Pizzasnegle med skinke er oplagte til madpakken. Særligt når opskriften er nem og lige til som denne fremgangsmåde og ingrediensliste er. Selve bløddejen indeholder olivenolie og den rette mængde hvedemel, så bløddejen bliver blød og luftig. Fuldstændig ligesom hjemmelavede pizzasnegle skal være det.
Inspiration til madpakke hits: Pølsehorn og Grove pizzasnegle
Opskrift på pizzasnegle med skinke
Ingredienser
Bløddej:
- 50 g gær
- 1 tsk. honning eller rørsukker
- 3 dl lunken vand
- 1 tsk. salt
- 4 spsk. olivenolie
- 100 g fuldkornsmel (f.eks speltmel eller grahamsme)
- 450 g hvedmel
Pizzasnegle fyld:
- 300 g tomatsauce
- 300 g skinke i tern (af god kvalitet)
- 300 g revet mozzarella ost
- æg til pensling
Sådan gør du
Bløddej:
- Opløs gær og sukker i vand
- Tilsæt fuldkorns mel, olivenolie og salt, og rør det til en ensartet grød
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og ensartet gerne på en røremaskine
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
Pizzasnegle med skinke:
- Rist skinke på en pande (dette trin behøves ikke)
- Del dejen i fire og rul hver del dej ud i en stor firkant en ad gangen
- Smør dejen med tomatsauce, skinke og ost og rul dejen til en pølse
- Skær pølsen i skiver og placer hver pizzasnegl på en bageplade beklædt med bagepapir
- Lad pizzasneglene efterhæve under et klæde i ca. 30min
- Pensl pizzasneglene med sammenpisket æg
- Bag pizzasneglene i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min
Hjemmelavet pizzasnegle med skinke
Pizzasnegle kan spises og serveres i så mange forskellige anledninger. Da man kan spise sådan en lækker snegl uden gaffel, kniv og tallerken, så kan man stå op i et selskab og spise den, eller sidde ude i naturen og hygge på et tæppe. Herhjemme spiser vi derfor både pizzasnegle som natmad til vores festgæster, som frokost i madkurven eller madpakken, eller som en del af et tapas bord for børnene. Jeg synes virkelig, at pizzasneglen gør det godt i alle sammenhænge, og absolut er kommet for at blive.
Inspiration til pizza: Den bedste hjemmelavede pizza guide
Skinke i pizzasnegle
Udover skinke kan man selvfølgelig tilsætte mange andre ingredienser til sine pizzasnegle. Både bacon, pepperoni og oksekød er klassiske kød ingredienser, som smager godt i sneglen. Derudover er det oplagt at rive grøntsager som kan bruges i tomatsaucen. F.eks gulerod, squash og peberfrugt, smager herligt i den bløde brøddej.
Inspiration til madpakken: Squashbrud
5 kommentarer til “Pizzasnegle med skinke”
Fin opskrift – nem at følge. Jeg har dem i ovnen i øjeblikket så jeg glæder mig. Det var svært at rulle den lige, så jeg har nogle store og mindre store snegle og jeg håber ikke de små bliver brændt.
Hvad vil du foreslå er den bedste måde at opbevare dem på?
Helt klart i køleskabet eller fryseren 🙂
Kh Maria
Hej Maria,
Kan sneglene på nogen som helst måde laves uden ost da jeg har allergi?
Måske man kan finde et andet alternativ end ost? Jeg tænker du næsten er bedre til at vide dette end mig, nu hvor du har allergi. 🙂
Hej Maria. Den tomatpuré du bruger, er det en koncentreret ?