Pasta med pesto er en simpel, italiensk pastaret. Pastaretten kan laves på ingen tid, hvis man bruger en god, købt pesto, men man kan også kæle en anelse mere for retten og lave pestoen selv. Nedenfor finder du en opskrift og fremgangsmåde til en virkelig god og klassisk pasta med hjemmelavet basilikumspesto.
Inspiration til pasta opskrifter: Pasta med laks og Pasta med kødsovs
Opskrift på pasta med pesto
Pasta med pesto
Ingredienser
Bagte tomater:
- 500 g cherrytomater
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
Pesto:
- 1 stort bundt basilikum
- 1/2 fed hvidløg
- 2 spsk. citronsaft
- 30 g parmesan
- 30 g pinjekerner
- 1 dl olivenolie
- salt og peber
- ca. 400 g spaghetti
- parmesanost til servering
Sådan gør du
Bagte tomater:
- Vask tomaterne og tør dem
- Placer dem i et ildfast fad og drys med olivenolie og salt
- Bag tomaterne i ovnen ved 200 graders varme i 20min
Pesto:
- Rist pinjekerner på en tør pande ved høj varme til de bliver gyldne
- Tilsæt alle ingredienserne til en minihakker eller foodprocessor og blend det til en ensartet, cremet konsistens
- Kog pasta som anført på pakken
- Vend pasta med pesto og server retten med bagte tomater og friskrevet parmesan ost
Hjemmelavet basilikumspesto
En klassisk basilikumspesto er en herlig fornøjelse. Hjemmelavet pesto er utrolig nemt at lave, og så kan det serveres til virkelig mange forskellige retter. Særligt pasta rimer på pesto. Hvilket også er tilfældet i denne pastaret. Basilikum, parmesanost, olivenolie og hvidløg er grund ingredienserne i en basilikumspesto. Og de skal blot blendes fint sammen i en minihakker eller foodprocessor. Når den grønne pesto er blandes godt sammen, er det vigtigt at smage pestoen til med de forskellige elementer. Citronsaft, ekstra krydderurter, salt, peber og hvidløg. Udover frisk basilikum kan man også bruge persille, ramsløg, purløg og andre krydderurter i en hjemmelavet pesto. Derudover kan man også blande urterne sammen, så den hjemmelavede pesto får smag fra flere forskellige krydderurter.
Inspiration til pastaretter: Lasagne og Bolognese
Nemme pastaretter
Helt generelt er det sådan med opskrifter på pastaretter, at de ofte er utrolig nemme og kan laves på ingen tid. Det er også essensen i det italienske køkken. At måltiderne ofte er baseret på ganske få ingredienser, men at det er de gode råvarer, som står frem. Fuldstændig det samme er tilfældet i denne opskrift på pasta med pesto. Hvor man både kan lave en basilikumspesto selv, men hvor man også kan købe en færdiglavet en. Først nævnte tager meget få minutter at lave, og på den måde kan et måltid bestående af pasta med pesto laves på ingen tid. Lige præcis derfor er det også en oplagt ret at lave i hverdagen, hvor tiden er knap.
Inspiration til pastaretter: Pasta med oksekød og Italienske kødboller
Pasta med pesto serveret koldt
Som det antydes i overskriften kan pasta med pesto serveres både kold og varm. Pesto har nemlig den egenskab, at det både smager skønt i varme retter; pastaretter og på pizzaer, men det smager også herligt i kolde retter som f.eks sandwiches og salater. På samme måde kan denne pastaret spises, når spaghettien er færdigkogt, og de bagte tomater lige er kommet ud af ovnen, men den kan også spises dagen efter. Derfor er det oplagt, at tage pasta med pesto med i madpakken, hvis frokosten skal spises på farten.
Inspiration til pastaretter: Pasta med svampe og Pasta med burrata
Pinjekerner, mandler og cashewnødder
Traditionelt set laves en klassisk, italiensk pesto med pinjekerner. Man kan dog sagtens bruge andre nødder også, når man skal lave pasta med pesto. Mandler og cashewnødder er oplagte valgmuligheder. Rist gerne nødderne af på en pande eller i ovnen, så de får en smule farve på overfladen. Det bringer den gode nøddesmag frem i nødderne, og giver i sidste ende en virkelig god smag til den hjemmelavede basilikumspesto.