kokosgrød

Der er ikke noget bedre, end at begynde dagen med en velsmagende og sund morgenmad. Især når vi er på den tid af året, hvor kulden bider, og vinden rusker i vinduer og døre. En stor anbefaling herfra er derfor, at starte dagen ud med kokosgrød.

Inspiration til opskrifter: Blødkogt æg

kokos grød  kokosgrød
En god nærende morgenmad, kan være afgørende for, hvordan min dag falder ud. Det bilder jeg mig ihvertfald ind! Dengang jeg endnu ikke var blevet mor, var det en dyd for mig, at stå op i så god tid, at jeg kunne nå at nyde min morgenmad, og ikke mindst kaffe, i ro og mag inden jeg drog mod universitetet.

Læs også gerne: Quinoagrødbagt havregrød og Opskrift på den bedste havregrød

Selvom tiden er blevet en anden størrelse, efter krudtuglen er kommet til, så gør jeg stadig meget ud af min morgenmad. Min datters morgenmad er stort set altid havregrød med varierende frugtmos på toppen, og det er derfor nærliggende at spise det samme. I morges varierede jeg dog min morgengrød, og lavede en kokos version med mørkchokolade, banan og hasselnødder som topping. Behøver jeg at sige, at det smagte pragtfuldt! Da jeg nu var igang, så valgte jeg at gå all in på sådan en almindelig mandag morgen, og kogte et blødkogt æg, som jeg serverede sammen med avokado. Her får i også opskriften på min “kokos morgengrød”

kokos grød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 1dl havregryn
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 dl mælk
  • 1 dl. vand
  • 1 tsk revet kokos
  • Topping:
  • ½ banan
  • 20g mørk chokolade
  • 1 tsk revet kokos
  • hasselnødder hakket groft
Fremgangsmåde
  1. Smelt kokosolie ved svag varme i en gryde, og vend havregryn i olien.
  2. Tilsæt derefter mælk, vand, og revet kokos og skru op for varmen til grøden koger, imens der røres jævnligt.
  3. Når grøden koger, skrues der straks ned på svag varme igen, hvor den skal stå i ca. 5min, imens der stadig røres jævnligt.
  4. Top grøden med kokos, årstidens frugter, chokolade, nødder eller hvad du bedst kan lide, og spis din morgenmad med det samme. Velbekomme!

 

 

3 kommentarer til “kokosgrød”

  1. Pingback: Mandelgrød - Maria Vestergaard

  2. Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard

  3. Pingback: Quinoagrød med banan - Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.