Pasta med laks og spinat

Pasta med laks

Pasta med laks og spinat i cremet flødesovs er helt klassiske smagskombinationer, som smager herligt. Pastaretten tager ikke mange minutter at lave, indeholder både fisk og grøntsager, og så kan den varieres med både citron og pinjekerner, som er blevet brugt i opskriften.

Inspiration til pastaretter: Klassisk spaghetti bolognese

Pasta med laks

Opskrift på pasta med laks

Pasta med laks

Pasta med laks og spinat

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • ca. 400 g laksefilet
  • 200 g frisk spinat
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 400 g frisk pasta
  • 400 ml (madlavnings)fløde eller mornaysauce
  • salt og peber
  • 30 g pinjekerner
  • evt. frisk basilikum
  • serveres med parmesan

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem bløde og glasagtige i en gryde med smør
  • Skær skindet af laksen og skær kødet i store tern
  • Steg kødet i gryden med løg til laksen er gennemstegt
  • Tilsæt frisk spinat lidt ad gangen og steg spinaten til den falder sammen og svinder helt ind
  • Tilsæt fløde og lad det langsomt koge op
  • Smag til med citronsaft, muskatnød, salt og peber
  • Kog pasta som anført på pakken og vend pastaen med lakse-fløde-saucen
  • Rist pinjekerner på en tør og meget varm pande til de bliver let gyldne
  • Server pastaretten med parmesan, frisk basilikum og pinjekerner

Pasta med laks og spinat

Pastaret med laks i flødesovs

Denne pastaret med laks og spinat kan laves på 15 minutter, og er derfor en formidabel hverdags ret, som tilmed indeholder fisk. Den tager ikke mange minutter at lave, fordi laksen skæres i tern, og gennemsteges derfor hurtigt. Det samme er tilfældet med frisk pasta, som også kræver en meget kort kogetid. Derfor er pastaretter helt generelt set, virkelig nem og hurtig aftensmad, som samtidig smager dejligt.

Inspiration til pastaretter: Traditionel lasagne opskrift

Laks og spinat

Fiskeretter til aftensmad

Det anbefales at spise fisk og skaldyr ugentligt. Fisk har nemlig et højt indhold af sunde fiskeolier, også det man på fagsprog kalder omega-3-fedtsyrer. Disse fedtsyrer er særligt vigtige i forhold til hjerte og kar. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at man spiser 350g fisk ugentligt. Af de 350g skal de 200g gerne komme fra fed fisk som laks og ørred. Denne opskrift på pasta med laks indeholder selvsamme fedtsyrer som før omtalt. Hvad der er endnu vigtigere er dog, at fiskeretten smager virkelig godt, og særligt også for små børn. Flødesovsen er mild i smagen og det samme er laksen. Pastaretten er derfor også en god anledning til at  introducere mere og mere fisk for mindre børn.

Inspiration til opskrifter med laks: Klassisk laksetærte med spinat

Spinat og laks

Tips og tricks til pastaretten
  • Drys gerne parmesan direkte i flødesovsen. Det gør sovsen ekstra cremet.
  • Smag sovsen til med citron og riv gerne (økologisk) citronskal over pastaretten inden servering.
  • Tilsæt frisk basilikum til pastaretten sammen med spinat for at få endnu mere smag til flødesovsen.
  • Hvis pastaretten skal laves ekstra hurtigt, kan man købe en færdiglaves mornaysauce og bruge til opskriften.

Inspiration til nem aftensmad: Pastaret med kylling og bacon

Del på print

1 kommentar til “Pasta med laks og spinat”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering