Italienske kødboller i tomatsovs

Italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsovs er noget nær den bedste pastaret. Den smager umådelig godt, og arter sig fantastisk som både familie måltid og weekend mad ala lady og vagabonden. Denne opskrift på italienske kødboller er helt klassisk med cremet tomatsauce og krydrede kødboller.

Inspiration til italienske opskrifter: Hjemmelavet pizza og Bolognese

Opskrift på italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 70 g tomatpure, ca. 1 spsk.
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 1/2 tsk. cayenne peber
  • 2 dl madlavningsfløde, 18%
  • smages til med salt og peber
  • evt. vand (hvis tomatsaucen er for tyk)

Italienske kødboller:

  • 450 g hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. basilikum
  • 1,5 tsk. salt
  • olivenolie til stegning
  • serveres med spaghetti

Sådan gør du

Tomatsauce:

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier
  • Tilsæt madlavningsfløde og lad det langsomt koge op
  • Smag tomatsaucen til med salt og peber

Italienske kødboller:

  • Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker)
  • Bland løg med hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier til en ensartet fars
  • Form de italienske kødboller med en ske og en hul hånd og steg kødbollerne på en varm pande med olivenolie
  • Kog kødbollerne færdigt i tomatsaucen i ca. 15min til de er færdig stegt
  • Server de italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti og evt. frisk timian

Italienske kødboller

Hjemmelavet italienske kødboller

Denne klassiske, italienske pastaret er uden tvivl en favorit i de fleste hjem. Kødretten tager en anelse længere tid at lave end almindelig bolognese, og derfor er den helt særlig til weekend mad med et godt glas rødvin til. Opskriften er særligt kendt for filmen “lady og vagabonden”, og derfor er der også noget særligt kærligt og romantisk ved denne italienske ret, som serveres med spaghetti på klassisk vis.

Inspiration til italienske opskrifter: Minestronesuppe og Tomatsalat

Kødboller i tomatsauce

Ingredienser til tomatsauce med kødboller

Der er flere måder, hvorpå man kan variere tomatsauce med kødboller. Hvis man ønsker måltidet mere grøntsagsrigt, kan man tilsætte revet squash, selleri og gulerod til tomatsaucen. Grøntsagerne giver både ekstra fylde, mæthed og næringsstoffer og så giver det også en dybde i smagen. Det selvsamme gør sig gældende med kødbollerne. Farsen kan sagtens tilføres revet grøntsager samt langt flere krydderurter og krydderier. Oregano, basilikum, timian og andre krydderier fra middelhavs området, kan smage pastaretten til.

Inspiration til pastaretter: Pasta med laks og Bagt pasta

Kan pastaretten fryses?

Ligesom bolognese kan de italienske kødboller også fryses. Både kødbollerne og tomatsaucen kan lunes op igen i en gryde eller i en mikrobølgeovn.

Del på print

24 kommentarer til “Italienske kødboller i tomatsovs”

    1. Jeg tror det med cayenne peber er en smagssag. Jeg har ihvertfald med tiden også lært mig selv, at spise en smule stærk mad, og det samme har mine børn. Så vi kan godt lide cayenne peber i maden 🙂

      Kh Maria

  1. Hej Maria
    Fin opskrift. Men blot lige for en ordens skyld: Kødboller serveres aldrig med spaghetti i Italien. Det er noget, amerikanere har fundet på 🙂

    Traditionelt tilbehør til polpette, som kødboller kaldes, er kartofler.

    Uanset oprindelse er jeg nu også vild med pasta (gerne nogle parpadelle) og så kødboller 🙂

  2. Jeanet Østergaard Jensen

    Jeg elsker italienske kødboller i tomatsovs. Jeg kommer revet parmesan og finthakkede oliven i kødbollerne – det blivet de ikke dårligere af
    Tak for en god opskrift.

      1. Der står 1 dåse tomatpuré. Er det så en lille dåse (70 g) eller stor dåse (140 g)? Og er tomatpuré og tomatpasta det samme? Der står pasta på min dåse nemlig.

  3. Meget, meget lækkert. Den bedste og nemmeste tomatsovs, jeg har smagt. Og kødbollerne er også rigtig gode. Tak for opskriften

  4. Det er en fantastisk ret. Har kendt den i mindst 15 år. Dog laver jeg/vi den lidt anderledes. Rul frikadellen i pisket æg, og vend den i rasp, inden de kommer på panden.

  5. Smagte fantastisk! Udskiftede dog Cayennen med paprika og brugte frisk basilikum.
    Den skal jeg lave igen, helt sikkert

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering