Kogt pasta

Sådan koger du pasta

Kogt pasta er et skønt element at servere til alverdens retter. Selvom pasta ikke tager lang tid at koge, kan man sagtens være uheldig og ende ud med en klistret eller ukogt pasta. Derfor er det exceptionelt at koge pastaen helt perfekt. Her er der den bedste opskrift til kogt pasta, samt tips og tricks.

Inspiration til opskrifter: Pasta med oksekød og Pasta med laks og spinat

Sådan koger du pasta

Kogt pasta opskrift

Opskrift på kogt pasta

Kogt pasta er som tidligere nævnt et fantastisk element i masser af forskellige retter. Dette gør selvfølgelig pastaens betydning stor, og så er perfekt kogt pasta essentielt. Først og fremmest er det vigtigt at have rigeligt med vand i gryden. Herefter skal du lade vandet koge, bulderkoge, hvorefter du salter vandet. Derefter tilføjer du pastaen i din gryde. Den pågældende pastaens kogetid kan variere. Derfor er det vigtigt at se på pakken, hvor lang tid den skal koge.

Inspiration til opskrifter: Pasta med kylling og Pasta med burrata

Sådan koger du pasta al dente

Pasta al dente, som betyder “til tanden” på italiensk, er den perfekte definition på kogt pasta. Pasta al dente, betyder at pastaen skal koges, så den stadig har bid – og ikke er helt mør. Det er vigtigt at smage på sin pasta når man koger den. Dette gør man for at smage om den er “al dente”. Pastaen er færdigkogt, når pastaen er er blød, men stadig har det lækre “bid”. 

Inspiration til opskrifter: Pasta med fløde og Pasta med pesto

Undgå at det klistrer

Pastaen kan nemt ske at klistre, som kan ødelægge en pastaret. For at lave perfekt kogt pasta, uden det klistrer sammen, er det vigtigt at bruge rigeligt vand til kogningen, ved høj varme. Flere skyller pastaen i kold vand efterfølgende, eller rører olivenolie i den friskkogte pasta. Dog, er begge metoder en myte.

Inspiration til opskrifter: Pastasalat med avocado og Pastasalat med broccoli

Skal der koges med eller uden låg?

Pastaens kogning proces kan være forvirrende, når det kommer til spørgsmålet; skal der koges med eller uden låg? Svaret er begge dele. Pastavandet skal bulderkoge inden pastaen tilføjes. Dette skal gøres med låg på. Ved at koge vandet med låg på, så fanges vanddampen inden i gryden, og dermed går processen hurtigere. Pastaen tilføjes herefter, når vandet koger. Når pastaen er tilføjet i gryden, skal låget tages af. Hvis man ikke fjerner låget, kan pastaen ske at koge over. Derfor skal pastaen altid koges uden låg, og hermed er perfekt kogt pasta lavet.

Inspiration til opskrifter: Pastasalat med linser og Pasta med svampe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *