Amerikanske pandekager  Amerikanske pandekager og kaffe
Amerikanske pandekager er noget vi virkelig gør os meget i herhjemme. Jeg tror faktisk, at vi spiser amerikanske pandekager mindst en gang om ugen!

Amerikanse pandekager – yndlings morgenmad

Der er simpelthen ikke noget bedre, end at begynde dagen med en lækker morgenmad. Pandekager i alle sine afskygninger, er stadigvæk vores favorit herhjemme, når det handler om, hvad der skal serveres på sengen, morgenbordet eller i hånden på farten. De fleste har altid ingredienserne til at slå en dej sammen til amerikanske pandekager, og så er det nok en af de billigste desserter, jeg kender til. Vi elsker simpelthen de flade kager, og spiser dem også nogle gange med banan i dejen og kalder dem amerikanske bananpandekager. Opfindsomt ikke?

Læs også gerne: Bananvafler opskriftAmerikanske blåbær pandekagerKoldhævede havregynsboller og Sunde chokoboller

Opskrift på amerikanske pandekager

Det er vigtigt når man laver amerikanske pandekager, at dejen den er meget tyk. Derudover skal man bruger en opøser til at placere samme mængde dej midt på panden. På den måde flader pandekagen selv ud, og bliver rund og ensformig uden, at man står og jonglerer med panden i luften.

Vi topper altid vores amerikanske pandekager med forskellig topping, som det ses på billederne. Oftest er det hakket chokolade og nødder, da vi altid har det i vores køkkenskuffe, men sommetider kan det også være frugter og bær. Hvad der dog altid bliver serveret til vores amerikanske pandekager er sirup. Vi elsker simpelthen sirup til.

Amerikanske pandekager - den bedste opskrift
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 2,5 dl hvedemel
  • 2 æg (mine æg var meget små)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • en knivspids salt
  • 2,5dl mælk
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Bland alle ingredienserne sammen og pisk det til en luftig dej.
  2. Steg pandekagerne på middelvarme med smør og server dem med sirup, hakkede nødder og chokolade.