Kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry er en sand hverdagsfavorit for både store og små. Karrysaucen er mild i smagen og kan både indeholde kokosmælk og almindelig mælk. Dertil serveres ris og evt. lidt nødder, æbler og grønt på toppen.

Inspiration til opskrifter med karry: Boller i karry og Ristaffel

Opskrift på kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1-2 spsk. karry
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 400 g kylling (bryst- eller inderfilet)
  • 500 ml sødmælk eller kokosmælk
  • smages til med salt og peber
  • jævnes evt. med maizena
  • serveres med ris, æbler, peanuts, banan, persille mm.

Sådan gør du

  • Hak løg og æbler fint og steg dem i en gryde med smør
  • Skær kylling i mundrette stykker og steg det i gryden til det er gennemstegt
  • Tilsæt mælk og lad det langsomt koge op så saucen ikke skiller
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry og lad det simre under låg ved svag varme
  • Jævn evt. saucen med maizena og server retten med kogt ris

Kylling i karrysauce

Karrysauce med kokosmælk

Den cremede karrysauce kan både laves på mælk, madlavningsfløde og kokosmælk. Sidst nævnte giver en meget karakteristisk og eksotisk smag, hvorimod førstnævnte er langt mere smagsneutral. Begge dele kan dog smage virkelig godt i kylling i karry, og hvis man jævner saucen, så behøver man heller ikke, at have fedtprocenten al for høj i det mejeriprodukt, man vælger at bruge.

Inspiration til opskrifter med karry: Karrysuppe og Wok med kylling

Kylling i karry med kokosmælk

Topping til kylling i karry

Hvis man drysser sin tallerken med forskellige frugter, grøntsager, nødder og krydderurter, så kan man skabe retten “ristaffel”. En dansk oprindelse hvor man tager al det bedste fra køkkenskuffen, og drysser det over sin kylling i karry.

  • Nødder: Peanuts er let saltede og smager rigtig godt sammen med kylling i karrysauce. Derudover kan også cashewnødder, pekannødder og mandler smager godt hertil.
  • Tørrede frugter: Særligt tørrede abrikos, rosiner og tranebær bliver brugt som topping til ristaffel.
  • Frisk frugt: Banan, ananas, æble og lignende frugter kan anbefales
  • Grøntsager: Blegselleri, peberfrugt, ærter osv kan toppes ved servering. I virkeligheden er det blot fantasien, som sætter grænserne.

Inspiration til opskrifter med karry: Indisk curry og Karrygryde

Kan karrysaucen fryses?

Som med de fleste andre gryderetter, så er karrysaucen oplagt til at fryse ned. Man kan således lave en stor portion aftensmad, fryse den ned, og tage den op igen en anden dag, hvor tiden og overskuddet ikke er til andet. Derefter er det blot at skære friske grøntsager og frugter

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering