Pastasalat med broccoli

Pastasalat med broccoli

Pastasalat med broccoli er en herlig pastasalat, som kan spises på mange forskellige tidspunkter. I denne opskrift kommer der også blomkål, ærter, pinjekerner og selvfølgelig pasta i salaten. Hele retten vendes sammen med en skøn, grøn pesto. Pastasalaten er god som aftensmad, frokost eller til at have med på farten som et let måltid.

Inspiration til pastasalater: Pastasalat med tun og Pastasalat med karrydressing

Opskrift på pastasalat med broccoli

Pastasalat med broccoli

Pastasalat med broccoli

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 1 spsk. grøn pesto
  • 150 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 100 g ærter
  • 30 g pinjekerner
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pasta som anført på pakken
  • Vend de færdigkogte pastaer i pesto
  • Snit blomkål og broccoli fint vha. en kniv eller endnu bedre på et mandolinjern
  • Vend blomkål, broccoli og ærter i pastasalaten og smag til med salt og peber
  • Rist pinjekerner på en tør pande ved høj varme til de bliver let gyldne på overfladen
  • Drys de ristede pinjekerner udover salaten

Pastasalat med broccoli og blomkål

Broccoli til pastasalat

Hovedrollen i denne pastasalat er broccoli. Broccoli er fyldt med så mange gode næringsstoffer og fibre, så det er en helt fantastisk grøntsag. I denne opskrift skal den ikke tilberedes, men kommes rå i. De fleste ville nok skære broccolien ud i buketter, men for at gøre det lidt anderledes, så skæres broccolien her ud i tynde skiver. Det giver et super smukt snit af grøntsagen, så det næsten ligner et lille træ. Hvis du har et mandolinjern vil det gøre udskæringen betydeligt nemmere og hurtigere, men en skarp kniv kan også sagtens gøre arbejdet ligeså godt. Dertil smager rå broccoli allerbedst, når det er snittet fint. Broccoli er nemlig, som tidligere beskrevet, utrolig fiberrig, og derfor er det også svært at tygge i. Tyggearbejdet gøres nemmere ved at snitte grøntsagen fint.

Inspiration til pastasalater: Pastasalat med pesto og Pastasalat med linser

Pesto som dressing

I denne opskrift bruges en grøn pesto som dressing til salaten. En form for dressing er uundværlig i næsten alle former for salater, da dressingen binder alle elementer sammen. Pestoen vendes egentlig blot sammen med den kogte pasta, men når pastaen vendes sammen med grøntsagerne og pinjekernerne, så bliver pestoen godt fordelt. Den grønne pesto kan du enten lave selv eller du kan købe den. Der findes utrolig mange forskellige grønne pestoer, men den mest kendte er nok basilikumpesto. Som udgangspunkt består en basilikumpesto af basilikum, parmesan, olivenolie, pinjekerner og hvidløg.

De øvrige grøntsager og pinjekerner

Udover broccoli så kommer der også blomkål og ærter i denne pastasalat med broccoli. Blomkålen skæres ud på præcis samme måde som broccolien, fordi det giver en anderledes struktur og udseende til pastasalaten. Du kan selvfølgelig skære dem i buketter, hvis det passer dig bedre. Ærterne giver en god friskhed, som næsten popper i munden, når man spiser dem. Du kan bruge frosne ærter, som du tør op med kogende vand. Ærter er i sæson om sommeren, så hvis kalendere står på sommer, når du laver denne pastasalat med broccoli, så kan du bruge friske ærter du selv bælger.

Pinjekernerne skal ristes af på en tør pande inden, de er klar til brug. Ved ristningen udvikler smagen sig, så den bliver endnu mere intens. Drys pinjekernerne på toppen af den færdige salat inden servering.

Inspiration til salater: Pastasalat med avocado og Spidskålssalat

Pastasalatens elementer

Der findes utrolig mange forskellige udgaver og variationer af pastasalaten. Pastasalat med broccoli er derfor en ret, du kan tilpasse og lave præcis som det passer dig. Her er der en lille guide til, hvordan du opbygger en god pastasalat:

  1. Pasta skal der selvfølgelig til i en pastasalat. Du kan både bruge almindelig og grov pasta. Om det er pastaskruer eller penne er også helt op til dig. Dette er både når du laver pastasalat med broccoli, men også andre pastasalater.
  2. Ofte er der også en form for grøn salat i en pastasalat. Det er der dog ikke i denne opskrift, men det er blot et bevis på, at pastasalaten kommer i mange forskellige former. Du kan bruge alle former for salat: iceberg, hjertesalat, blandet grøn salat mm.
  3. Grøntsager er vigtige for at give noget struktur, bid og fylde til retten. Stort set alle grøntsager kan bruges, men tænk gerne over at de bidrager med noget forskelligt enten i smag, udseende eller struktur.
  4. Bælgfrugt, frø og kerner er rigtig gode at komme i. Det giver noget ekstra smag og knas til pastasalaten.
  5. Dressing binder alle salatens elementer sammen. Det kan både være en vinaigrette, pesto, cremefraichedressing osv. Alt sammen smager godt i en pastasalat med broccoli

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering