Lasagne lavet på ægte italiensk vis med tomat, basilikum og cremet bechamel sauce. Det er en af vores absolut yndlings familieretter herhjemme.

Lasagne Lasagne med bechamelsauce

Lasagne med bechamelsauce

Jeg laver hjemmelavet lasagne utrolig tit. Dette er fordi det falder i absolut alles smag herhjemme. Det er nemlig oplagt spise for både små børn og selv babyer, der endnu kun har gummer at tygge med. Vi forældre elsker det også, og så er det en oplagt spise til den travle hverdag. Sommetider køber jeg også bechamelsauce eller mornaysauce, hvis jeg ønsker lasagnen ekstra cremet. Dette er selvfølgelig for at spare en anelse tid.

Et andet godt tip er, at lave en stor portion bolognese sauce, som kan fryses ned og spises til både spaghetti, men også en ny omgang hjemmelavet lasagne. En bagt lasagne er også i sig selv nem at fryse ned og op igen. Hver eneste gang jeg har været gravid, hvilket nu er tredje gang, så har jeg faktisk også frosset to til tre lasagner ned i vores fryser, så jeg var sikker på, at alle fik mad de kunne lide i den første barselstid.

Lasagne med bechamel Italiensk lasagne

Opskrift på børnevenlig lasagne

Min opskrift på hjemmelavet lasagne er ret traditionel. Den smager af tomat, basilikum og oregano. Derudover bruger jeg altid timian i min bolognese også. Dette ved jeg faktisk ikke, hvorvidt det er en ingrediens man bruger oprindeligt i Italien. Somme tider tilsætter jeg også en anelse revet grøntsager til Lasagnen. Især revet gulerødder er oplagte at bruge til bolognesen. Det både smager godt og er sundt for kroppen.

Inspiration til lasagne opskrifter: Mexicansk lasagne og Lasagne med laks og spinat

Lasagne

Antal 4 personer

Ingredienser

Bolognese:

  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400-500 g hakket oksekød
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 400 ml hakket tomat
  • 70 g tomatpure
  • smages til med salt
  • evt. lidt vand

Bechamelsauce:

  • 70 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • smages til med salt

Lasagne:

  • 100 g mozzarella ost
  • lasagneplader

Sådan gør du

Bolognese:

  • Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde med olivenolie til de bliver bløde og glasagtige
  • Tilsæt hakket oksekød og krydderier og svits kødet til det er gennemstegt
  • Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten koge op
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og vand.
  • Lad retten simre så længe tid er

Bechamelsauce:

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel
  • Rør grundigt og tilsæt mælk og muskatnød
  • Lad bechamelsaucen langsomt koge op til den bliver tyk, og smag til med salt

Lasagne:

  • Pensl et lasagnefad med olivenolie og placer et lag lasagneplader i bunden
  • Fordel nu bolognese og dernæst bechamelsauce i fadet. Fortsæt til fadet er fyldt
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 35-40min eller til lasagne pladerne er blevet bløde. Drys mozzarella ost på lasagnen efter den har bagt halvdelen af tiden

 

Bechamel sauce eller mornay sauce?

Vi elsker alt med ost herhjemme, og faktisk må vores lasagne godt være til den “snaskede” side. Så når jeg laver min hjemmelavede bechamelsauce, så kan jeg også sagtens finde på, at blande lidt revet mozzarellaost i saucen også, foruden det der også kommer på toppen. Traditionel set, laves en bechamelsauce dog udelukkende af smør, mælk, hvedemel, salt og muskatnød.

 

Følg mig rundt