Kogte ris er et fantastisk element i alverdens retter. Derfor er det essentielt at koge de helt perfekte ris. Dog, er det ikke altid nemt at koge de helt perfekte ris. Her er den bedste opskrift til kogte ris, samt tips og tricks.
Inspiration til opskrifter: Boller i karry og Ristaffel
Sådan koger du ris
Opskrift på kogte ris
Kogte ris er et af mine yndlingselementer i retter. Derfor er det også vigtigt, at de koges helt og aldeles perfekt. Når man koger ris, så er der en tommelfingerregel, der lyder på 1 dl ris pr. person. Først og fremmest måles hvor meget ris der skal bruges. Derefter skylles risene under en kold hane. Dette gør man for at skylle stivelsen ud, som hjælper med at risene ikke klumper. Herefter måles hvor meget vand der skal bruges. Endnu en tommelfingerregel er 1,5 dl vand per person. Risene skal sørges for at dække bunden af gryden, samtidig med at vandet skal dække risene med en lille afstand på ca. 2 cm. Herefter skal risene få lov til at koge, hvorefter 1 tsk. salt tilsættes. Når risene har kogt op, skrues der ned for blusset. Hvor lang tid risene skal have står på den pågældende pakke. Oftest er det 15 min, og sådan skabes de perfekte kogte ris.
Inspiration til opskrifter: Kylling i karry og Stegte ris
Tommelfingerregel
- 1 dl ris pr. person
- 1,5 vand dl pr. person
Inspiration til opskrifter: Kogte kartofler og Kogt pasta
Forskellen på hvide og brune ris?
Der er flere forskellige typer ris. Hermed skal man huske at de brune og grove ris skal have en længere kogetid end de hvide ris (hvor lang tid risene skal have står på pakken). Dette skyldes at de brune ris stadig har skallen på, som er det, der skaber den brune farve. Fremgangsmåden for alle typer kogte ris er dog akkurat den samme.
Inspiration til opskrifter: Kylling tikka masala og Sushibowl