Quinoagrød med banan

Quinoagrød

Quinoagrød skal i nu præsenteres for. Vi er nemlig endelig nået grødsæsonen, og vores vante morgenmadsmåltid med æg og hjemmebagt brød herhjemme, er blevet skiftet ud med, havregrød, kokosgrød, mandelgrød og nu denne grød af quinoa. Det er ikke første gang, at jeg eksperimenterer med denne type korn i madlavningen. Jeg bruger meget ofte quinoa i salater og gryderetter. Men det er ikke ofte, at jeg husker at bruge kernerne i min morgengrød. Udover at quinoa er utrolig næringsrige, så smager det altså også utrolig godt. Og begge grunde er årsagerne til, at jeg spiser quinoagrød et par gange om måneden. Grøden mætter utrolig meget, og da der i denne opskrift også er tilsat banan, så holdes mavesækken mæt utrolig længe.

Inspiration til opskrifter: Chiagrød og kokos grød

Opskrift på quinoagrød

Quinoagrød

Quinoagrød

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 person

Ingredienser

Grød

  • 1 dl hvide quinoakerner
  • 2 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl mælk
  • 1/2 banan
  • 1 tsk flydende honning

Servering

  • 1/2 banan
  • 25 g mørk chokolade

Sådan gør du

Grød

  • Skyl aftenen før quinoakerner i en si under rindende vand. Kog derefter quinoa med 2 dl vand i ca. 15min. Stil grøden på køl natten over
  • Bland næste morgen kogte quinoakerner med mælk og en halv most banan
  • Kog langsomt quinoagrøden med banan op i en lille gryde under omrøring
  • Tilsæt honning og rør grundigt i grøden til den når den ønskede konsistens

Servering

  • Hak chokolade groft og skær den sidste halvdel af banan i skiver.
  • Top quinoagrøden med chokolade og banan

Quinoakerner i grød

Du er måske ikke så kendt med quinoakerner endnu, men der findes adskillige opskrifter, også herinde, hvor du kan tilsætte quinoa til din mad. Quinoa har i sig selv ikke særlig meget smag. Fuldstændig ligesom andre kuldrydratkilder med højt fiberindhold, som heller ikke smager af meget. Havregryn er et godt eksempel på dette. Du skal derfor tænke quinoakerner som grundstenen i din quinoagrød, og herefter tilsætte banan, mørk chokolade, mælk og en smule salt, som alt sammen giver smag til grøden. Grundene til, hvorfor du skal overveje at bruge disse kerner i din madlavning, er der mange af. Først og fremmest indeholder quinoa ikke kun kulhydrat men også protein. Du får altså tilført protein til din morgenmad uden at spise kød eller æg, som ellers er nogle store proteinkilder. Men som også er animalske fødevarer.

Inspiration til opskrifter: Risengrød og Byggrød

Havregrød med quinoa

Hvis du ikke er hel klar til at springe ud i en quinoagrød udelukkende lavet på disse kerner, så kan du også lave en blanding af havregryn og kernerne. Dette er særligt et foretrække til børn, som nok mest af alt er vant til konsistensen og smagen af havregrød. Derudover kan du bruge andre typer af mælk end almindelig komælk til din quinoagrød. Mandelmælk, rismælk og havremælk er eksempler på plantemælk, som gør din quinoagrød udelukkende plantebaseret.

Inspiration til grød opskrifter: Havregrød og Bagt grød med æg

7 kommentarer til “Quinoagrød med banan”

  1. Pingback: kokos grød - Maria Vestergaard

  2. Pingback: Bagt havregrød med bær og nødder - Maria Vestergaard

  3. Pingback: kokosgrød - Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering