Opskriften på marinerede kyllingespyd indeholder reklame for Bonduelle
Marinerede kyllingespyd  Kyllingespyd marineret

I dagens blogindlæg deler jeg en skøn linsesalat med sprøde grøntsager og tilhørende kyllingespyd. Kyllingen er svøbt i den skønneste marinade, som smager fantastisk sammen med den friske salat. Sommetider tager jeg kyllingestykkerne af spydene og blandet i linsesalaten. På den måde kan man gøre salaten til et måltid i sig selv og enten spise som luksus frokost eller tage med på farten.

Oftest spiser vi dog dette måltid til aftensmad med tilhørende græske kartofler ved siden af. Børnene elsker ideen om spydende, og det gør derfor hele måltidet en del sjovere at indtage. Hvis det skal gå stærkt, så kan man også sagtens marinere nogle almindelige kyllingelår og servere til sin linsesalat.

Læs også gerne: Den bedste mexicanske lasagne og Hjemmelavet majsdip

Marinerede kyllingespyd i samarbejde med Bonduelle

Som så mange gange før har jeg brugt nogle af Bonduelle gode fødevareprodukter i min aftensmad. Som altid fuldender de måltidet, og giver både ekstra smag, næring og mæthed. Dennegang er det Bonduelles dampede og sprøde linser, som jeg har brugt i salaten. De købes på dåse, og skal derfor ikke koges eller på anden måde tilberedes inden brug i maden. Det er virkelig noget jeg sætter pris på i det daglige, og faktisk koger jeg aldrig hverken linser, kikærter eller bønner længere, men køber udelukkende Bonduelles dåsevarer. Livet er simpelthen for kort til andet, og smagen og konsistensen er fuldstændig i top både i salater og sammen med marinerede kyllingespyd.

Marineret kylling  Marineret kylling og salat

Opskrift på linsesalat og marinerede kyllingespyd

Hvis du har lyst til at se en fin lille video, hvor jeg tryller denne lækre mad sammen, så vil jeg anbefale dig, at følge linket til IG-kanalen “IG-MAD-TV“. Her deler jeg og en masse andre madelskende bloggere, gode og inspirerende videoer med madopskrifter. Videoen kan ses lige: HER

Marinerede kyllingespyd med honning
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Linsesalat:
  • Fem grønne asparges
  • En stor fersken
  • To forårsløg
  • En dåse Bonduelle linser
  • 50g napolitan salat
  • to spsk. Olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • ½ tsk. havsalt
  • en lille håndfuld cashewnødder
Marinerede kyllingespyd:
  • En rød chili
  • Fem centimeter ingefær
  • En lille håndfuld koriander
  • To tsk. Flydende honning
  • 1 tsk. Havsalt
  • Saften fra ½ lime
  • 300g kyllinge inderfilet
Fremgangsmåde
Linsesalat:
  1. Skær enderne af aspargesene og kog dem i ca. 2-3min
  2. Skær asparges og fersken i små mundrette stykker
  3. Hak forårsløg fint
  4. Bland grøntsager og linser sammen med salat og vend det hele i en dressing af olivenolie, citron og salt
  5. Steg cashew nødder et par minutter på en tør pande til de er blevet gyldne
  6. Drys nødderne på salaten
Marinerede kyllingelår:
  1. Hak chili, ingefær og koriander fint.
  2. Bland det sammen med flydende honning, havsalt og limesaft
  3. Vend kylling i marinaden og sæt kødet på grillspyd
  4. Steg dem i ovnen ved 200 graders varme i ca. 15-20min

 

Følg mig rundt