Italienske kødboller i tomatsovs er noget nær den bedste pastaret. Den smager umådelig godt, og arter sig fantastisk som både familie måltid og weekend mad ala lady og vagabonden. Denne opskrift på italienske kødboller er helt klassisk med cremet tomatsauce og krydrede kødboller.
Inspiration til italienske opskrifter: Hjemmelavet pizza og Bolognese
Opskrift på italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce
Ingredienser
Tomatsauce:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 2 dåser hakkede tomater
- 70 g tomatpure, ca. 1 spsk.
- 2 tsk. basilikum
- 2 tsk. oregano
- 1/2 tsk. cayenne peber
- 2 dl madlavningsfløde, 18%
- smages til med salt og peber
- evt. vand (hvis tomatsaucen er for tyk)
Italienske kødboller:
- 450 g hakket oksekød
- 2 æg
- 2-3 spsk. hvedemel
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. basilikum
- 1,5 tsk. salt
- olivenolie til stegning
- serveres med spaghetti
Sådan gør du
Tomatsauce:
- Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier
- Tilsæt madlavningsfløde og lad det langsomt koge op
- Smag tomatsaucen til med salt og peber
Italienske kødboller:
- Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker)
- Bland løg med hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier til en ensartet fars
- Form de italienske kødboller med en ske og en hul hånd og steg kødbollerne på en varm pande med olivenolie
- Kog kødbollerne færdigt i tomatsaucen i ca. 15min til de er færdig stegt
- Server de italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti og evt. frisk timian
Hjemmelavet italienske kødboller
Denne klassiske, italienske pastaret er uden tvivl en favorit i de fleste hjem. Kødretten tager en anelse længere tid at lave end almindelig bolognese, og derfor er den helt særlig til weekend mad med et godt glas rødvin til. Opskriften er særligt kendt for filmen “lady og vagabonden”, og derfor er der også noget kærligt og romantisk ved denne italienske ret, som serveres med spaghetti på klassisk vis.
Inspiration til italienske opskrifter: Minestronesuppe og Tomatsalat
Ingredienser til tomatsauce med kødboller
Der er flere måder, hvorpå man kan variere tomatsauce med kødboller. Hvis man ønsker måltidet mere grøntsagsrigt, kan man tilsætte revet squash, selleri og gulerod til tomatsaucen. Grøntsagerne giver både ekstra fylde, mæthed og næringsstoffer og så giver det også en dybde i smagen. Det selvsamme gør sig gældende med kødbollerne. Farsen kan sagtens tilføres revet grøntsager samt langt flere krydderurter og krydderier. Oregano, basilikum, timian og andre krydderier fra middelhavs området, kan smage pastaretten til.
Inspiration til pastaretter: Pasta med laks og Bagt pasta
Kan pastaretten fryses?
Ligesom bolognese kan de italienske kødboller også fryses. Både kødbollerne og tomatsaucen kan lunes op igen i en gryde eller i en mikrobølgeovn.
34 kommentarer til “Italienske kødboller i tomatsovs”
Det blir alt for stærk med en hel tsk. Cayenne peber
Jeps. Max 1/2 tsk. ?
virkelig god ret, den bedste pasta ret jeg kender
Jeg synes bestemt ikke den bliver alt for stærk med 1 tsk Cayenne peber ☺️
Den er lækker!
Jeg tror det med cayenne peber er en smagssag. Jeg har ihvertfald med tiden også lært mig selv, at spise en smule stærk mad, og det samme har mine børn. Så vi kan godt lide cayenne peber i maden 🙂
Kh Maria
Hej Maria
Fin opskrift. Men blot lige for en ordens skyld: Kødboller serveres aldrig med spaghetti i Italien. Det er noget, amerikanere har fundet på 🙂
Traditionelt tilbehør til polpette, som kødboller kaldes, er kartofler.
Uanset oprindelse er jeg nu også vild med pasta (gerne nogle parpadelle) og så kødboller 🙂
Tak for at gøre mig klogere. Det vidste jeg ikke 🙂
Kh Maria
Jeg elsker italienske kødboller i tomatsovs. Jeg kommer revet parmesan og finthakkede oliven i kødbollerne – det blivet de ikke dårligere af
Tak for en god opskrift.
Det lyder godt nok også vandvittig lækkert. Det må jeg prøve næste gang! 🙂
Kh Maria
Der står 1 dåse tomatpuré. Er det så en lille dåse (70 g) eller stor dåse (140 g)? Og er tomatpuré og tomatpasta det samme? Der står pasta på min dåse nemlig.
Hej Pernille
Det er 70g, og tomatpure og pasta er det samme 🙂
Hvor mange personer er det til?
fire personer 🙂
Koger du altid uden sort peber ? Jeg synes, det mangler i både kødboller og tomatsovs
Hej Preben
Ja det gør jeg, men må prøve med sort peber næste gang. Det lyder også godt 🙂
Meget, meget lækkert. Den bedste og nemmeste tomatsovs, jeg har smagt. Og kødbollerne er også rigtig gode. Tak for opskriften
Hej Susanne
Dejligt at opskriften faldt i god jord 🙂
Kh Maria
Det er en fantastisk ret. Har kendt den i mindst 15 år. Dog laver jeg/vi den lidt anderledes. Rul frikadellen i pisket æg, og vend den i rasp, inden de kommer på panden.
Hej Jens
Ja. Det er en herlig ret!
God ide og tip. Tak for det 🙂
Smagte fantastisk! Udskiftede dog Cayennen med paprika og brugte frisk basilikum.
Den skal jeg lave igen, helt sikkert
Hvor dejligt at høre, og skønt at du også satte dit eget præg på retten 🙂
Super opskrift, som vi bruger igen og igen 🙂
Hej Sine
Hvor er det bare dejligt at høre at i kan bruge opskriften. Det sætter jeg pris på 🙂
Hej Maria, kan man evt. lave kødbollerne i ovnen? Mvh. Rikke
Smagte ikke rigtigt af noget, kødbollerne var dog super fine
Hej Martin, tak for tilbagemelding. Næste gang kan du evt. prøve at komme endnu mere af krydderierne i for mere smag 🙂
Kh Maria
Kan man undvære madlavningsfløde?
Hej Julie
Ja det kan man godt, men så bliver sovsen ikke lige så cremet 🙂
Mvh Maria Vestergaard
Super lækker ret!! Klar anbefaling herfra.
Jeg vil dog sige 1/2
tsk cayennepeber, hvis børn spiser med.
Hej Simone. Tusind tak, hvor er jeg glad for at du kan lide den 🙂 Ja, cayennepeber kan man altid justere op og ned alt efter hvem der spiser med.
Mvh. Maria Vestergaard
Dejlig lækker opskrift. Kæresten var solgt selvom jeg lavede lidt ændringer i selve tomatsovsen. Jeg prøver generelt at skære i unødvendige kalorier og erstatte med sundere alternativer, så fløden blev erstattet af 1 dl røde linser, som blev kogt og blendet og blandet i sovsen. Det fungerede rigtig godt.
Det lyder altså også som et godt alternativ! Dejligt du selv tude eksperimentere med det.
Kan man lave kødbollerne i ovnen, og hvis man kan, hvor lang tid tror du, at de skal have, inden de kommer i tomatsovsen?
Hej Malene
Det tror jeg sagtens, at man kan. Jeg vil mene, at de skal have 15min alt efter hvor store du laver dem 🙂
Mvh Maria Vestergaard