Spinatpandekager – lækre madpandekager

Spinatpandekager Spinat pandekager
Spinatpandekager, eller monsterpandekager som de går under navner på herhjemme, er fabelagtig spise til både aftensmad, frokost og madpakke. Madpandekagen kan foldes omkring lige præcis de grøntsager, kød, fisk og dressinger, som man bedst kan lide, og så kan pandekagen spises på vejen. Læs med nedenfor, hvor jeg deler tips og gode ideer til fyld og fremgangsmåde af de smagfulde spinatpandekager.

Inspiration til madpandekager: Mexicanske pandekager med mexi fyld

Spinat og æg Madpandekager med spinat

Opskrift på spinatpandekager

Spinatpandekager

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 10 spinatpandekager

Ingredienser

  • 200 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 3,5 dl mælk
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienser (undtagen olie) til en blender og blend pandekagedejen glat og ensartet. Brug evt. en stavblender, hvis du ingen blender har.
  • Steg spinatpandekagerne på en varm pande med olivenolie på begge sider til pandekagerne er gennembagte og let lysebrune på hver side
  • Fyld spinatpandekagerne med grøntsager, dressinger, kød og fisk
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmelavet pandekager med spinat

Af alle slags madpandekager så er spinatpandekager klart min favorit. Farven på pandekagerne er utrolig fin og indbydende, og så er smagen mild og let karakteristisk. Hvis man fylder sine spinatpandekager med laks, så synes jeg næsten, at det smager hen af en spinattærte med laks. Hvilket i øvrigt også er min yndlings tærte pga. netop smagskombinationerne.

Udover spinat, så kan man også lave grønkålspandekager, græskarpandekager, quinoapandekager og et hav af andre smagfulde madpandekager. Det er næsten blevet en sport for mig, at kreere madpandekager med forskellige smage og udseende, og jeg synes i skulle prøve dem alle. Madpandekager er nemlig genialt at spise i en travl hverdag, hvor de kan fyldes med rester fra gårdsdagens aftensmad.

spinatpandekage dej Madpandekager

Tips og gode ideer til fyld til madpandekager:

Pandekagedej:
  • Grønkål, spidskål, spinat, og græskar er alle grøntsager, som kan tilsættes til pandekagedejen
  • Hvis man ønsker en grovere dej, så kan man benytte grahamsmel, speltmel eller andre former for fuldkornsmel. I dette tilfælde skal halvdelen af mængden af hvedemel udskiftes med den grovere meltype.
  • Ligeledes kan man bruge majsmel eller kikærte mel, hvis man ønsker et andet udtryk til sine madpandekager. En majspandekager smager f.eks herligt med mexicansk fyld.
  • I stedet for olivenolie kan man bruge neutral olie, smør eller kokosolie til at stege spinatpandekagerne i

Pandekager med spinat Spinatpandekager med fyld

Spinatpandekage fyld:
  • Varm røget laks og kold røget laks er uden tvivl den variant, jeg spiser aller oftest, men også tunsalat, rejer, mm. smager skønt i spinatpandekager
  • Feltsalat, rucola, blandet grøn salat mm smager altsammen herligt i pandekagerne. Jeg bruger ofte en salat, som vi spiste til gårdsdagens aftensmad.
  • Sød og mild karrydressing, urtedressing, pesto mm. er oplagte at bruge i pandekager.
  • I en spinatpandekage smager mexicansk kødfyld, steg skåret i tynde skiver, kyllingekød mm. herligt.

 

Del på print

2 kommentarer til “Spinatpandekager – lækre madpandekager”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering