Italienske kødboller i tomatsovs

Italienske kødboller  Italienske kødboller i tomatsovs
Italienske kødboller i tomatsovs er noget nær den bedste pastaret, jeg kender til. Den smager umådelig godt, og arter sig fantastisk som et familie- eller kærligheds måltid som i lady og vagabonden. Denne opskrift på italienske kødboller er med tomatsovs, men kødbollerne kan også sagtens spises selvstændigt.

Hjemmelavet Italienske kødboller med urter

Det hænder ofte, at min kæreste ringer hjem i frokostpausen, for at høre hvordan det står til i barselsboblen. Så snik snakker vi lidt om, hvad der rører sig omkring os, og derefter ender samtalen med, at min kæreste spørger til aftenens menu. Nogle gange kaster jeg håndklædet i ringen fra begyndelsen, og siger “jeg er tom for ideer”. Det fører ofte til, at han handler ind på vejen hjem, og står for aftensmaden. I dag i telefonen svarede jeg, heldigvis for ham, “vi skal spise som lady og vagabonden”. Den efterfølgende kærlighedserklæring undlader jeg at beskrive, men vejen til hans hjerte er sten sikkert igennem hans mave, og sådan endte det med, at jeg lavede italienske kødboller i tomatsovs.

Lady og vagabonden aka italienske kødboller i tomatsovs, er en fantastisk lækker ret, som er lige så nem og simpel at lave, som næsten er lige så nem at lave som den klassiske, italienske spise “Spaghetti bolognese“. Og så egner italienske kødboller sig også utrolig godt som hverdagsret. Man kan evt. pifte de italienske kødboller op med frisk revet parmesan, frisk timian og et glas rødvin til maden, og så er retten perfekt til servering for middagsgæster en lørdag aften.

Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs

Læs også gerne: Hjemmelavet mørbradgryde, og Italienske minestrone

Italienske kødboller i tomatsovs
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Tomatsovs:
  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • ½ - 1 tsk cayenne peber
  • smages til med salt
  • Evt. en smule vand hvis saucen er for tyk
Kødboller:
  • 500g hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 løg (gerne rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk basilikum
  • 1½ tsk salt
  • en smule olivenolie til stegning
  • spagetti
Fremgangsmåde
  1. Begynd med tomatsovsen. Hak et løg og et fed hvidløg fint, og svits det i en gryde med olivenolie. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad det koge op.
  2. Tilsæt madlavningsfløde og krydderrier, og smag retten til med salt.
  3. Skru ned på svag varme, og lad tomatsovsen simrekoge i gerne 30min.
  4. Imens tomatsovsen simrekoger laves kødboller. Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker). Bland løg, hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier sammen i en skål til en ensformig masse. Form kødbollerne med en ske og din hule hånd.
  5. Steg kødbollerne på en varm pande med olie til de bliver let gyldenbrune
  6. Kog kødbollerne færdige i tomatsovsen i ca. 10-15min.
  7. Skær evt en kødbolle over for at tjekke, om den er gennemkogt inden retten serveres.
  8. Kog spagetti som anført på pakken. Velbekomme!

 

Del på print

23 kommentarer til “Italienske kødboller i tomatsovs”

    1. Jeg tror det med cayenne peber er en smagssag. Jeg har ihvertfald med tiden også lært mig selv, at spise en smule stærk mad, og det samme har mine børn. Så vi kan godt lide cayenne peber i maden 🙂

      Kh Maria

  1. Hej Maria
    Fin opskrift. Men blot lige for en ordens skyld: Kødboller serveres aldrig med spaghetti i Italien. Det er noget, amerikanere har fundet på 🙂

    Traditionelt tilbehør til polpette, som kødboller kaldes, er kartofler.

    Uanset oprindelse er jeg nu også vild med pasta (gerne nogle parpadelle) og så kødboller 🙂

  2. Jeanet Østergaard Jensen

    Jeg elsker italienske kødboller i tomatsovs. Jeg kommer revet parmesan og finthakkede oliven i kødbollerne – det blivet de ikke dårligere af
    Tak for en god opskrift.

      1. Der står 1 dåse tomatpuré. Er det så en lille dåse (70 g) eller stor dåse (140 g)? Og er tomatpuré og tomatpasta det samme? Der står pasta på min dåse nemlig.

  3. Meget, meget lækkert. Den bedste og nemmeste tomatsovs, jeg har smagt. Og kødbollerne er også rigtig gode. Tak for opskriften

  4. Det er en fantastisk ret. Har kendt den i mindst 15 år. Dog laver jeg/vi den lidt anderledes. Rul frikadellen i pisket æg, og vend den i rasp, inden de kommer på panden.

  5. Smagte fantastisk! Udskiftede dog Cayennen med paprika og brugte frisk basilikum.
    Den skal jeg lave igen, helt sikkert

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *