Spinatpandekage  Madpandekager
Spinatpandekager har jeg meget længe ville prøve at lave, og endelig fik jeg tiden til, at eksperimentere med denne form for madpandekager. Det er absolut ikke noget jeg fortryder, for hold da op hvor smager de bare godt.

Spinatpandekager – med sundt fyld

Jeg har set denne form for madpandekager mange steder før. Både blandt mine blogkollegaer, i damebladene og i forskellige kogebøger. Jeg har længe haft den forestilling, at spinaten ville ødelægge den ellers så velsmagende madpandekage, men det fik jeg så sandelig afblæst. Ikke nok med at spinatpandekager har den flotteste og mest indbydende grønne farve, så smager de også virkelig godt. Især med noget lækkert fyld som avokado, kylling eller en lækker kålsalat som jeg delte opskriften på i sidste uge. Sidst nævnte er virkelig også lækkert, hvilket i også kan se på billedet nedenfor.

Læs også gerne: Lækker paprikagrydeVegansk simreretDe bedste broccoliboller og Opskrift på bagt torsk

Spinatpandekager kan man spise både til frokost og aftensmad, men vi spiste dem den pågældende dag en tidlig aften, hvor jeg og min lille familie var samlet om spisebordet. Vores datter syntes det var vældig morsomt, at fylde grøntsager, kød og dressing i hendes egen spinatpandekage, og det gjorde også hele måltidet til en succes.

Spinatpandekage med fyld  Stabel af spinatpandekager

Opskrift på spinatpandekager

I og med at det var første gang, at jeg lavede spinatpandekager, så benyttede jeg helt almindeligt hvedemel til at samle dejen. Jeg er dog sikker på, at man sagtens kan bruge en grovere mel type som for eksempel grahamsmel, sigtemel eller fuldkornsmel hvis man vil tilføre en smule mere kostfibre til retten. Hvis ikke så er de også helt perfekte som de.

Spinatpandekager - lækre madpandekager
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 8 spinatpandekager:
 • 75g spinat (svarer til en lille bakke spinat)
 • 3 æg
 • 3,5dl mælk
 • 175g hvedemel
 • 2 spsk. olivenolie
 • ½ tsk. salt
 • Smør til stegning
Fyld til spinatpandekager:
 • - stegt kylling skårt i tern
 • - hytteost
 • - rødløg
 • - avokado
 • - hvidløgsdressing
Fremgangsmåde
 1. Put spinat, æg, mælk og salt i en blender og blend det til en ensformig og glat dej.
 2. Hæld dejen over i en skål
 3. Tilsæt olivenolie og hvedemel og rør dejen ensartet.
 4. Bag spinatpandekagerne på en middelvarm/varm pande med smør.
 5. Fyld dem med ovenstående forslag eller hvad du bedst kan lide.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page