Mandelgrød er en klassisk grød lavet på havregryn og mandelmælk. Hvis du ikke spiser eller drikker mejeriprodukter, så er denne havregrød derfor oplagt at spise. Mandelmælk er en plantemælk, og derfor er mandelgrøden også vegansk.
Inspiration til opskrifter: Kokosgrød og Bagt havregrød
Opskrift på mandelgrød

Mandelgrød
Ingredients
- 1 dl havregryn
- 3 dl mandelmælk
Servering
- 10 mandler
- 50 g frisk frugt
Instructions
- Tilsæt havregryn og mandelmælk til en gryde
- Kog grøden langsomt op under omrøring. Skru ned for varmen, når grøden koger, og lad den koge ved lav temperatur i ca. 10min under hyppig omrøring
Servering
- Hak mandler groft og drys dem ud over grøden sammen med friske bær
Hjemmelavet grød med mandel
Grød er ikke bare en vinterbegivenhed. Man kan sagtens spise havregrød hele året rundt. Også når solen skinner, og det er varmt udenfor. Når kalenderen skriver sommer, så plejer jeg at toppe min mandelgrød med friske bær, som er i sæson. Hindbær er et glimrende eksempel på et bær, som er sødt og let syrligt. Den syrlige smag går især godt sammen med den fede mandelsmag. Andre bær og frugter kan også bruges til servering af en mandelgrød. Friske jordbær, blåbær og brombær er eksempler på dette. Men også æbler, banan og pære kan skæres ud i mundrette stykker og fordeles over grøden.
Inspiration til opskrifter: Chiagrød og Quinoagrød
Mandler og næringsindhold
Du har med sikkerhed hørt, at nødder er sundt. Og dette er også helt rigtigt. Nødder, og i dette tilfælde mandler, har et højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler samt af umættede fedtsyrer. Derfor anbefales det også fra fødevarestyrelsen, at nødder indtages som en del af en sund og varierende kost. Men nødder er også kalorierige. Man skal derfor ikke spise for mange. I hvertfald ikke hvis man ønsker at være i kalorieunderskud. Denne mandelgrød er derfor rig på næring. Havregryn og mandler indeholder som sagt kostfibre, som er essentielt for en sund kost, men hvis man vil gøre grøden mindre energitæt, så skal man undlade at tilsætte mandler.
Inspiration til opskrifter: Havregrød og Risengrød
Hjemmelavet mandelgrød
Jeg foretrækker altid at bruge havregryn som grundingrediens i mine grødopskrifter herinde og i mit køkken. Havregryn koges nemt ud, og er derfor rar at spise for både store og små. Hvis du vil gøre morgenerne endnu nemmere og grøden endnu bedre, så kan du lægge din mandelgrød i blød i køleskabet natten over. Næste dag skal du blot varme mandelgrøden op, og så har du en fabelagtig grød lavet på mandelmælk at spise.
Inspiration til opskrifter: Peanutbuttergrød og Chiabudding
3 kommentarer til “Mandelgrød”
Det synes jeg, lyder som en rigtig god ide! 🙂
Pingback: Bagt havregrød med bær og nødder - Maria Vestergaard
Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard