Kokosgrød har du højst sandsynligt endnu ikke smagt. Men jeg synes, at du skulle prøve det. Kokosgrøden er baseret på en klassisk havregrød, men har eksotiske noter. Og du kan vælge at toppe din grød med blot kokosflager og nødder, eller i en mere ekstravagant udgave med frisk, tropisk frugt.
Inspiration til opskrifter: Havregrød og Risengrød
Opskrift på kokosgrød
Kokosgrød
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 tsk. kokosolie
- 1 dl mælk
- 1 dl vand
- 1 tsk. kokosflager
Servering
- kokosflager
- nødder og chokolade
Sådan gør du
Kokosgrød
- Smelt kokosolie ved svag varme i en gryde og vend havregryn heri
- Tilsæt mælk, vand og kokos, og rør godt rundt
- Lad det koge op, sæt låg på og lad det simre ved svag varme i ca. 10min til grøden har samlet sig. Rør rundervejs
Servering
- Top grøden med kokosflager, hakket chokolade, mandler mm.
Grød med kokos
En god og nærende morgenmad er altid et foretrække. Og derfor vil jeg endnu engang slå et slag for grød. De er mættende og ofte lavet på havregryn, der har et højt indhold af kostfibre. Det er ligesom med rugbrød. Når man først spiser havregryn eller rugbrød, så har man stort set fået dækket sit daglige behov for kostfibre. Derfor er det fordelagtigt at begynde sin morgen med en kokosgrød. For så ved man, at man har spist kostfibre. Og i stedet for at lave en klassisk havregrød, så kan man altid eksperimentere med forskellige smage. Og det er her at en kokosgrød kommer ind i billedet. Kokossmagen kan komme fra både kokosolie, kokosmælk og kokosflager.
Inspiration til opskrifter: Mandelgrød og Vegansk risengrød
Kokosolie, kokosmælk og kokosflager
Man kan vælge at tilsætte en teske kokosolie til sin kokosgrød i begyndelsen, som havregrynene kan stege en smule i. Man skal blot være opmærksom på, at kokosolie fåes med neutral smag, og dette skal man således undgå at købe. I hvertfald hvis man ønsker at tilføre kokos smag til sin kokosgrød. Som jo er hele meningen. Dernæst kan man bruge kokosmælk i stedet for vand eller almindelig mælk. Jeg synes selv, at kokosmælk er en anelse for fedt, så derfor vælger jeg ikke at bruge det til min morgenmad. Slutteligt kan man bruge kokosflager. Kokosflager kan fåes i store stykker eller som finthakket mel. Hvad man vælger at bruge er fuldstændig op til en selv.
Inspiration til opskrifter: Overnight oats og Morgengrød
3 kommentarer til “kokosgrød”
Pingback: Mandelgrød - Maria Vestergaard
Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard
Pingback: Quinoagrød med banan - Maria Vestergaard