Grove pizzasnegle

Grove pizzasnegle

Grove pizzasnegle er perfekte til madpakken. Og det er selvfølgelig både om man er barn eller voksen, for hvem kan ikke lide bløde snegle med pizzafyld.

Inspiration til madpakken: Pizzasnegle og Pølsehorn

Opskrift på grove pizzasnegle

Grove pizzasnegle

Grove pizzasnegle

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 20 pizzasnegle

Ingredienser

Dej:

  • 50 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g speltmel, grahamsmel eller anden fuldkorns mel
  • 400 g hvedemel

Fyld:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille squash
  • 2 gulerødder
  • 150 g stegt kylling (kyllingebryst eller inderfilet)
  • 400 ml purerede tomater
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 200 g revet mozzarella ost
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

Dej:

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Tilsæt fuldkorns hvedemel og salt og rør det til en ensartet masse
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål i ca. 60min

Fyld:

  • Riv grøntsagerne groft på et rivejern og tilsæt grøntsagerne til en gryde med olivenolie
  • Tilsæt krydderier og stegt kylling skåret i fine tern
  • Tilsæt purerede tomater og smag tomatsovsen til med salt og peber
  • Fordel dejen i to dele og rul hver del ud til en stor firkant
  • Fordel fyldet på overfladen af dejen og drys med revet mozzarella ost
  • Rul dejen sammen til en aflang pølse og skær pizzasnegle ud på ca. 2cm tykkelse
  • Placer pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag pizzasneglene i ovnen ved 180 graders varme, varmluft i ca. 15min eller til pizzasneglene er gennembagte og let gyldne på overfladen

Sunde pizzasnegle

Inspiration til madpakken: Æggemuffins og Grove pølsehorn

Pizzasnegle med fuldkorn

Pizzasnegle, som vi kender dem, lavest oftest på hvedemel, som giver en blød og lækker snegl med masser af snasket fyld. Disse er dog tilsæt en del fuldkornsmel, som giver en grovere pizzasnegl, der stadig er fuld af smag. At melet er lavet på fuldkorn, betyder at melet er lavet er lavet på hele kornet i modsætning til almindeligt hvedemel. Fuldkornsmel er rig på kostfibre og mineraler, og så findes det i flere varianter, bl.a. speltmel og grahamsmel. Fuldkornsmel gør dog ofte, at bagværk kan blive tørt og kompakt, og derfor anbefales det at bruge en blanding af fuldkornsmel og almindeligt hvedemel til de grove pizzasnegle, så man stadig har en saftig og blød pizzasnegl.

Inspiration til madpakken: Pizzaboller og Wraps med tun

Grove pizzasnegle fyldt med smag

De grove pizzasnegle kan fyldes med de fleste ting, og de kan være en god måde, at få brugt de rester man måtte have i køleskabet. I disse er kyllingen, tomatsovsen og grøntsagerne helt perfekte som fyld. Man kunne desuden bruge kyllingekød, skinke eller oksekød. En grov pizzasnegl er desuden også ideel at fylde med grøntsager. Indimellem kan det være svært at få grøntsager i små børn, men når grøntsagerne er skjult, som her, glider de nemt ned. Andre grøntsager der kunne bruges i de grøve pizzasnegle er bl.a. soltørrede tomater, champignoner, bønner eller spinat. En anden variation af vegetariske pizzasnegle kunne være at fylde dem med en god hjemmelavet pesto. En vigtig ingrediens for at få den gode smag i pizzasneglene er krydderier. Det er klart dem der gør den store forskel. I det italienske køkken, bliver krydderier som basilikum og oregano flittigt bliver brugt. Derfor er det nogenlunde den samme basis af smage, som bliver brugt tomatsaucen som er brugt her og kan bruges til både lasagne, bolognese og altså sunde pizzasnegle.

Inspiration til madpakken: Bløde pølsehorn, Pizzaboller – den nemme udgave, og De bedste pizzasnegle med grøntsager

Kan de grove pizzasnegle fryses?

Det kan altså virkelig betale sig at lave en kæmpe portion sunde pizzasnegle, når man først er i gang og så fryse en del ned. Når de grove pizzasnegle er kølet ned, lægger du dem i en stor frysepose og så tager du blot en pizzasnegl op når lysten melder sig. En grov pizzasnegl er desuden et hit i madpakken hos de små. Pizzasneglen kan tages op om morgenen, og når madpakken så skal spises ved middagstid er den tøet op. Pizzasneglen kan også lunes kort i microovnen.

Inspiration til madpakken: Æggemuffins og Rugmuffins

12 kommentarer til “Grove pizzasnegle”

  1. Når jeg ælter dej med min røremaskine, synes jeg tit, at det kan være svært at vurdere, hvornår dejen har fået en rigtig god konsistens – altså hvornår er dejen “mættet”. Har du måske et godt tip eller en “god huskeregel”, som du selv bruger? 🙂

    1. Det er også svært. Her bruger jeg blot min erfaring. Jeg ved hvordan det skal se ud, og hvordan dejen føles, når den er færdig. Og ellers er det, når dejen slipper kanten i skålen 🙂

  2. Vild god opskrift, elsker ideen med revet gulerødder og squash.
    Jeg har valgt at lave to forskellige fyld, en med skinke, revet løg, tomat pure, og revet gulerødder og revet ost og den anden med, kylling, pesto,revet gulerødder, revet løg og revet ost. De smager fantastiske. Tak for inspirationen. Bliv endelig ved

    1. Hej Karin
      Det er tomater, der ikke indeholder kerner, og derfor hurtigt kan moses sammen til en ensartet tomatsovs. Det kan findes i alle store og små supermarkeder.
      Mvh Maria Vestergaard

  3. Hej Maria, du skriver bare stegt kylling ? Steger du en hel kyllingbrystfilet og Hvaså ? River du den i små stykker eller skærer du den ud i tern, ? Tænker det bliver lidt voldsomt med en hel filet

    1. Hej Brian.
      Ja jeg bruger ofte en rest kylling fra dagen i forvejen til denne opskrift. Du kan bruge kyllingebryst, inderfilet mm. Så skærer jeg det i små tern, men du kan også rive det med to gafler, hvis kødet er mørt nok.
      Mvh Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering