Overnight oats

Overnight oats

Overnight oats er en af de absolut nemmeste morgenmads kreationer, og så smager det alligevel så besynderligt godt. Ingredienserne til den kolde grød kan varieres i det uendelige, og denne opskrift på køleskabsgrød er inspireret af “strawberry cheesecake”.

Inspiration til grød opskrifter: Havregrød og Risengrød

Opskrift på overnight oats

Overnight oats

Overnight oats

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 1 person

Ingredienser

Grød:

  • 50 g havregryn (gerne grovvalset)
  • 1 tsk. chiafrø
  • 1 dl yoghurt natural
  • 1/2 dl skummetmælk
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. citron skal
  • 50 g frosne jordbær

Topping:

  • 1 spsk. mysli
  • 50 g friske jordbær

Sådan gør du

Grød:

  • Bland havregryn med chiafrø, mælk, yoghurt, flydende honning og citronskal
  • Tilsæt frosne jordbær og sæt låg på glasset eller bøtten
  • Opbevar grøden i køleskabet i mindst fire timer eller natten over

Topping:

  • Drys med mysli for jordbær skåret i skiver ved servering

Overnight oat grød

Havre og dets fordele

Det absolut vigtigste i køleskabsgrød er havregryn. Hvilket er en enestående råvare. Udover at havregryn er fabelagtigt at bruge i grødopskrifter, bagværk mm., så har det også nogle gode, ernæringsmæssige fordele. Havregryn har nemlig et højt indhold af kostfibre. Hvorfor det mætter utrolig godt. Sidst men ikke mindst er havregryn billigt at købe, og kan ovenikøbet dyrkes i Danmark. Der er altså mange gode grunde til at spise havre og ikke mindst i en overnight oats grød som denne.

Inspiration til grød opskrifter: Chiagrød og Bagt havregrød

Ingredienser til overnight oats

Udover havre så skal man bruge en mælk eller surmælks produkt, som man kan blande grynene i. Hvis man ikke bryder sig om komælk, så kan man sagtens benytte sig af plantemælk i stedet for. Det samme er tilfældet med yoghurten, hvor man også kan bruge en version lavet på planter. Derudover kan det anbefales at tilsætte chiafrø til sin overnight oats. Chiafrø indeholder en masse næringsstoffer, og derudover suger de enormt meget væske til sig. Dette betyder, at grøden bliver ekstra cremet og ensartet. Sidst men ikke mindst kan man tilsætte forskellige smagsgivere til køleskabsgrøden. Flydende honning eller marmelade til at søde med, friske bær, nødder, peanutbutter, vanilje ekstrakt osv.

Inspiration til grød opskrifter: Bagt chiagrød og Kokosgrød

“Strawberry cheesecake” grød

Det lyder måske en anelse mærkværdigt, men det kan nu i den grad anbefales. Grød som smager en anelse af strawberry cheesecake. Det vil sige smagen af jordbær, knasende mysli og en let syrlig konsistens. Aldrig har morgenmad smagt så herligt.

Del på print

19 kommentarer til “Overnight oats”

  1. Kære Maria, tak for 2 super gode opskrifter, havreklid knækbrød og oat grød over night,
    Dem kan jeg bruge når jeg skal på usa og kongres tur om lidt, tåler nemlig ikke alverdens tilsætningsstoffer eller hvede, jubii ????, og tusind tak???

  2. Jeg bruger også microovn til at varme mad op. Men nogle mener, man dræber alle vitaminer i microovn. Ved ikke om det er rigtigt. Men man kan jo bare varme det i en gryde.
    Lyder lækkert det vil jeg prøve.

  3. Hej Maria tilsætter du alle nævnte krydderier i en grød eller et krydderi i hver grød?
    Vil prøve det i aften

  4. Hej Marie
    Kan det passe du lige har ændret i opskriften?? Synes den plejer at være med krydderier og uden citron og bær 🙂
    Bedste hilsner
    Merete

  5. Hej Maria
    Jeg mener at jeg for et halvt år siden brugte din opskrift til overnightoats, men det ligner ikke denne opskrift? For i den jeg brugte var der ikke alle de her ting i, men en masse krydderier som kanel og kardemomme.
    Husker jeg helt forkert? Eller er det her en ny opskrift?
    Hilsen Sofie

  6. Hej Maria – jeg har brugt din gamle opskrift til at lave overnight oats, og kunne virkelig godt tænke mig, at benytte mig af den igen. Er det muligt at du kan dele den igen?:)
    Hilsen Sofie

  7. Hej
    De frosne bær… hakker du dem i mindre stykker og er de frosne eller optøede, når du blander dem i?

    Vh Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering