Opskriften på kylling med spinat og flødeost indeholder reklame for Frijsenborg herregårdskyllinger
Kylling i ovn med spinat og flødeost
Der er en klar årsag til, at vi er utrolig mange mennesker, som spiser kylling flere gange om ugen. Udover at det smager utrolig godt, og kan kombineres med utrolig mange forskellige krydderier og råvarer, så er det også ofte udskæringer, som ikke kræver alverdens tid at tilberede. Det vil sige, aftensmaden kan trylles frem på kort tid, og ihvertfald med meget lidt indsats. Dette er også tilfældet for denne kyllingeret, som består af kyllingebryst der bliver bagt i ovnen med spinat og flødeost. En virkelig fantastisk smags kombination, og som man også kan variere yderligere.
Inspiration til opskrifter med kylling:Kyllingespyd og Pulled chicken
Frijsenborg herregårds kyllinger
Frijsenborg herregårds kyllinger har også flere forskellige udskæringer, man kan købe i Coop’s butikker. Dette er blandt andet inderfilet, kyllinge under- og overlår, brystfilet, hel kylling og hakket kyllingekød. Alle udskæringer bruger jeg på forskellige måder, og særligt deres brystfileter, synes jeg er noget af det bedste kylling, jeg har smagt. Det forbliver saftigt og har derudover ret meget smag, på trods af at det er et stykke kød, med et meget lavt fedtindhold. Særligt når kyllingekødet bages i ovnen med en masse smagsgivere som grøntsager og krydderier, og at man derudover sørger for, ikke at give sit kyllingekød for meget, så synes jeg virkelig, at kødet fra Frijsenborg, smager utrolig godt.
Inspiration til opskrifter med kylling: De bedste kyllingefrikadeller og Klassisk kylling i karry
Opskrift på kylling med spinat og flødeost
Kylling med spinat og flødeost
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst fra Frijsenborg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. chiliflager
- 1/2 tsk. muskatnød
- 1 tsk. salt
- 200 g flødeost natural
- 150 g frisk spinat
- 150 g bøf mozzarella ost
Sådan gør du
- Placer kyllingestykkerne i et ildfast fad
- Knus hvidløg og bland det med olivenolie, og krydderier
- Pensl marinaden på kyllingestykkerne
- Fordel flødeost på kyllingestykkerne
- Sauter spinat i en gryde til det falder sammen og fordel det oven på kyllingestykkerne
- Bag kyllingen i ovn ved 180 graders varme i ca. 30min
- Drys med revet ost og bag kyllingen i yderligere 5-10min til kødet er gennemstegt
Tips og gode ideer til kyllingeretten
- Kylling med spinat og flødeost kan sagtens bages med en god portion rodfrugter, hvis det er efterår eller vinter. De klassiske, bagte rodfrugter (som f.eks. gulerod, rødbede og pastinak), placeres omkring kyllingestykkerne og bages sammen med kødet i ovnen. Derudover ville adskillige kartoffelretter som kartoffelmos og stuvet kartofler med fløde, også smage herligt hertil.
- Hvis det er sommer, så smager en traditionel salat med tomat, utrolig godt.
- Saften fra kyllingekødet kan også sagtens trylles om til en smagfuld sauce. Tilsæt evt. lidt madlavningsfløde til fadet under bagningen, og derefter kan saften siges fra kødet, smages til med salt og boullion og evt. jævnes med maizena. På den måde får man en fantastisk sauce fra opskriften på kylling med spinat og flødeost.
4 kommentarer til “Kylling med spinat og flødeost”
Føj det lyder lækkert
Hvornår kommer du bøf mozzarella på?
Tak for gode opskrifter som altid!
Hej Dorthe
Det gør jeg, når kyllingen har bagt ca. 20min i ovnen 🙂
Kh Maria
Jeg synes ikke rigtig det får farve i ovnen, hmm..
Hej Josefine
Prøv at give retten 5min grill, inden den tages ud næste gang 🙂