Bechamelsauce

Bechamel sauce

Bechamelsauce er en hvid grundsauce der består af mælk, smør og hvedemel, og som ofte bliver krydret med muskatnød. Bechamelsaucen stammer fra det franske køkken, men kan anvendes i mange retter og køkkener, som blandt andet lasagne eller moussaka. Saucen er derfor rigtig god at have med i sit køkken-repertoire.

Inspiration til opskrifter med bechamelsauce: Lasagne og Vegetarlasagne

Opskrift på bechamelsauce

Bechamel sauce

Bechamelsauce

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 70 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 5 dl sødmælk
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smør og tilsæt hvedemel
  • Pisk det ved hurtig omrøring til det bliver en ensartet masse
  • Tilsæt mælk og pisk ved hurtigomrøring til al mel, smør og mælk er pisket godt sammen
  • Lad saucen koge langsomt op til den tykner og smag til med muskatnød, salt og peber

Bechamel sauce

Gode tips til bechamelsaucen

Opstarten på sauce er basalt egentlig blot at lave en melbolle. Når du blandet smør og mel, er det vigtigt at du bliver ved med at piske, så det hurtigt samler sig til en lille kugle. Udover at give smag til saucen, så fungere melboller også som jævner til saucen, så den får den helt rigtige konsistens.  Og du skal faktisk blive ved med at piske godt hele vejen igennem, så saucen bliver blandet godt sammen og så den ikke brænder på. Når det hele er pisket godt ud, skal den blot lige koges op og smages til med salt, peber og muskatnød. Så har du din helt egen lækre, nemme hjemmelavede bechamelsauce, som klart giver den købte baghjul. Komfuret skal stå på middelvarme under hele tilberedningen. Sørg endelige for ikke at skrue for højt op, da der er risiko for at det brænder på. Det vil vi rigtig gerne undgå. Skulle det brænde på (der kan ske for selv den bedste), så kan saucen sagtens bruges alligevel. Du skal blot være forsigtig med ikke at få skrabet det brændte op og få det blandet med resten af saucen.

I denne opskrift er der brugt sødmælk. Du kan også godt bruge en anden mælk, men hver opmærksom på at smag og konsistens vil afvige fra opskriften her.

Inspiration til dressing opskrifter: Karrydressing og Fetadip

Bechamel vs. mornaysauce

Bechamelsauce og mornaysauce minder meget om hinanden. For at lave en mornaysauce, skal man først lave en bechamelsauce. Mornaysauce er nemlig bare er en affart af bechamelsaucen, hvor der bliver tilføjet ost til saucen.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering