Quicher med hytteost

quicher med hytteost
Denne opskrift på små quicher eller madtærter kan man vel egentlig også kalde dem, er perfekte til madpakken. Quicherne har en form, så man kan holde omkring dem, og let spise dem uden tallerken. Derfor tager vi også en quicher med til os hver, når vi skal på familie udflugt i skoven eller andet sted. Det er enormt hyggeligt, at have noget hjemmebag med ud i det fri, samt spise det under åben himmel på tæpper og gras.

Opskrift på mini quicher

Læs også gerne: Bacon sandwichÆggemuffins med hytteost og Hjemmelavede quesadillas

Derfor har jeg netop pakket madkurven, da min lille familie og jeg er på vej i skoven for at nyde de sidste af årets varme solstråler. Med os skal vi have noget godt til ganen, og selvom det ikke er af den søde slags, så smager det stadig utrolig godt – nemlig mini quicher! De er perfekte til skovtur, da man hverken behøver tallerken, kniv eller gaffel for at spise dem. Jeg tænker, at de også vil egne sig godt til brunch bordet næste weekend, så jeg må hellere lave dem snart igen. Jeg har valgt at lave en simpel version med urter og forårsløg. Næste gang tror jeg, at jeg prøver en version med laks og spinat i min opskrift på quicher! Jeg håber i kan lide dem.

Quicher med hytteost
 
Forfatter:
 
Mini quicher med hytteost til ca. 24 stykker
Ingredienser
 • 24 muffinsforme
Dej
 • 350g mel
 • 200g smør
 • 2 æg
Fyld
 • et bundt persille
 • et bundt purløg
 • 3 forårsløg
 • 3æg
 • 200g hytteost
 • ½ dl. mælk
 • 1½ salt
Fremgangsmåde
Dejen:
 1. Hak tempereret smør i små tern og mos det (jeg brugte hænderne) i en skål sammen med melet. De to æg tilsættes, og dejen skal æltes sammen til en ensartet masse. Stil nu dejen i køleskabet med film om i ca. 1 time.
Fyldet:
 1. Pisk æg, og hak urter og løg som blandes sammen med æg. Tilsæt de resterende ingredienser.
Saml dine quicher:
 1. Tag det afkølede dej ud af køleskabet og del dejen op i 24 lige store klumper. Rul klumperne runde og pres dem flade i hånden (eller brug en kagerulle). Placer nu dejen i små muffinsforme, og pres dejen op af kanterne, så hele formen er fyldt langs kanten. Jeg benytter silikoneforme. Hvis du ikke har det, så skal du huske at smøre formene med fedtstof. Fyld derefter fyldet i formene og bag ca. 15-20min i en 200grader varm ovn. Velbekomme!

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *