Boller i karry er vi mange, som er vokset op med. Og måske hører retten også mere til 90’erne og 80’ernes madkultur, men ikke destomindre, så er det en fantastisk familieret alligevel. Opskriften nedenfor er med en utrolig nem ingrediensliste og fremgangsmåde, og smagen på saucen er med en intens karry smag. Hele herligheden bliver serveret med ris til og pyntet med finthakket æble og evt. krydderurter.
Inspiration til familieretter: Spaghetti med kødsovs og Fyldt kyllingebryst
Opskrift på boller i karry
Boller i karry
Ingredienser
Karrysauce:
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 æble
- 1 spsk. smør
- 1-2 spsk karry
- 6 dl mælk
- 1 boullionterning (svin-, kylling- eller grøntsags boullion)
- smages til med salt
- maizena til jævning
Boller:
- 1 løg
- 400 g svinefars (eller svine/kalve fars)
- 1/2 dl mælk
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 50 g havregryn
- 50 g hvedemel
- Smør til stegning
Sådan gør du
Karrysauce:
- Hak løg, hvidløg og æble fint
- Steg det i en stor gryde med smør og karry
- Tilsæt mælk og boullionterning og lad det koge langsomt op
- Smag til med salt og jævn evt. saucen med maizena
Boller:
- Hak løg og bland det med svinefars, æg, hvedemel, havregryn og salt
- Form bollerne vha en spiseske og put dem i en gryde med kogende vand. Bollerne er færdige, når de lægger sig i overfladen
- Put de færdigkogte boller over i gryden med karrysauce og lad gerne det hele simre yderligere i 10min inden servering
Ingredienser til karry saucen
Jeg laver altid karrysaucen med en anelse æble i. Jeg hakker faktisk blot et æble i tern, som jeg så steger i gryden sammen med løg og krydderier. Det giver en dejlig sødme til karrysaucen og en anelse tekstur. Derudover er opskriften helt simpelt og meget traditionel. Hvis man vil gå skridtet videre, så kan man selvfølgelig altid toppe sin karryret med alverdens godt “ris-taffel-topping”, men det synes jeg nu er bedst, ovenpå den klassiske ristaffel opskrift med kylling. Istedet drysser jeg min tallerken med en anelse finthakkede krydderurter; persille, purløg mm., samt fint hakket æble.
Inspiration til familieretter: Lasagne og kylling i karry
Boller i karry – familieretter
Før jeg fik børn, lavede jeg aldrig boller i karry. Min kære mand elsker det, så det har faktisk været en anelse synd for ham, at jeg let og elegant, er gået uden om mange af disse retter. Nu er sagen dog en ganske anden. For vores børn elsker simpelthen den klassiske ret; boller i karry, ligesom de også elsker alle andre traditionelle familieretter. Det er helt sikkert kombinationen af den milde sauce, det bløde kød og så måske endda den flotte gule farve, også. Vores ældste datter roser ihvertfald altid den fine farve vældig meget, når vi spiser karrysauce med kødboller, og alle mand spiser med stor velbehag den klassiske familieret, som vi spiser sammen med ris.
Inspiration til familieretter: Flæskesteg med brun sauce