes kejserens drøm) med rosiner i, det er en tyk pandekage hvor man skal vende den med en grydelåg. Jeg har mistet opskriften, og vil blive lykkeligt hvis jeg kan skaffe den hjem igen.

   1. Hej Mette
    Har lige lavet dobbelt portion.
    Ændrede til 3 spsk. Sukker + 3 tesk. Vaniliesukker.
    Brugte en blinispande da vi skal servere dem som snaks til kaffen.
    Man skal bare passe på ikke at fylde ringene til kanten i panden, da de pandekagerne hæver.
    Er prøves agt uden noget på, og de er absolut godkendt
    Opskriften kan varmt anbefales herfra.
    PS. Fik 42 stk. Ud af dobb. Portion på blinispande

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering