Overnight oats er en af de absolut nemmeste morgenmads kreationer, og så smager det alligevel så besynderligt godt. Ingredienserne til den kolde grød kan varieres i det uendelige, og denne opskrift på køleskabsgrød er inspireret af “strawberry cheesecake”.
Inspiration til grød opskrifter: Havregrød og Risengrød
Opskrift på overnight oats

Overnight oats
Ingredienser
Grød:
- 50 g havregryn (gerne grovvalset)
- 1 tsk. chiafrø
- 1 dl yoghurt natural
- 1/2 dl skummetmælk
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. citron skal
- 50 g frosne jordbær
Topping:
- 1 spsk. mysli
- 50 g friske jordbær
Sådan gør du
Grød:
- Bland havregryn med chiafrø, mælk, yoghurt, flydende honning og citronskal
- Tilsæt frosne jordbær og sæt låg på glasset eller bøtten
- Opbevar grøden i køleskabet i mindst fire timer eller natten over
Topping:
- Drys med mysli for jordbær skåret i skiver ved servering
Havregryn og sundhed
Det absolut vigtigste i overnight oats er havregryn. Hvilket er en enestående råvare. Udover at havregryn er fabelagtigt at bruge i grødopskrifter, bagværk mm., så har det også nogle gode, ernæringsmæssige fordele. Havregryn har nemlig et højt indhold af kostfibre. Hvorfor det mætter utrolig godt. Sidst men ikke mindst er havregryn billigt at købe, og kan ovenikøbet dyrkes i Danmark. Der er altså mange gode grunde til at spise havre og ikke mindst i en overnight oats grød som denne.
Inspiration til grød opskrifter: Chiagrød og Bagt havregrød
Ingredienser til overnight oats
Udover havre så skal man bruge en mælk eller surmælks produkt, som man kan blande grynene i. Hvis man ikke bryder sig om komælk, så kan man sagtens benytte sig af plantemælk i stedet for. Det samme er tilfældet med yoghurten, hvor man også kan bruge en version lavet på planter. Derudover kan det anbefales at tilsætte chiafrø til sin overnight oats. Chiafrø indeholder en masse næringsstoffer, og derudover suger de enormt meget væske til sig. Dette betyder, at grøden bliver ekstra cremet og ensartet. Sidst men ikke mindst kan man tilsætte forskellige smagsgivere til køleskabsgrøden. Flydende honning eller marmelade til at søde med, friske bær, nødder, peanutbutter, vanilje ekstrakt osv.
Inspiration til grød opskrifter: Bagt chiagrød og Kokosgrød
“Strawberry cheesecake” grød
Det lyder måske en anelse mærkværdigt, men det kan nu i den grad anbefales. Grød som smager en anelse af strawberry cheesecake. Det vil sige smagen af jordbær, knasende mysli og en let syrlig konsistens. Aldrig har morgenmad smagt så herligt.
Overnight oats i køleskab
Allerede efter ca. 4 timer, så har havregrynene suget væske til sig, og er blevet til overnight oats. Man kan med fordel røre rundt et par gange undervejs. Særligt hvis der er chiafrø i, som godt kan lave klumper i den kolde grød. Når grøden er færdigtilberedt, som man vel godt kan kalde i køleskabet, så skal grøden toppes med frisk frugt. Hvilket er helt oplagt til en køleskabsgrød.
19 kommentarer til “Overnight oats”
Kære Maria, tak for 2 super gode opskrifter, havreklid knækbrød og oat grød over night,
Dem kan jeg bruge når jeg skal på usa og kongres tur om lidt, tåler nemlig ikke alverdens tilsætningsstoffer eller hvede, jubii ????, og tusind tak???
Kære Maria.
Hvornår tilsætter du honningen i denne opskrift? I selve grøden eller som topping?
Det tilsætter jeg selve grøden 🙂
Jeg bruger også microovn til at varme mad op. Men nogle mener, man dræber alle vitaminer i microovn. Ved ikke om det er rigtigt. Men man kan jo bare varme det i en gryde.
Lyder lækkert det vil jeg prøve.
Hej Tina
Jeg har endnu ikke læst noget evidens tilhørende denne påstand, så jeg bliver ved med at bruge mikrobølgeovn 🙂
Hej Maria tilsætter du alle nævnte krydderier i en grød eller et krydderi i hver grød?
Vil prøve det i aften
Hej Tanja
Jeg tilsætter alle forskellige slags krydderier til den samme grød 🙂
Hej Maria,
Hvor mange dage kan grøden holde i køleskab?
Hej Jette
Jeg ville mene to dage. I længere tid kan du risikere at mælkeproduktet bliver surt 🙂
Hej Marie
Kan det passe du lige har ændret i opskriften?? Synes den plejer at være med krydderier og uden citron og bær 🙂
Bedste hilsner
Merete
Hej Merete. Ja, jeg opdateret opskriften 🙂 Jeg håber at du kan lide denne version også.
Mvh. Maria Vestergaard
Hej Maria
Jeg mener at jeg for et halvt år siden brugte din opskrift til overnightoats, men det ligner ikke denne opskrift? For i den jeg brugte var der ikke alle de her ting i, men en masse krydderier som kanel og kardemomme.
Husker jeg helt forkert? Eller er det her en ny opskrift?
Hilsen Sofie
Hej Sofie. Opskriften er blevet opdateret til denne nye version 🙂 Jeg håber den falder i god jord hos dig!
Mvh. Maria Vestergaard
Hej Maria – jeg har brugt din gamle opskrift til at lave overnight oats, og kunne virkelig godt tænke mig, at benytte mig af den igen. Er det muligt at du kan dele den igen?:)
Hilsen Sofie
Hej Sofie. Jeg har desværre ikke den gamle opskrift længere, men jeg håber du kan bruge denne nye opskrift i stedet for 🙂
Mvh. Maria Vestergaard
Er den her opskrift blevet opdateret mindes du havde en version med kanel og uden yoghurt?
Hej, ja det er rigtigt. Opskriften er blevet opdateret fornyligt. Jeg håber på du på trods af dette stadig kan lide opskriften 🙂
Mvh. Maria Vestergaard
Hej
De frosne bær… hakker du dem i mindre stykker og er de frosne eller optøede, når du blander dem i?
Vh Rikke
Hej Rikke
Jeg hverken hakker dem eller tøer dem op inden de tilsættes til grøden 🙂
Mvh Maria Vestergaard