Ristaffel

Ristaffel

Ristaffel er kylling i karry taget til næste niveau. Idéen bag ristaffel er en risret, der er toppet med en masse lækker forskellig toppings som rosiner, æbler, bananer og hvad hjertet ellers begærer.

Inspiration til asiatisk inspireret mad: Wok med kylling og Wok med oksekød

Opskrift på ristaffel

Ristaffel

Ristaffel

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kylling i karry:

  • 2 løg
  • 1 spsk. olie (f.eks sesamolie)
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 350 g kylling i tern
  • 2 dl kogende vand
  • 1 boullionterning med kylling
  • 400 ml kokosmælk
  • jævnes med maizena
  • smages til med salt og evt. ekstra krydderier

Tilbehør:

  • kogt ris
  • 1 banan
  • 2 håndfulde peanuts
  • 75 g rosiner
  • 3 forårsløg
  • 100 g ananas
  • 2 æbler
  • koriander

Sådan gør du

Kylling i karry:

  • Skær løg i tern og steg dem i en gryde med olie til de bliver bløde
  • Tilsæt krydderier og kylling skåret i tern
  • Steg kylling til det er gennemstegt
  • Tilsæt vand og boullion og lad det simre under låg i 15min ved lav temperatur
  • Tilsæt kokosmælk og lad det langsomt varme op
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og jævn saucen med maizena

Tilbehør:

  • Kog ris som anført på pakken til fire personer
  • Skær alle grøntsager og frugter i mundrette stykker og server det forskellige tilbehør i hver sin skål

Ristaffel tilbehør

Toppings

Hvad du vælger at toppe din ristaffel med, er helt op til dig. I denne opskrift er der nogle forskellige bud, men det ligger helt frit for hvilke du vælger. Det er en god idé at skære alt toppingen i små mundrette tern eller skiver, så det bliver lettere at have en masse forskelligt at drysse over sin ristaffel. Tænk også gerne over at råvarerne har forskellige smage, så du rammer noget sødt, noget salt, noget surt, noget stærkt for at give retten lidt modspil, samtidig med at elementerne har forskellige teksturer og konsistenser.

Andre gode toppings kan være kokosmel, mango, peberfrugt, chutney, ærter, majs mm.

Inspiration til asiatisk inspireret opskrifter: Asiatisk sandwich og Risfrikadeller

Ris taffel

Ristaffel til middagsgæsterne

Ristaffel er en super hyggeligt ret du sagtens kan servere til middagsgæsterne. Basen af ris og kylling i karry er let at gå til, men retten eleveres ved at have et lækkert udvalg af toppings. Anret de forskellige toppings i fine skåle og placér dem rundt omkring på bordet. Farverne på de forskellige elementer ser fint og festligt ud på bordet.

Inspiration til asiatisk inspireret opskrifter: Asiatisk kyllingesuppe og Limemarineret kylling

En god kylling i karry

Kylling i karry er basen for denne ret, så derfor er det vigtigt at den er god og smagfuld. Sesamolien giver en lækker nøddeagtigsmag som smager super godt til retten. Derudover får retten smag fra løg, karry (selvfølgelig) og stødt ingefær. Gurkemeje smager ikke af meget, men det er med til at give retten sin flotte gule farve. Sovsen laves af kokosmælk, boullion af kylling og jævnes med maizena for at give en lækker konsistens.

I denne opskrift bruges der kylling, men ristaflen kan også sagtens laves med boller i karry.

Del på print

6 kommentarer til “Ristaffel”

  1. Åh ja, det ér bare en (80’er-) klassiker! Herhjemme får vi: kokosmel, peanuts, rosiner, ristede sesamfrø, appelsin-stykker, ananas, syltede agurker i små stykker og mangochutney til. Min mand og vores unger vil også gerne have kogte æg i små stykker i (af uvisse årsager – jeg springer over! ?) Og så har jeg en følelse af, at jeg glemmer at nævne noget…
    Min mor lavede altid en besynderlig omgang “banan-splat” til; bananer i skiver, som steges i olie på panden, til de bliver som bananmos. Nu har jeg aldrig været ret pjattet med bananer, men den der udsplattede stegte banan-ting må hun gerne beholde for sig selv! ?
    Min søn spurgte faktisk i går, om vi ikke snart skal have ristaffel igen. Måske jeg snart skal sætte den på menuen igen? ?
    God weekend! ?

    1. Ja, ristaffel er altså en helt fantastisk og skøn ret – også selvom den ikke er just moderne og hip! 😀
      Det lyder nu ellers meget lækkert med det banan-splat. Haha! Det lyder som noget min mand ville elske. Han laver ofte sådan noget, og putter på hans amerikanske pandekager om søndagen 🙂
      Den med æg har jeg ikke prøvet før, men hørte flere der nævnte det på instagram. Måske jeg skulle prøve det næste gang.
      God ny uge til dig! 🙂

  2. Okay, efter at have nærlæst for 8 gang ser jeg det! ? hehe

    Har opdaget det med karry og ingefær nu, du må gerne se bort fra kommentaren..

    God jul

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering