Ristaffel er kylling i karry taget til næste niveau. Idéen bag ristaffel er en risret, der er toppet med en masse lækker forskellig toppings som rosiner, æbler, bananer og hvad hjertet ellers begærer. Det er med sikkerhed forskelligt fra familie til familie, hvad man topper sin ristaffel med, men nedenfor finder du en masse gode bud på tilbehør til kylling i karry.
Inspiration til asiatisk inspireret mad: Wok med kylling og Wok med oksekød
Opskrift på ristaffel

Ristaffel
Ingredienser
Kylling i karry:
- 2 løg
- 1 spsk. olie (f.eks sesamolie)
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 350 g kylling i tern
- 2 dl kogende vand
- 1 boullionterning med kylling
- 400 ml kokosmælk
- jævnes med maizena
- smages til med salt og evt. ekstra krydderier
Tilbehør:
- kogt ris
- 1 banan
- 2 håndfulde peanuts
- 75 g rosiner
- 3 forårsløg
- 100 g ananas
- 2 æbler
- koriander
Sådan gør du
Kylling i karry:
- Skær løg i tern og steg dem i en gryde med olie til de bliver bløde
- Tilsæt krydderier og kylling skåret i tern
- Steg kylling til det er gennemstegt
- Tilsæt vand og boullion og lad det simre under låg i 15min ved lav temperatur
- Tilsæt kokosmælk og lad det langsomt varme op
- Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og jævn saucen med maizena
Tilbehør:
- Kog ris som anført på pakken til fire personer
- Skær alle grøntsager og frugter i mundrette stykker og server det forskellige tilbehør i hver sin skål
Toppings til kylling i karry
Hvad du vælger at toppe din ristaffel med, er helt op til dig. I denne opskrift er der nogle forskellige bud, men det ligger helt frit for, hvilke du vælger. Det er en god idé at skære alt toppingen i små mundrette tern eller skiver, så det bliver lettere at have en masse forskelligt at drysse over sin ristaffel. Tænk også gerne over at råvarerne har forskellige smage, så du rammer noget sødt, noget salt, noget surt og noget stærkt for at give retten lidt modspil, samtidig med at elementerne har forskellige teksturer og konsistenser. Andre gode toppings kan være kokosmel, mango, peberfrugt, chutney, ærter, majs mm.
Inspiration til asiatisk inspireret opskrifter: Asiatisk sandwich og Risfrikadeller
Ristaffel til middagsgæsterne
Ristaffel er en super hyggeligt ret du sagtens kan servere til middagsgæsterne. Basen af ris og kylling i karry er let at gå til, men retten eleveres ved at have et lækkert udvalg af toppings. Anret de forskellige toppings i fine skåle og placér dem rundt omkring på bordet. Farverne på de forskellige elementer ser fint og festligt ud på bordet.
Inspiration til asiatisk inspireret opskrifter: Asiatisk kyllingesuppe og Limemarineret kylling
Cremet kylling i karry
Kylling i karry er basen for denne ret, så derfor er det vigtigt at den er god og smagfuld. Sesamolien giver en lækker nøddeagtigsmag som smager super godt til retten. Derudover får ristaffel smag fra løg, karry (selvfølgelig) og stødt ingefær. Gurkemeje smager ikke af meget, men det er med til at give retten sin flotte gule farve. Sovsen laves af kokosmælk, boullion af kylling og jævnes med maizena for at give en lækker konsistens. I denne opskrift bruges der kylling, men ristaflen kan også sagtens laves med boller i karry. Det er selvfølglig selvklart, at opskriften ikke har noget med det asiatiske køkken at gøre, men det gør nu ikke opskriften mindre god af den grund.
Kan ristaffel fryses?
Selve karrysovsen med kylling kan sagtens fryses ned. Derfor kan man også lave en dobbelt portion af selvsamme, og fryse halvdelen ned til en anden god gang, hvor man har lyst til at servere ristaffel. Banan, peanuts, kokosflager, rosiner og det andet tilbehør, man drysser over sin ristaffel, kan ikke fryses ned på samme måde. Derfor er det altså kun karrysovsen, man kan forberede i forvejen.
6 kommentarer til “Ristaffel”
Åh ja, det ér bare en (80’er-) klassiker! Herhjemme får vi: kokosmel, peanuts, rosiner, ristede sesamfrø, appelsin-stykker, ananas, syltede agurker i små stykker og mangochutney til. Min mand og vores unger vil også gerne have kogte æg i små stykker i (af uvisse årsager – jeg springer over! ?) Og så har jeg en følelse af, at jeg glemmer at nævne noget…
Min mor lavede altid en besynderlig omgang “banan-splat” til; bananer i skiver, som steges i olie på panden, til de bliver som bananmos. Nu har jeg aldrig været ret pjattet med bananer, men den der udsplattede stegte banan-ting må hun gerne beholde for sig selv! ?
Min søn spurgte faktisk i går, om vi ikke snart skal have ristaffel igen. Måske jeg snart skal sætte den på menuen igen? ?
God weekend! ?
Ja, ristaffel er altså en helt fantastisk og skøn ret – også selvom den ikke er just moderne og hip! 😀
Det lyder nu ellers meget lækkert med det banan-splat. Haha! Det lyder som noget min mand ville elske. Han laver ofte sådan noget, og putter på hans amerikanske pandekager om søndagen 🙂
Den med æg har jeg ikke prøvet før, men hørte flere der nævnte det på instagram. Måske jeg skulle prøve det næste gang.
God ny uge til dig! 🙂
Er det friske eller tørrede bananer, du bruger? Har planer om at lave retten til vores madklub på torsdag 🙂
Hvor lyder det lækkert for din madklub 🙂
Man kan da helt sikkert bruge begge dele! Jeg plejer at bruge friske bananer.
Hvornår putter du karry og ingefær i, syntes ikke lige jeg kan læse mig frem til det?
Okay, efter at have nærlæst for 8 gang ser jeg det! ? hehe
Har opdaget det med karry og ingefær nu, du må gerne se bort fra kommentaren..
God jul