Vegansk risengrød er en simpel grød lavet på grødris og havremælk eller rismælk. Ligesom klassisk risengrød, så kan grøden serveres med smør og kanelsukker. Men man kan også tilsætte rabarberkompot i sæson, og få en mere frisk og syrlig, vegansk grød.
Inspiration til opskrifter: Risengrød og Morgengrød
Opskrift på vegansk risengrød
Vegansk risengrød
Ingredienser
- 100 g grødris
- 6 dl havredrik eller risdrik
- 1 knivspids salt
Servering
- kanelsukker
- smør
- evt. rabarberkompot
Sådan gør du
Risengrød
- Kog grødris med havre- eller risdrik i en tykbundet gryde
- Kog det langsomt op. Sæt låg på gryden. Og lad det koge ved svag varme i ca. 45min. Rør i grøden undervejs, så mælken ikke brænder på
Servering
- Server grøden med kanelsukker, smørklat og evt. rabarberkompot
Grødris og trekornsris
Ofte laves en vegansk risengrød på grødris. De er billige at købe og fåes i alle både små og store supermarkeder. Grødris koger også nemt ud, når der tilsættes væske til gryden. Og så smager de ikke af særlig meget. Derfor er grødens karakteristiske smag dét, som man tilsætter oven på grøden. Hvilket ofte er kanelsukker. Man kan dog bruge andet end grødris som grundingrediens i sin opskrift på vegansk risengrød. Trekornsblanding er et eksempel. Grød der er lavet på trekornsblandinger er dog en del mere grove i udtrykket, og grøden bliver heller ikke ligeså cremet i konsistensen, som når grøden er lavet på grødris.
Inspiration til opskrifter: Mandelgrød og Kokosgrød
Grød med plantemælk
Når man skal lave vegansk risengrød så er basen, udover grødris, plantemælk. Plantemælk kan bestå af soyamælk, mandelmælk, havremælk, rismælk osv. Jeg kan bedst lide min veganske grød lavet på havremælk og sommetider rismælk. Havremælk er mild og sød i smagen, og smager dejligt sammen med den cremede risengrød.
Inspiration til opskrifter: Quinoagrød og Julegrød
Vegansk risengrød med kompot
Risengrød og grød i det hele taget, hører sig ofte til vinterhalvåret. Men man kan også sagtens spise grød i foråret, og sågar når det er rigtig varmt i vejret. I så fald vil jeg anbefale at servere grøden med kompot til. Rabarberkompot er et godt eksempel. Denne kompot er sød og let syrlig, og det smager skønt sammen med den cremede grød. I stedet for rabarberkompot kan man også servere kompot af jordbær, hindbær, kirsebær og ligende.
1 kommentar til “Vegansk risengrød”
Pingback: Trekornsbrød - Maria Vestergaard