Italienske kødboller  Italienske kødboller i tomatsovs
Italienske kødboller i tomatsovs er noget nær den bedste pastaret jeg kender til. Den smager umådelig godt, og arter sig fantastisk som et familie- eller kærligheds måltid som i lady og vagabonden. Denne opskrift på italienske kødboller er med tomatsovs, men kødbollerne kan også sagtens spises selvstændigt.

Italienske kødboller med urter

Det hænder ofte, at min kæreste ringer hjem i frokostpausen, for at høre hvordan det står til i barselsboblen. Så snik snakker vi lidt om, hvad der rører sig omkring os, og derefter ender samtalen med, at min kæreste spørger til aftenens menu. Nogle gange kaster jeg håndklædet i ringen fra begyndelsen, og siger “jeg er tom for ideer”. Det fører ofte til, at min kæreste handler ind på vejen hjem, og står for aftensmaden. I dag i telefonen svarede jeg heldigvis for min kæreste “vi skal spise som lady og vagabonden”. Den efterfølgende kærlighedserklæring undlader jeg at beskrive, men vejen til hans hjerte er sten sikkert igennem hans mave, og sådan endte det med, at jeg lavede italienske kødboller i tomatsovs.

Lady og vagabonden aka italienske kødboller i tomatsovs, er en fantastisk lækker ret, som er lige så nem og simpel at lave, som næsten er lige så nem at lave som verdens nemmeste pasta ret. Og så egner italienske kødboller sig også utrolig godt som hverdagsret. Man kan evt. pifte de italienske kødboller op med frisk revet parmesan, frisk timian og et glas rødvin til maden, og så er retten perfekt til servering for middagsgæster en lørdag aften.

Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs

Læs også gerne: Kartoffelmos med gullashHjemmelavet mørbradgrydePorrersuppe og Italienske minestrone

Italienske kødboller i tomatsovs
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Tomatsovs:
  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk cayenne peber
  • smages til med salt
  • Evt. en smule vand hvis saucen er for tyk
Kødboller:
  • 500g hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 løg (gerne rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk basilikum
  • 1½ tsk salt
  • en smule olivenolie til stegning
  • spagetti
Fremgangsmåde
  1. Begynd med tomatsovsen. Hak et løg og et fed hvidløg fint, og svits det i en gryde med olivenolie. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad det koge op.
  2. Tilsæt madlavningsfløde og krydderrier, og smag retten til med salt.
  3. Skru ned på svag varme, og lad tomatsovsen simrekoge i gerne 30min.
  4. Imens tomatsovsen simrekoger laves kødboller. Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker). Bland løg, hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier sammen i en skål til en ensformig masse. Form kødbollerne med en ske og din hule hånd.
  5. Steg kødbollerne på en varm pande med olie til de bliver let gyldenbrune
  6. Kog kødbollerne færdige i tomatsovsen i ca. 10-15min.
  7. Skær evt en kødbolle over for at tjekke, om den er gennemkogt inden retten serveres.
  8. Kog spagetti som anført på pakken. Velbekomme!